ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Monday, May 11, 2020


 ΜΕΤΑ ΞΥ ΜΑΣ  11/5/20
@Η παλια καλη τραγουδιστρια Μαρικα Νινου,συνργατης και του Βασιλη Τσιτσανη,γεννηθηκε το 1922 εν πλω οταν για  να γλυτωσουν απο την γενοκτονια των Τουρκων η οικογενεια εφυγε απο την Σμυρνη για την Ελλαδα με το πλοιο ‘Ευαγγελιστρια’.Ο ιδιος ο πλοιαρχος την βαφτισε Ευαγγελια,απο το ονομα του πλοιου.Το πραγματικο της επιθετο ηταν Αταμιαν -αρμενικης καταγωγης.
@Jimmy Fallon-James Corden,οι δυο Αμερικανοι με ενδιαφερουσες συνεντευξεις,μουσικες και χιουμορ μας φερνουν πιο κοντα σε οσα συμβαινουν στις ΗΠΑ ,χαρη στα τηλεοπτικα καναλια της COSMOTE.
@Ιδρυθηκε το 1950 στην Ουγγαρια απο 400 οικογενειες Ελληνων προσφυγων και το χωριο αυτο των 1063 κατοικων ωνομαστηκε Μπελογιαννης.Το ελληνικο σχολειο εχει σημερα 80 μαθητες.
@Υψος 30 οροφων ειχε ο Φαρος της Αλεξανδρειας.
@Και η Πυθια δεχοταν δωροδοκιες.
@Το μαυρο μαμπα ειναι το πιο θανατηφορο φιδι της Αφρικης.
@Σε βαθος 3802 χλμ βρισκεται ο ΄Τιτανικος’.Ηταν το 1912 οταν βυθιστηκε παρασυροντας στον θανατο 1500 ανθρωπους.Το ναυαγιο αποθρασωνεται συνεχως,σημερα η πρυμνη διαλυθηκε.Το κουφαρι κυριαρχειται απο βακτηρια που ευδοκιμουν στα μεταλα και επιταχυνουν την αποσαθρωση.Τα συντριμια ειναι σκορπια σε ακτινα 38 τετραγωνικων χιλιομετρων,Η πιο πολυτελης καμπινα ηταν του Γκουγκενχαιμ,ο οποιος πνιγηκε 47 ετων.Βρεθηκε το 1985 η μπανιερα του καπετανιου απο την οποια τωρα εχει μεινει μονο ενα κομματι.Επιστημονες εχουν τοποθετησει ειδικη συσκευη που θα μετραει το μελλον του σκαφους.
@Περισσοτερα απο 200 ειδη οχιας υπαρχουν σ’ολο τον κοσμο.
@250 κατοικους εχει σημερα ο Αγιος Ευστρατιος,που  στις 20 Φεβρουαριου 1968 καταστραφηκε απο σεισμο,μεγεθους 7,1 βαθμων της κλιμακας Ριχτερ.Σκοτωθηκαν 20 ανθρωποι,κατερρευσαν 175 κτιρια.Λιγο μετα στο λιμανι της Μυρινας Λημνου εφθασε ενα τσουναμι υψους 1,2 μετρων.Στον Αγιο Ευστρατιο εκτοπιστηκαν ως πολιτικοι κρατουμενοι,μεταξυ αλλων,οι Κωστας Βαρναλης,Γιαννης Ριτσος,Μανος Κατρακης.
@1700 ειδη φυτων υπαρχουν στον Ολυμπο κι απ αυτα 25 φυονται μονο στον Ολυμπο.,
@Στην Χιο προστιμο 5000 ευρω επεβαλε η εφορεια σε εναν λατερνατζη επειδη δεν ειχε ταμειακη μηχανη.
@1500  παιδια ειχε βαπτισει ο Κωνσταντινος Μητσοτακης.
@Οι ελιες της Γεσθημανης(που σημαινει ελαιοτριβειο στην αραμαικη) ,λιγο εξω απο την Ιερουσαλημ, εχουν ηλικια 2300 ετων.Στην περιοχη βρισκεται κατα την παραδοση ο ταφος της θεομητωρος Μαριας,η οποια πεθανε δεκα χρονια μετα την σταυρωση του Ιησου.
@Η ηλικια της Γης προσδιοριζεται σημερα σε 4,5 δισεκατομμυρια χρονια.
@Λεγεται οτι ο Ομηρος καθοταν και διδασκε σε εναν βραχο στην Δασκαλοπετρα της Χιου,πανω απο την παραλια Βρονταδου..
@Ο ΟΗΕ υπολογιζει οτι υπαρχουν τρια εκατομμυρια ναυαγια στις θαλασσες του πλανητη μας.
@η Λημνος  εχει 269 χλμ ακτων.
@Το 1926 ιδρυει ο Χρ.Τσιγγιριδης τον πρωτο ραδιοφωνικο σταθμο στην Ελλαδα(Θεσσαλονικη).Στις 25 Μαιου 1938 λειτουργει ο δημοσιος σταθμος στην Αθηνα που το 1945 ονομαζεται ΕΙΡ.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

No comments:

Post a Comment