ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Friday, December 11, 2020


Πέθανε η Λήδα Κατακουζηνού-Βαρδινογιάννη, η τελευταία grande dame των Αθηνών

 

Εφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 91 ετών, η γνωστή επιχειρηματίας και συλλέκτρια έργων τέχνης Λήδα Κατακουζηνού-Βαρδινογιάννη.





Κόρη του Ιωάννη και της Ειρήνης Κατακουζηνού, ανιψιά του σπουδαίου συλλέκτη και ευεργέτη Ευριπίδη Κουτλίδη, η Λήδα Βαρδινογιάννη μεγάλωσε ανάμεσα στους ανθρώπους της τέχνης. Η αγάπη της οικογένειάς της για την τέχνη αλλά και οι φιλικές σχέσεις που η ίδια καλλιέργησε με σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες, της επέτρεψαν να δημιουργήσει μια προσωπική συλλογή από σημαντικά έργα της νεοελληνικής ζωγραφικής


Η Λήδα Κατακουζηνού - Βαρδινογιάννη ήταν αγαπημένη θεία της Όλγας Κεφαλογιάννη. Η Όλγα Κεφαλογιάννη αποχαιρέτησε τη θεία της με μία συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.



«Η Λήδα Κατακουζηνού - Βαρδινογιάννη, η θεία Λήδα για την οικογένειά μας, έφυγε σήμερα από κοντά μας… η τελευταία grande dame των Αθηνών, με το μοναδικό στυλ, την πνευματική καλλιέργεια, την λατρεία για την τέχνη, την διάθεση για ευεργεσία, τους καλούς τρόπους, την αστική ευγένεια και την κοσμοπολίτικη αύρα, μας μάγευε πάντα με την ιδιαίτερη προσωπικότητά της. Την αποχαιρετούμε με συγκίνηση και μεγάλη αγάπη!


No comments:

Post a Comment