Μύκονος-Τα ξενοδοχεία του νησιού παρουσιάζουν τα εστιατόριά τους!
Αυτά τα ξενοδοχεία φημίζονται για την πολλών αστέρων διαμονή που παρέχουν αλλά αποτελούν και αυτόνομους γαστρονομικούς προορισμούς!
La Veranda
Με θέα στο άγριο τοπίο του Καλαφάτη, φωλιασμένο εντός των «τειχών» του La Residence, το La Veranda, που ακολουθεί την απέριττη πολυτέλεια και τη φινέτσα του ξενοδοχείου, ενδείκνυται για όσους θέλουν να ζήσουν µια γαστρονοµική εμπειρία πολλών αστέρων µακριά από την πολύβουη Χώρα.
Το µενού (πρωινού, lunch, dinner), που κινείται σε γνώριµα αλλά δηµιουργικά µονοπάτια, υπογράφει ο ταλαντούχος chef ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΣ. Κοινός παρονοµαστής ο προσανατολισμός στην ελληνική δημιουργική κουζίνα και τα φρέσκα κυκλαδίτικα προϊόντα, µε εµφανείς τις επιρροές του σεφ από τις διεθνείς τάσεις. Παραδοσιακές συνταγές στο πρωινό µε μοντέρνο touch και τεχνικές, casual προτάσεις στο lunch και fine dining στο dinner προβάλλουν µε τον καλύτερο τρόπο τόσο τη σύγχρονη ελληνική γαστρονομία όσο και την έμπνευση των συνδυασμών των πρώτων υλών…
Ταρτάρ Χταποδιού µε καλοκαιρινά λαχανικά και ζελέ µαύρης ντομάτας, Αχινός Ceviche µε τραγανά λαχανικά λάιμ και µαύρο ταραμά, Σφυρίδα µε φινόκιο αλμύρα και αφρό ούζου, Baba µε ρούμι σιρόπι ροδόνερου και παγωτό φιστίκι! Από €35 (χωρίς κρασί). Καθημερινά 13:00-17:00 (lunch) & 19:00-23:00 (dinner).
ΣΤΑ ΣΥΝ H άκρως ενημερωμένη wine list µε ελληνικές και επιλεγμένες διεθνείς ετικέτες και η signature cocktail list.
Καλαφάτης, Τ. 22890 71349, www.laresidencemykonos.com
Kensho Fine dining Restaurant
Στην ίδια αισθητική και φιλοσοφία µε αυτή του ξενοδοχείου κινείται και το εστιατόριο του Kenshο, υπηρετώντας την υψηλή γαστρονομία. Ο ταλαντούχος chef de cuisine Γιώργος Στυλιανουδάκης, γνωστός για την εξειδίκευσή του στην κρητική και κυκλαδίτικη κουζίνα, παρουσιάζει ένα gourmet degustation menu µε µια νουβό διάσταση!
Καινοτόμο και λιτό µε αποδομημένα πιάτα που συνδυάζουν άριστα την παράδοση και τις ελληνικές πρώτες ύλες µε upgraded γαλλικές τεχνικές, χαρίζει µια πραγματική γαστρονομική εμπειρία. Επιλέξτε το hidden roof garden του και µια αξέχαστη γευστική ιεροτελεστία διάρκειας 2,5 ωρών, απολαμβάνοντας τις προτάσεις του (10 πιάτων €120/άτομο ή 6 €70/άτοµο). Καθημερινά 19:30-00:00 (η κουζίνα).
Την dessert list υπογράφει ο διάσημος pastry chef Δημήτρης Χρονόπουλος.
Παραλία Ορνού, Τ. 22890 25303, www.kenshomykonos.com
Kiku
Σε έναν ultra chic χώρο γύρω από την πισίνα του luxurious Cavo Tagoo Hotel η ιαπωνική φιλοσοφία βρίσκει τον τέλειο εκφραστή της µέσα από το menu του Kiku. Το γνωστό εστιατόριο υποδέχεται για ακόµα µια χρονιά τους λάτρεις των premium japanese γεύσεων µε µια κάρτα-ωδή στη δηµιουργική ιαπωνική κουζίνα µε τεχνικές από όλο τον κόσµο, που φέρει την υπογραφή του ταλαντούχου executive chef Σταµάτη Σκριάπα. Από €80. Καθηµερινά 19:00-01:00.
Μust try την ανανεωμένη λίστα με executive cocktails
Χώρα, Τ. 22890 20100, www.kikurestaurants.com
Lyo sushi Lounge
Σε ένα άκρως προνοµιακό… µπαλκόνι που «συνοµιλά» απευθείας µε το απέραντο γαλάζιο του ουρανού και «επιτηρεί» από ψηλά την παραλία Super Paradise, συναντάµε από φέτος αυτό το εξαιρετικό al fresco sushi restaurant, µέσα στο µόλις ενός έτους Lyo boutique hotel! Πίσω από την κουζίνα ο Ιάπωναs Nam µάς συστήνει Edomae Sushi (το παραδοσιακό δηλαδή Tokyo bay Sushi) µέσα από µια fusion Japanese creative προσέγγιση µε αυθεντικές ιαπωνικές τεχνικές και πρώτης ποιότητας πρώτες ύλες! Φηµίζεται για τα nigiri του, τα ευφάνταστα rolls αλλά και τα inside out, χωρίς να απουσιάζουν από την κάρτα του ζεστές fusion επιλογές! Τip: To σούρουπο εδώ είναι απλά µαγικό ακόµα και για ένα cocktail! Kαθηµερινά 19:00-00:00.
Oι λάτρεις του είδους μη χάσετε τα sushi cooking lessons με degustation menu!
Super Paradise, T. 22890 22535, www.lyomykonos.com
Lady Finger Restaurant
Μετά από τρία Βραβεία Αριστείας στη νέα ελληνική κουζίνα, το fine dining εστιατόριο του Andronikos Ηοtel µπορεί να υπερηφανεύεται ότι ανήκει στα hotspots του µυκονιάτικου γαστρονοµικού χάρτη! Η ανανεωµένη κάρτα του, βασισµένη σε organic πρώτες ύλες, προτείνει γεύσεις που «παντρεύουν» την παράδοση µε έναν new age προσανατολισµό, οι οποίες συµπληρώνονται αρµονικά από µια ενδιαφέρουσα wine list του εγχώριου αµπελώνα. Από €40. Καθηµερινά 20:00-00:00 (η κουζίνα).
Δραφάκι, Τ. 22890 24231, www.andronikos.gr
Aλισάχνη
Ξεχωρίζει για το µοναδικό του location by the sea σε έναν easygoing χώρο, µε minimal chic ατµόσφαιρα, και φυσικά για τις γαστρονοµικές του προτάσεις µε ένα µενού αφιερωµένο στην ελληνική δηµιουργική κουζίνα! Η κάρτα του, φέτος, παρουσιάζει εµφανή αδυναµία στα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, χωρίς βέβαια να λείπουν και οι προτάσεις σε κρεατικά. Νέα must taste άφιξη, η µικρή αλλά γευστική sushi κάρτα του για ένα light lunch by the pool. Δυνατή και η house cocktail list του για ένα τέλειο food pairing. Καθηµερινά 10:30-00:00.
Mykonos Bay Hotel, Μεγάλη Άµµος, Τ. 22890 23338, 24502, www.mykonosbay-hotel.com
ISky Bar
Στο απόλυτο summer setting κάτω από τον έναστρο ουρανό της Μυκόνου, ξεχωρίζει για το open air «σκηνικό» του µε µια minimal κυκλαδίτικη αισθητική και lounge ατµόσφαιρα, ιδανική για χαλαρά after beach sessions! Τα απογεύµατα εδώ είναι σχεδόν τελετουργικά, µε τον ήλιο να βυθίζεται στη θάλασσα και να σας βάζει στο απόλυτο summer mood την ώρα που απολαµβάνετε το cocktail σας από την ανανεωµένη house λίστα, υπό τους ήχους soul και jazz ακουσµάτων! Kαθηµερινά από τις 19:00. Stay tuned για τα live concerts που διοργανώνει!
Andronikos Hotel, Δραφάκι, Τ. 22890 24231, www.andronikos.gr
Delight
Σε ένα ατµοσφαιρικό setting µε µαγευτική θέα πλάι στην πισίνα του Delight, το εστιατόριό του συνθέτει το ιδανικό σκηνικό για να γευτείτε το gourmet fine dining µενού ελληνικής δηµιουργικής κουζίνας του καταξιωµένου chef Θάνου Λιάππη. Η κάρτα του παρουσιάζει κλασικές γεύσεις που αναδηµιουργούνται µε νέους συνδυασµούς και σύγχρονες τεχνικές, οι οποίες συνοδεύονται ιδανικά από µια εκλεκτή wine list µε ετικέτες αποκλειστικά του ελληνικού αµπελώνα. Από €50. Καθηµερινά 19:00-22:30 (η κουζίνα).
Άγιος Ιωάννης, Τ. 22890 78038, www.delightmykonos.com
Matsuhisa
Δίπλα στην πισίνα του πολυτελούς Belvedere, το Matsuhisa είναι το blue chip της new style ιαπωνικής κουζίνας. Το µενού µε την υπογραφή του πολυβραβευµένου chef Νobuyuki Matsuhisa αποτίει φόρο τιµής στην ιαπωνική γαστρονοµία και συµπληρώνεται ιδανικά από ενδιαφέρουσες ετικέτες κρασιού του βραβευµένου Matsuhisa Cellar. Καθηµερινά 20:00-01:30.
Must visit: To καθιερωµένο Nobu Food Festival όπου ο διάσηµος chef δημιουργει new style πιάτα με τοπικά προϊόντα!
Περιοχή Σχολής Καλών Τεχνών, Τ. 22890 25122, www.belvederehotel.com
Thioni
Το a la carte εστιατόριο του Semeli hotel υποδέχεται φέτος τους φιλοξενούµενούς του µε ένα άκρως ανανεωµένο greek modern mediterranean menu. Στο ήσυχο και σοφιστικέ του περιβάλλον µε θέα στην πισίνα, ντελικάτα πιάτα µε εξαιρετική παρουσία φέρουν δηµιουργικές επιρροές! Aπό τη φετινή κάρτα που επιµελείται o chef Nίκος Παλάτζας ξεπηδούν δροσερές σαλάτες, όπως αυτή µε το mango, καλοκαιρινά ορεκτικά (από χτένια µε σάλτσα µήλου, µπρουσκέτα µε σαρδέλες, µέχρι γαρίδες ceviche) την ώρα που τα κυρίως κινούνται σε συνταγές µε θαλασσινά! Δεν απουσιάζουν λαχταριστά pasta-risotto και εκλεκτά κρεατικά που ικανοποιούν όλες τις γευστικές αναζητήσεις!
Στα συν, η καλοδιαλεγµένη wine list µε ελληνικές και διεθνείς ετικέτες! Ενδείκνυται η κράτηση. Από €35. Καθηµερινά 13:00-00:00.
Χώρα, T. 22890 27466-7, www.semelihotel.gr
Buddha Bar Beach
Aπό τα δυνατά χαρτιά του ξενοδοχείου Santa Marina, τo µέλος του θρυλικού παριζιάνικου Buddha Bar και µάλιστα το µοναδικό by the sea επιβεβαιώνει την παγκοσµίως γνωστή lifestyle εµπειρία που προσφέρει το brand. To µενού του executive chef των Buddha Bar, Eric Rousselieres, συνδυάζει αρµονικά µεσογειακές και ελληνικές γεύσεις µε fusion επιρροές, ενώ στο bar θα απολαύσετε signature cocktails µε την υπογραφή του επικεφαλής barman Matthias Giroud. Καθηµερινά 13:00-18:30 & 20:00-01:00 (resto), από τις 12:00 (bar).
Ορνός, Τ. 22890 23220, www.santa-marina.gr
Oniro
Mετά την περσινή σεζόν, επιστρέφει στις γνώριµες γεύσεις της ελληνικής και µεσογειακής κουζίνας που µας είχε συνηθίσει, µε ένα ανανεωµένο µενού! Στον µαγευτικό χώρο του που ατενίζει πανοραµικά τη Χώρα θα γευτείτε προτάσεις που τιµούν αυθεντικές συνταγές µε δηµιουργικές πινελιές! Στα συν, η καλοστηµένη wine list µε ποικιλίες του εγχώριου αµπελώνα! Aπό €20. Καθηµερινά 15:00-00:00.
Ιδανικό για ένα early dinner ή για ένα χαλαρό cocktail με φόντο το ηλιοβασίλεμα.
Mykonos View Hotel, Ταγκού, Χώρα, Τ. 22890 24045, www.mykonosview.gr
Capra
Σε ένα ήσυχο location που εποπτεύει από ψηλά τον γραφικό κόλπο του Αγίου Στεφάνου (µόλις 6΄ από τη Χώρα), η βεράντα του Capra είναι η ιδανική για να δοκιµάσετε αντιπροσωπευτικές γεύσεις της ιταλικής γαστρονοµίας σε µια casual dining εµπειρία! Στην κουζίνα ο ταλαντούχος chef Enrico Pizzano µεταχειρίζεται µε µαεστρία τις πιο αγνές πρώτες ύλες, πολλές από τις οποίες έρχονται κατευθείαν από τη γειτονική χώρα, και προτείνει καλοδοµηµένα πιάτα µε παραδοσιακές αναφορές και δηµιουργικές προεκτάσεις µε απόλυτο must taste τη homemade pasta και pizza. Aπό €25. Καθηµερινά 13:00-17:00 lunch & 19:00-00:00 (η κουζίνα) dinner. Στα συν, η μαγευτικη θεα!
Alkistis Hotel, Άγιος Στέφανος, Τ. 22890 22333, www.alkistismykonos.gr
Narcissus
Ελληνικές γεύσεις σε συνδυασµό µε τη µοντέρνα dining σκηνή µε ασιατικές επιρροές παρουσιάζει το µενού που δηµιούργησε φέτος για το executive poolside Narcissus restaurant ο chef Βασίλης Παπάγγελος. Με βάση τα πιο αγνά υλικά, συνθέτει µια εκλεπτυσµένη κάρτα που ικανοποιεί κάθε απαιτητικό ουρανίσκο. Η καλοδιαβασµένη wine list επικεντρώνεται στον ελληνικό αµπελώνα χωρίς να λείπουν οι διεθνείς προτάσεις, ενώ εµπειρία από µόνο του αποτελεί και το champagne deck πάνω από την πισίνα µε την one of a kind θέα. Από €60.
Καθηµερινά 19:30-23:00.
Καθηµερινά 19:30-23:00.
Kouros Hotel, Παραλία Ταγκού, Τ. 22890 25381, www.kouroshotelmykonos.gr
Thea
Mε µαγευτική θέα στο ηλιοβασίλεµα, το Thea µάς επανασυστήνεται φέτος µε ένα νέο αµιγώς ελληνικό fine dining µενού που υπογράφει ο διεθνούς φήµης Νίκος Ζέρβος. Eίναι απλό και οικείο, αλλά παράλληλα σύγχρονο και τολµηρό… Φέτος το καλοκαίρι, highlight η συνεργασία του µε την Princess Tatiana (Tatiana Blatnik) για τη δηµιουργία τριών signature πιάτων. Καθηµερινά 20:00-01:00.
Belvedere Hotel, Περιοχή Σχολής Καλών Τεχνών, Τ. 22890 25122, www.belvederehotel.com
Branco
Το οµώνυµο εστιατόριο του oλοκαίνουριου Branco ξεχωρίζει µε το bohemiam design σε γήινες αποχρώσεις! To menu εστιάζει στην άριστη ποιότητα των φρέσκων τοπικών προϊόντων και επανασυστήνει οικείες, παραδοσιακές, ελληνικές συνταγές, αναβιώνοντας παλιές µνήµες. Ο chef de Cuisine Αριστοτέλης Ζέρβας υλοποιεί το project που οραµατίστηκε ο Αθηναγόρας Κωστάκος, επαναπροσδιορίζοντας την ελληνική γεύση και συστήνοντάς τη µέσα από ένα πιο δηµιουργικό πρίσµα.
Πλατύς Γιαλός, Τ. 22890 25500, www.brancohotel.com
Anios
Αναπόσπαστο κοµµάτι του µύθου του ολοκαίνουριου Mykonos Dove, το mediterranean περιβάλλον του Anios Beachfront Restaurant (µε όνοµα εµπνευσµένο από τον µυθικό βασιλιά της Δήλου) πάνω στην παραλία του Πλατύ Γιαλού µπαίνει δυναµικά φέτος στην εστιατορική σκηνή του νησιού! Κι αυτό γιατί ο γνωστός Ιταλός chef Pino Saccheri υπογράφει µοντέρνες και ενδιαφέρουσες συνταγές που ισορροπούν ανάµεσα στη σιτσιλιάνικη κουλτούρα και την ελληνική παράδοση.
Ένα µενού όπου οι απλές και καθαρές γεύσεις «συνοµιλούν» στη µητρική κάθε απαιτητικού ουρανίσκου, µε εξαιρετικό ριζότο, χειροποίητες pasta και τραγανές ναπολιτάνικες πίτσες, ψηµένες σε ξυλόφουρνο. Ένα αυθεντικό sea food, italian restaurant που τολµά εκκεντρικές γευστικές… διαδροµές µε φρέσκα θαλασσινά και οστρακοειδή και a la minute συνδυασμούς µε gourmet… προεκτάσεις. Από €25.
Πλατύς Γιαλός, T. 22890 26987, www.mykonosdovehotel.com
No comments:
Post a Comment