ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.800.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Saturday, October 28, 2017


ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

Μία πολλά υποσχόμενη πρόγευση από το Μητροπολιτικό Πάρκο που θα δημιουργηθεί στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά μετά τη σχεδιαζόμενη ανάπλαση δίνει ο επιστημονικός συνεργάτης του ομώνυμου δήμου στο συγκεκριμένο πρότζεκτ Πρόδρομος Νικηφορίδης.
Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει στο facebook, απεικονίζεται σε μακέτες ο χώρος του στρατοπέδου όπως είναι τώρα και όπως θα είναι μετά την ανάπλαση, σε πανοραμική αλλά και επίγεια οπτική. Οι εργασίες για την ανάπλαση, που μεταξύ άλλων προβλέπει φυτεύσεις 2.500 νέων δέντρων, αναμένεται να ξεκινήσουν στο τέλος του 2018, προκειμένου να ολοκληρωθούν σε δύο χρόνια.



Όπως δήλωσε  ο κ. Νικηφορίδης κατά την υπογραφή της τελικής σύμβασης παραχώρησης μεταξύ του δήμου Παύλου Μελά και του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α.), στόχος είναι να δημιουργηθεί «ένας χώρος περιπάτου, ανάπαυσης, αθλητισμού, πολιτισμού, κοινωνικοποίησης, δράσεων πολλαπλών μορφών και πάνω από όλα ένα τόπο απόδρασης από τη δύσκολη καθημερινότητα της πόλης».
Σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα, σε πρώτη φάση προτεραιότητα θα είναι το πράσινο, καθώς θα φυτευτούν 2500 δέντρα, ενώ όποια διατηρητέα κτήρια έχουν καταστραφεί θα αποκατασταθούν.


«Περίπατοι στη φύση, ποδηλατόδρομοι και πεζόδρομοι, πέργκολες, καθιστικά  δημιουργούν ένα πλέγμα διαδρομών και στάσεων. Υφιστάμενοι πευκώνες και σχεδιαζόμενοι ελαιώνες και οπωρώνες με πολλά καλλωπιστικά είναι ο μελλοντικός πλούτος του Μητροπολιτικού Πάρκου. Ελιές, δαμασκηνιές, καρυδιές, κερασιές, μουσμουλιές, αμυγδαλιές, συκιές, κυδωνιές θα δημιουργήσουν οικεία τοπία της ελληνικής φύσης», σημείωσε


«Μουσεία, μνημεία, Δημοτικά κτίρια και κτήρια υποστήριξης της λειτουργίας του Πάρκου είναι απαραίτητα και έχουν προβλεφτεί. Όλος ο ανοιχτός χώρος του Πάρκου είναι διαθέσιμος σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που έχει χαρακτηριστικά κοινής αποδοχής. Όμως, οι ανάγκες δεν περιορίζονται σε υπαίθριους χώρους. Χώροι πολιτισμού, όχι αναγκαστικά στο ρόλο του θεατή είναι αναγκαίοι σε αυτό το Πάρκο. Χώροι έκφρασης νέων και λιγότερο νέων, χώροι συνύπαρξης όλων, όμοιων και διαφορετικών είναι το ζητούμενο. Ένα καταφύγιο για όλους, μία στέγη δημιουργίας και έκφρασης, ένας χώρος εκμάθησης και κοινωνικοποίησης, ένα στέκι για μικρούς και μεγάλους, αυτό είναι το ζητούμενο», πρόσθεσε.



No comments:

Post a Comment