ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.800.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Saturday, May 21, 2022

ΠΩΣ ΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ TIPS ΓΙΑ #RETSINA ΚΑΙ #TSOUREKI ΑΠΟΘΕΩΝΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Λευτέρης Ζαβλιάρης

Νεοφερμένοι ξένοι φοιτητές στη Θεσσαλονίκη πληκτρολογούν το όνομα της πόλης στο search μιας εφαρμογής που αφορά το αγαπημένο πρόγραμμα Erasmus.

«Πιείτε.. ρετσίνα», «Ωραία επιλογή απόδρασης το Κτήμα Γεροβασιλείου»,  «Posso kani? - How much does it cost?».

Τα παραπάνω tips για φοιτητές που πρόκειται να έρθουν στη Θεσσαλονίκη συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Erasmus είναι ένα ελάχιστο δείγμα των συμβουλών που δίνονται ώστε η διαμονή και οι σπουδές στην πόλη να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα.

Η Θεσσαλονίκη, μακράν η μεγαλύτερη φοιτητούπολη της χώρας, προσφέρει αρκετά στους ξένους φοιτητές που έρχονται να την ανακαλύψουν.

Αυτή την προοπτική εκτόξευσε θα μπορούσε να πει κανείς το Erasmus +app, την εφαρμογή που δημιουργήθηκε από το ESN International, το διεθνές Δίκτυο Φοιτητών Erasmus, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τους φοιτητές που συμμετέχουν στο πασίγνωστο πλέον πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών.


Η προώθηση της πραγματικά πολύ χρήσιμης εφαρμογής, περιλάμβανε και έναν διαγωνισμό, που είχε ως αντικείμενο τη συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων συμβουλών από φοιτητές για φοιτητές αναφορικά με τη ζωή στη Θεσσαλονίκη.

«Οι συμβουλές έχουν να κάνουν με ό,τι μπορεί να απασχολήσει έναν φοιτητή Erasmus που βρίσκεται στην πόλη. Από θέματα φοιτητικά, που αφορούν τη ζωή στο πανεπιστήμιο, έως και θέματα προώθησης της ελληνικής κουλτούρας και φυσικά τη διασκέδαση, τη στέγαση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη», εξηγεί  η Αριάδνη Κορμαλή, πρόεδρος του Δικτύου Φοιτητών Erasmus του ΑΠΘ, ένα εκ των τριών που υπάρχουν στην πόλη μαζί με του ΠΑΜΑΚ και του ΔΙΠΑΕ.

Η πλούσια φοιτητική ζωή που προσφέρει η πόλη, αλλά και η ακούραστη συνεισφορά των εθελοντών του δικτύου, οδήγησαν στο σημείο να συγκεντρωθούν πάνω από 400 συμβουλές για φοιτητές.

Αποτέλεσμα, η Θεσσαλονίκη να αναδειχθεί προορισμός Erasmus της χρονιάς 2022 στη Γενική Συνέλευση του Δικτύου φοιτητών Erasmus που έγινε στο Πόρτο της Πορτογαλίας.


Οι φοιτητές Erasmus στη Θεσσαλονίκη

Το πρόγραμμα Erasmus στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια, με αυξητική εισροή αλλοδαπών φοιτητών που έρχονται για να σπουδάσουν και να γνωρίσουν την πόλη για ένα ή δύο εξάμηνα φοίτησης.

Το ακαδημαϊκό έτος που μας πέρασε, περίπου 1.000 φοιτητές, από 500 για κάθε εξάμηνο, βρέθηκαν στην πόλη, η οποία είναι προσαρμοσμένη στη φοιτητική ζωή και όπως ήταν λογικό άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε προορισμό της χρονιάς, σε συνδυασμό με τις θετικές εντυπώσεις που αφήνει σε όσους ήρθαν, μπορεί σύμφωνα με όσους ασχολούνται με το πρόγραμμα Erasmus να αυξήσει την εισροή φοιτητών στη Θεσσαλονίκη, αλλά και την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στην πόλη.

Τι είναι το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus

Το δίκτυο φοιτητών Erasmus είναι ο μεγαλύτερος μη κερδοσκοπικός οργανισμός της Ευρώπης και σε διεθνές επίπεδο μετρά περίπου 15.000 εθελοντές.

Συνολικά 19 σύλλογοι βρίσκονται στην Ελλάδα σε ισάριθμα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, που αριθμούν περί τους 500 εθελοντές.

Όπως εξηγεί η Αριάδνη Κορμαλή, «θέλουμε να γεφυρώσουμε το όποιο χάσμα μπορεί να υπάρχει μεταξύ των φοιτητών Erasmus και της τοπικής κοινωνίας, ώστε να διευκολυνθεί η ζωή τους κατά τη διάρκεια της παραμονής στην πόλη και να προωθήσουμε το πρόγραμμα Erasmus το οποίο μετράει αρκετά χρόνια ζωής».



No comments:

Post a Comment