Το κρεμμύδι είναι καλός ρυθμιστής του σακχάρου και μεγάλος εχθρός του καρκίνου, δεν έχει χοληστερίνη και είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.
Το κρεμμύδι, με σπόρο, ευδοκιμεί Μάρτιο με Απρίλιο. Σε 5 με 7 μέρες βλαστάνει και σε 30 μέρες περίπου είναι έτοιμο για μεταφύτευση.
Έτοιμο για κατανάλωση είναι σε 90 μέρες. Είναι εύκολο στην καλλιέργεια του στον κήπο, ακόμα και σε γλάστρα ή ζαρντινιέρα.
Αν χρησιμοποιήσουμε βολβούς τον Μάρτιο για σπορά θα φτιάξουμε ξερό κρεμμύδι, ενώ το Φθινόπωρο οι βολβοί θα μας δώσουν φρέσκο κρεμμύδι.
No comments:
Post a Comment