Η μεγάλη στιγμή για ένα από τα καλύτερα cocktail bars της Ελλάδας και συγκεκριμένα για το Vogatsikou 3 της Θεσσαλονίκης, έφτασε! Τι εννοούμε…; Η ομάδα του θα βρίσκεται για 2 ημέρες και συγκεκριμένα (12 & 13 Οκτωβρίου) πίσω από τη μπάρα του Schumanns, του καλύτερου bar restaurant της Γερμανίας!
Ποιο είναι όμως το Vogatsikou 3 και γιατί είναι τόσο φημισμένο; Γνωρίστε ένα από τα καλύτερα cocktail bars!
Ένα µοναδικό µπαρ άνοιξε τις πύλες του στο κέντρο της πόλης εκεί όπου για πάνω από τρεις δεκαετίες υπήρχε το θρυλικό Belair. Το Vogatsikou 3 -έχει πάρει το όνοµά του από τον δρόµο στον οποίο βρίσκεται- λειτούργησε ξανά πριν από περίπου 2,5 χρόνια, δείχνοντας πως είναι ένα high end bar. Μας συστήθηκε ως το µοναδικό non smoking all day bar κι αυτό, παρόλο που αρχικά «δυσαρέστησε» κάποιους, κατάφερε να τους «αποζηµιώσει» µε την εµµονή του στη λεπτοµέρεια: από τον καφέ (δικό τους αποκλειστικό blend) και τα χειροποίητα συνοδευτικά, µέχρι ένα comfort style menu και µια awarded list µε 56 cocktails που περιλαµβάνουν classic, resident and mocktails. Δεν άργησε να γίνει talk of the town και τα 60 τ.µ. γέµισαν µε το 30+ κοινό της πόλης που έβλεπε στο άκρως ευρωπαϊκό περιβάλλον του, σε classy ύφος, το ιδανικό meeting point από νωρίς για το πρώτο espresso της ηµέρας, ένα light lunch break µε ένα blend ελληνικών γεύσεων και σύγχρονων τεχνικών, υπό την επίβλεψη του Γεώργιου Ζορµπά ή ένα after shopping drink. Όσο για την αυθεντική του µπαρίστικη ταυτότητα κερδίζει διακρίσεις, µε την κάβα του, που είναι η πιο ενηµερωµένη και κρατάει µια ισορροπία ανάµεσα σε premium ετικέτες και σπάνια spirits, και την εξειδίκευσή του στα εξαιρετικά, βραβευµένα σε παγκόσµιους διαγωνισµούς, cocktails του. Μάλιστα, ο Nικήτας Στοΐλης διακρίθηκε στο φετινό «Disaronno the mixing star by Simon Difford» µε τη συνταγή τού Saronno Amaro, το οποίο και θα συµπεριληφθεί στα 45 καλύτερα cocktails του κόσµου! Όπως επίσης για τους συντηρητές κρασιού µε επένδυση ξύλου για τη σωστή θερµοκρασία αλλά και για τη δίκη του τεκίλα που φέρει το όνοµά του µε 300 φιάλες limited. Δευτ.-Παρ. 9:00-03:00. Παρ. & Σάβ. 9:00-03:30 (από τις 11:00 η κουζίνα).
Ξεχωρίζει για:
• Τα long drinks που σερβίρονται ξεχωριστά από το αναψυκτικό.
• Το espresso του, ένα εκλεκτό blend specialty που πίνουµε αποκλειστικά εδώ.
• Τη γνώση στο κρασί, µε έµφαση στις ελληνικές ετικέτες από οινοποιεία του βορειοελλαδίτικου αµπελώνα.
No comments:
Post a Comment