ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Tuesday, August 23, 2022

ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 Κάτια Γερακαρίτου

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας παρουσίασε τον κατάλογο των έργων που σημειώθηκαν εξελίξεις τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τα έργα τα οποία ξεκίνησαν μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες και βρίσκονται σε εξέλιξη παρουσίασε αναλυτικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Ξεπερνώντας δυσκολίες, εμπόδια και αφού έχεις βάλει στόχους, αρχίζεις και τους υλοποιείς. Έχουμε μια εμμονή με τις υποδομές, ώστε η πόλη να είναι όχι μόνο φιλόξενη αλλά να αξίζει στους πολίτες της. Τα έργα αρχίζουν και καρποφορούν. Δεν σταματήσαμε το καλοκαίρι», επισήμανε ο κ. Ζέρβας, τονίζοντας πως στον δήμο είναι πραγματικότητα «τα έργα και όχι τα λόγια».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το καλοκαίρι συνεχίστηκαν οι ασφαλτοστρώσεις στην πόλη, μεταξύ αυτών η Κασσάνδρου. 

Ολοκληρώθηκε επίσης η διαδικασία προετοιμασίας και ένταξης των 10 εμπορικών δρόμων με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 29,7 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Μέσα στο 2022 θα δημοπρατηθεί και μέσα στο 2023 θα ξεκινήσουν οι εργασίες», τόνισε.

Παράλληλα, ξεκίνησαν οι εργασίας στο «Πάρκο για Όλους» στην Τούμπα, εξελίσσονται οι εργασίες στην Πλατεία Ναυαρίνου, έπεσαν οι υπογραφές για την ανάπλαση της περιοχής μεταξύ Λαγκαδά, Μοναστηρίου και Μιχαήλ Καλού – έργο, όπως σημείωσε ο κ. Ζέρβας, που θα δώσει νέα πνοή σε μια από τις πλέον επιβαρυμένες περιοχές στη Β΄ Δημοτική Κοινότητα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, υπογράφηκε συμφωνία – πλαίσιο, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, για αποκαταστάσεις μικρής κλίμακας σε πεζοδρόμια σε όλες τις δημοτικές κοινότητες και τέλος υπογράφηκε η σύμβαση για τη διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου –και μέσα σε χρόνο ρεκόρ φτάνουμε στην υλοποίηση ενός έργου που βοηθάει στην κυκλοφορία αλλά και στην ανάπτυξη.

Ο κ. Ζέρβας στην τοποθέτησή του έκανε αναφορά και στην υπόθεση της Ψελλού, όπου εξασφαλίστηκαν 12 εκ. ευρώ για τις αναγκαίες απαλλοτριώσεις. «Μέσα στο 2023 θα έχουμε αναδόχους», τόνισε.

Τέλος, υπογράφει η σύμβαση για την υλοποίηση έργων ανάπλασης και παρεμβάσεις αισθητικής, λειτουργικής και περιβαλλοντικής αναβάθμισης σε μια περιοχή περίπου 190 στρεμμάτων στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα μεταξύ των οδών Κοσμά Αιτωλού, Βασιλίσσης Όλγας, Αθανασίου Διάκου και Δελφών. Παρεμβάσεις σε συνέχεια αυτών στην Δ’ Δημοτική κοινότητα σε έκταση 240 στρεμμάτων.

«Έχει ιδιαίτερο νόημα να αντιληφθούν όλοι ότι γίνεται μια σημαντική προσπάθεια μέσα σε αντιξοότητες με το ενεργειακό κόστος», σημείωσε.



No comments:

Post a Comment