ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.800.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Friday, November 20, 2015

Συμμετοχή του ΚΘΒΕ στις Εκδηλώσεις για την
Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας
Κατά των Γυναικών

Βασιλικό Θέατρο
Τετάρτη 25/11/2015, στις 21.00
Ελεύθερη είσοδος

Το ΚΘΒΕ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Θεσσαλονίκης οργανώνει εκδήλωση στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015 στις 21.00, στην Κεντρική Σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου. 
Θα προλογίσει η εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας των Φύλων στην Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Νανά Παναγιώτου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα διαβαστούν, αποσπάσματα από κείμενα που αφορούν στις κακοποιημένες γυναίκες. Συγκεκριμένα: 
α. «Η Απολογία του Θεόφιλου Τσάφου» του Νίκου Κούνδουρου. 
β. «Φοράει κοστούμι» της Ελισάβετ Χρονοπούλου.
γ. «Η ιστορία της Άννας» της Lenore Walker.
δ. «Κριστέλλα» της Μαρίας Τσιμά.
Τα κείμενα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ: Μομώ Βλάχου, Χάρης Παπαδόπουλος, Πολυξένη Σπυροπούλου και Χρήστος Στυλιανού.

Θα προβληθεί, επίσης, η ταινία του Γρηγόρη Βαρδαρινού «Noir Project» που αναφέρεται στη βία κατά των γυναικών. Στην ταινία παίζουν ηθοποιοί του ΚΘΒΕ, ενώ ο σκηνοθέτης ζει και δημιουργεί στη Θεσσαλονίκη. (διάρκεια 26 λεπτά).

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό με συντονιστή ψυχολόγο από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Θεσσαλονίκης.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας θέλει να βοηθήσει στη δημοσιοποίηση του προβλήματος και να μην είναι απλός παρατηρητής. Είναι πολύ σημαντικό να ευαισθητοποιηθεί το κοινό γι’ αυτόν τον κύκλο της βίας στη σχέση ή στην οικογένεια. Επειδή το πρόβλημα της κακοποίησης υπάρχει ανεξάρτητα από το μορφωτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη φυλή ή τη θρησκεία είναι ουσιαστικό να βρεθούν εκείνοι οι τρόποι που βοηθούν στην ενημέρωση όλων μας. Ιδιαίτερα τώρα που η οικονομική κρίση βαθαίνει και ο κύκλος της βίας κλιμακώνεται. 
Το πρώτο βήμα για τη λύση του προβλήματος είναι να το αναγνωρίσουμε.


Ελεύθερη είσοδος

No comments:

Post a Comment