ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Friday, November 14, 2014

NEEΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ

Σε νέες αποκαλύψεις για τη ΝΕΡΙΤ προχώρησε -μέσω άρθρου του στο περιοδικό «The Book’s Journal»- ο πρώην πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ Γιώργος Προκοπάκης.
Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ μιλά για ακόμη μια φορά για το θέμα της ΝΕΡΙΤ και των παρεμβάσεων που, όπως τονίζει, είχε δεχτεί τόσο από τον νυν πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά όσο και από τον πρώην Γιώργο Παπανδρέου.Στο άρθρο του με τίτλο «ΝΕΡΙΤ, πίσω από τις κουρτίνες», ο Γιώργος Προκοπάκης λέει μεταξύ άλλων ότι του είχε ζητηθεί να αναλάβει τη διοίκηση της τότε ΕΡΤ από την εποχή της πρωθυπουργίας Παπαδήμου. «Αρχικά αρνήθηκα, αλλά συμφωνήσαμε να το ‘ψάξω’ με τους αρμοδίους» επισημαίνει.
Σχετικά με τις παρεμβάσεις, αναφέρεται ούτε λίγο ούτε πολύ σε λίστες επιθυμιών για προσλήψεις τόσο από την πλευρά της Ν.Δ., όσο και από αυτήν του ΠΑΣΟΚ. «Δεν δέχθηκα να παραλάβω τη λίστα των επιθυμιών για προσλήψεις της ΝΔ ούτε του ΠΑΣΟΚ» υπογραμμίζει. «Χωρίς τη θέλησή μου, έλαβα από μέλος του δ.σ. την επιθυμία για προσλήψεις του πρώην πρωθυπουργού κ. Γ.Α. Παπανδρέου -την αγνόησα».
Επίσης, υποστηρίζει ότι τον περασμένο Απρίλιο ο πρωθυπουργός παρενέβη για να ζητήσει την απομάκρυνση του γενικού διευθυντή Βασίλη Θωμόπουλου, πράγμα που ο ίδιος δεν το δέχτηκε -για «επιχειρησιακούς λόγους». Στο σημείο αυτό ο κ. Προκοπάκης εξηγεί: «Το βράδυ της 25/4, σε συνάντηση (δικό μου αίτημα για να διασφαλίσω την ψήφιση δύο τροπολογιών που θα επέτρεπαν στη ΝΕΡΙΤ να λειτουργήσει το δίκτυο εκπομπής ως «καθολικός πάροχος») με τον πρωθυπουργό, μου ζήτησε την απομάκρυνση του γενικού διευθυντή Περιεχομένου [Βασ. Θωμόπουλος] (έχει την ευθύνη και των ειδήσεων). Η άμεση απάντησή μου ήταν «αυτό αποκλείεται». Εξήγησα στον πρωθυπουργό τους επιχειρησιακούς λόγους για τους οποίους ήταν αδύνατη η ικανοποίηση του αιτήματός του. Δέχθηκε τα επιχειρήματά μου και συμφωνήσαμε να το συζητήσουμε ξανά, εάν χρειάζεται, τον Οκτώβριο».
Τέλος, ο πρώην πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ καταφέρεται και κατά του Εποπτικού Συμβουλίου, υπογραμμίζοντας ότι είχε εν αγνοία του αναλάβει «να διαπραγματευθεί τη λειτουργία του Τρίτου Προγράμματος με διαχείριση από το Μέγαρο Μουσικής» και ότι ζητούσε την άρνηση ανάληψης των δικαιωμάτων αθλητικών μεταδόσεων που είχε η ΕΡΤ. Αποδίδει, μάλιστα, στον πρόεδρο του Εποπτικού Θόδωρο Φορτσάκη και τον διάδοχό του -και πρώην επίσης- στην προεδρία της ΝΕΡΙΤ Αντώνη Μακρυδημήτρη την αλλαγή του τρόπου επιλογής του Εποπτικού: «Οι δύο πρόεδροι προώθησαν τη νομοθετική αλλαγή, η οποία ως αποτέλεσμα είχε την παράταση της θητείας των δύο συμβουλίων -πάλι αντίθετα με τη φιλοσοφία του ιδρυτικού νόμου, ο οποίος προέβλεπε την επιλογή της μόνιμης διοίκησης από το μακράς πνοής Εποπτικό Συμβούλιο».

No comments:

Post a Comment