Η μακρόχρονη σχέση μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας στον τομέα του κρασιού και της αμπελουργίας βρίσκεται στο επίκεντρο της ανοιχτής εκδήλωσης με τίτλο: «Το κρασί: μία ελληνογαλλική υπόθεση», που διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2024 από τις 10:00 έως τις 16:30 στην αίθουσα Allatini-Dassault Οινοπαραγωγοί και ειδικοί του κρασιού από την Ελλάδα και τη Γαλλία συμμετέχουν σε αυτή την εκδήλωση, που στόχο έχει να αναδείξει αφενός την επιρροή και τη συμβολή της γαλλικής τεχνογνωσίας στην αναγέννηση του ελληνικού αμπελώνα και του ελληνικού κρασιού και αφετέρου τις συνεχιζόμενες ανταλλαγές καλών πρακτικών μεταξύ των δύο χωρών μέχρι σήμερα, ιδιαίτερα απέναντι στην κλιματική κρίση που απειλεί και τους αμπελώνες. Συμμετέχουν: Βαγγέλης Γεροβασιλείου, οινοποιός-ιδρυτής του Κτήματος Γεροβασιλείου Μαρία Δήμου, υπεύθυνη μάρκετινγκ-οινοχόος στο Κατώγι Αβέρωφ Ιάσωνας Λίγας, οινοποιός-ιδρυτής του Κτήματος Βοή Στέφανος Κουνδουράς, καθηγητής αμπελουργίας στο τμήμα Γεωπονίας του ΑΠΘ Στεφανί Πραμπονό, οινολόγος, ειδική σύμβουλος, εργαστήριο Νατολί & συνεργάτες Φλοράνς Τιλκένς-Ζωτιάδη, συγγραφέας και οινολόγος Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μία δοκιμή κρασιών από τα κτήματα Γεροβασιλείου, Κατώγι Αβέρωφ και Βοή, συνοδεία εδεσμάτων από τον σεφ Γιώργο Παλισίδη. Mε την υποστήριξη της Ένωσης Οινοποιών Βορείου Ελλάδος και υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη. Με τη συνδρομή: Κτήμα Γεροβασιλείου, Κατώγι Αβέρωφ, Κτήμα Βοή Χορηγός επικοινωνίας: Citymag Για πληροφορίες και εγγραφές: |
No comments:
Post a Comment