ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.800.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Sunday, May 20, 2012

Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της έκθεσης για τις μακεδονικές αρχαιότητες στο μουσείο του Λούβρου. Πακέτα τακτικών εκδρομών προς τη Βόρεια Ελλάδα, μετά τη μεγάλη επιτυχία της έκθεσης για τον Μέγα Αλέξανδρο στο Παρίσι, που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2011 στο Μουσείο του Λούβρου,ετοιμάζεται να εγκαινιάσει ο Σύλλογος Φίλων του γνωστού γαλλικού μουσείου.

«Πριν από λίγες ημέρες μας επισκέφτηκαν ατύπως στελέχη της διοίκησης του Συλλόγου Φίλων του Λούβρου και μας ενημέρωσαν ότι, μετά και την έκθεση στο Παρίσι, αποφάσισαν να διοργανώνουν συστηματικά εκδρομές στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, μία ή και δύο φορές τον χρόνο», επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής προϊστάμενος του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Γκατζόλης, ο οποίος μίλησε χθες το βράδυ σε εκδήλωση του κέντρου Noesis και του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Κατά τον ίδιο, η διοίκηση του Μουσείου πρότεινε στους Γάλλους επισκέπτες να συνδυάσουν τα πακέτα εκδρομών προς Θεσσαλονίκη και με άλλους προορισμούς αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στη Βόρεια Ελλάδα, όπως η Βεργίνα, η Πέλλα, τα Στάγειρα και η ΅Ολυνθος. Πάντως, η επισκεψιμότητα των Γάλλων στο αρχαιολογικό μουσείο Θεσσαλονίκης είναι ήδη αυξημένη.

«Η έκθεση στο Μουσείου του Λούβρου δημιούργησε πολύ ευνοϊκό κλίμα. Το Παρίσι έγινε για λίγες εβδομάδες ελληνική πόλη, με αφίσες για την έκθεση παντού. Ήδη, τους τελευταίους μήνες, παρατηρούμε αύξηση των Γάλλων επισκεπτών στο Μουσείο», σημειώνει ο κ.Γκατζόλης.

Όπως επισήμανε, η έκθεση για τον Μέγα Αλέξανδρο στο Λούβρο -το οποίο είχε μεγάλο αριθμό μακεδονικών αρχαιοτήτων «κρυμμένο» στις αποθήκες του- αποτελούσε ρίσκο για το γαλλικό μουσείο, καθώς οι ελληνικές, κλασικές αρχαιότητες «θεωρείται αυτό το διάστημα ότι δεν είναι τόσο της μόδας» και οι επισκέπτες ζητούν εκθέματα από πιο «εξωτικούς» πολιτισμούς.

Ωστόσο, η έκθεση «ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά, γνώρισε τρομαχτική επιτυχία και είχε μία από τις μεγαλύτερες επισκεψιμότητες, που έχει καταγραφεί σε περιοδική έκθεση στο Λούβρο».

No comments:

Post a Comment