ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Sunday, May 3, 2020

ΑΝΘΡΩΠΟΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΙ   3/5/20

@Το είπε (αφηρημένος) ηθοποιός όταν ο φίλος του παρατήρησε 'ξέρεις σε είδα χθες σε ένα ταξί στη Σταδίου'- 'αλήθεια, πες μου πως ήμουν'. 
@Στις 30 Σεπτεμβρίου 1846 στη Βοστωνη ο γιατρός Μόρτον χρησιμοποίησε για πρώτη φορά αιθερα για να αναισθητοποιήσει  έναν ασθενή. 
@το είπε ο Γιώργος Νταλάρας όταν τον ρώτησαν ποιος από τους παλιούς τραγουδιστές υπήρξε πρότυπο για αυτόν 'από τους πιο παλιούς από την σμυρναϊκή σχολή,ο Σωφρονίου, ο Στελλάκης, ο Αραπάκης, ο Κάβουρας, η Ριτα Αμπατζή,   ο Ντάλγκας, από τους ρεμπέτες ο Στρατος Παγιουμτζής, ο Χατζηχρήστος, η Σωτηρία Μπέλλου, ο Τσαουσάκης κι από τους πιο κοντινούς μας ο Καζαντζίδης και ο Μπιθικώτσης. Ολοι αυτοί ήταν σπουδαίοι τραγουδιστές και εγώ είχα πάντα πρότυπο και θαύμαζα όχι μόνο τις καλές φωνές αλλά και τις σωστές' 
@οι επιστήμονες λένε ότι ένα μωρό 12 ωρων μπορεί να ξεχωρίσει τις γεύσεις, του αρέσει το ζαχαρόνερο στη γλώσσα και αντιθετα μορφάζει με χυμό λεμονιού. 
@οι αρχαίοι έλληνες πίστευαν ότι τα όνειρα μεταβίβαζαν μηνύματα από τους θεούς. ο Φρόιντ υποστήριξε πως τα όνειρα μοιάζουν με τούνελ μακριά που προχωρούν  βαθιά στο υποσυνείδητο. 
@τα παλιά χρόνια και μέχρι τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο τα αθηναϊκά σπίτια αλλάζαν ενοικιαστές τον Σεπτέμβριο.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

No comments:

Post a Comment