ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.800.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.
22.11.2024
ΕΛΛΑΔΑ
Καθημερινές ιστορίες στεγαστικής τρέλας. Το κόστος στέγασης στην Αθήνα έχει ξεφύγει και οι ιστορίες για τις αυξήσεις των ενοικίων που τρομοκρατούν είναι πια πάρα πολλές.
Έρευνα: Ντίνα Καράτζιου
ΒΙΒΛΙΟ
Η βίβλος του cult ελληνικού σινεμά μόλις κυκλοφόρησε. Τα κείμενα του Φώντα Τρούσα για τις «βαθιά υποτιμημένες ταινίες που απελευθέρωσαν τη ματιά του θεατή από την οικογενειακή τηλεοπτική εικόνα, απεχοχοποιώντας περαιτέρω το γυμνό, την ερωτική περιπτυξη και την ερωτική πράξη καθεαυτή, τοποθετώντας τα εντός του ελληνικού τοπίου (φυσικού ή αστικού)» και για τον underground και τον πειραματικό ελληνικό κινηματογράφο κυκλοφορούν σε ένα μοναδικό βιβλίο.
Κείμενο: M. Hulot - Στη φωτογραφία: Η Ajita Wilson στην ταινία «Μαύρη Αφροδίτη» (1977) του Παύλου Φιλίππου.
Eιρήνη Μουρτζούκου: Μάνα-«Ηρώδης» ή ατελείωτο τηλεριάλιτι; O Γιάννης Πανταζόπουλος σχολιάζει με τον Μάκη Πολλάτο και τη Βάνα Κράβαρη την υπόθεση με τα πέντε νεκρά μωρά αλλά και τον λόγο που η Ειρήνη Μουρτζούκου έχει γίνει για τα media «η νέα Πισπιρίγκου».
Η υποστήριξη της κατωιταλικής διά της αγγλικής. Πώς γίνεται να στηρίζεις και να «μάχεσαι» για μια γλώσσα, και μάλιστα τόσο μικρή και περιορισμένη, μιλώντας ακατάπαυστα αγγλικά;
Εραστές ή λογιστές; Σου έχει τύχει να χρωστάς λεφτά; Γιατί συναίσθημα χρωστάς σίγουρα.
Σε ποιο θέατρο να πάω αυτό το ΣΚ; ΠΟ πλήρης οδηγός της LifO με όλες τις θεατρικές παραστάσεις που ανεβαίνουν τώρα στην Αθήνα, θα σας βοηθήσει να κάνετε τη σωστή επιλογή!
THE REVIEW
Μας αφορά σήμερα η Lady Gaga; Ο Αλέξανδρος Διακοσάββας και ο δημοσιογράφος Γιάννης Τσιούλης aka Cartoon Dandy συζητούν για την πορεία και τα τελευταία βήματα στη μουσική και κινηματογραφική βιομηχανία μιας από τις μεγαλύτερες ποπ σταρ της 15ετίας και για το πόσο relevant είναι σήμερα.
Παρουσίαση: Αλέξανδρος Διακοσάββας
ΓΕΥΣΗ
Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση. Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
Κείμενο: Νίκη Μηταρέα
No comments:
Post a Comment