ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Thursday, October 5, 2017

GLENLIVET 1943

Αποκαλυπτήρια για το σκοτσέζικο ουίσκι των $40.000

Αποσταγμένο στις 14 Ιανουαρίου του 1943, διατίθεται σε μόλις 42 μπουκαλια

ΗGordon & MacPhail, μία από τις πιο φημισμένες εταιρείες σκοτσέζικου ουίσκι, ανεξάρτητη εμφιαλώτρια και αποσταγματοποιός από το Έλγκιν της ΒΑ Σκοτίας, ανακοίνωσε μόλις χθές την κυκλοφορία της ιδιωτικής της συλλογής Glenlivet 1943, την πιο πρόσφατη της luxurious σειράς της «Private Collection».Αποτελούμενη μόλις από σαράντα decanters (μποτίλιες ή καράφες, αν προτιμάτε), η συγκεκριμένη συλλογή είναι προϊόν ενός εξαιρετικά σπάνιου βαρελιού από το 1943, ηλικίας 70 ετών όταν το ουσίκι εμφιαλώθηκε, ενός από τα παλαιότερα του είδους στον κόσμο.
Αποσταγμένο στις 14 Ιανουαρίου του 1943, μία κρίσιμη ημερομηνία στην ιστορία του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, το ουίσκι αποθηκεύτηκε προσεκτικά σε ένα ειδικά επιλεγμένο βαρέλι Sherry 250 λίτρων από τους John και George Urquhart, στο περίφημο αποστακτήριο Speyside, στις όχθες του ποταμού Spey, στη βορειανατολική Σκοτία. Την ημέρα που το βαρέλι 121 σφραγιζόταν, αρκετά μίλια μακριά, στη Βόρεια Αφρική, στη σύνοδο της Καζαμπλάνκα, ο Βρετανός Πρωθυπουργός Winston Churchill, ο Αμερικανός Πρόεδρος Franklin D. Roosevelt, ο Στρατηγός Charles de Gaulle και ο Αμερικανός Στρατάρχης Dwight D. Eisenhower, έβαζαν τις βάσεις της συμμαχίας για το τέλος του πολέμου στην Ευρώπη, σε μία από τις κρισιμότερες συναντήσεις που καθόρισαν τη μοίρα του κόσμου των επόμενων γενεών.
Το ουίσκι μεταφέρθηκε το 1967 στις αποθήκες της Gordon & MacPhail στο Έλγκιν. 46 χρόνια αργότερα, το βαρέλι, ο Stephen Rankin, δισέγγονος του John Urquhart, απιοφάσισε να το ανοίξει και το σπάνιο ελιξίριο εμφιαλώθηκε στις 11 Ιουνίου του 2013.
Η ιδιωτική συλλογή Glenlivet 1943 ξεχωρίζει για το πλούσιο καστανοκαφέ χρώμα της με κοκκινόμαυρες αποχρώσεις, τη φρέσκια γεύση μαύρης σοκολάτας, καπνιστού πορτοκαλιού και δρύινου ξύλου, αφήνοντας σαν επίγευση μια λεπτή γλυκιά γεύση μαζί με την αίσθηση παλιού, καπνισμένου ξύλου.
Το ουίσκι είναι εμφιαλωμένο σε χειροποίητες μποτίλιες/καράφες υψηλής αισθητικής διακοσμημένες με χρυσά, χαραγμένα περιγραμμάτα της γης που περιβάλλει το αποστακτήριο Glenlivet. Επιπλέον, το Glenlivet 1943 προσφέρεται σε μια ξύλινη, χειροποίητη συσκευασία Ο διαχωριστής με τη σειρά του παρουσιάζεται σε χειροποίητο ξύλινο κουτί. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Glenlivet 1943 διατίθεται στην τιμή των 40.000 δολαρίων η μποτίλια/καράφα και μόλις σε 42 κομμάτια.

No comments:

Post a Comment