Sunday, May 5, 2024

ΝΕΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ-ΝΕΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ και διασημοι σεφ

Ο βραβευμένος σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης αναλαμβάνει τις Kamares του Eagles Palace

Ο ιδρυτής του εξαιρετικού fine dining εστιατορίου CTC Αλέξανδρος Τσιοτίνης, αυτό το καλοκαίρι θα υπογράφει το νέο μενού του εστιατορίου Kamares στο πολυτελές resort Eagles Palace της Χαλκιδικής. Ο Τσιοτίνης είναι ένας αληθινός σταρ της υψηλής γαστρονομίας.

Είναι απόφοιτος της φημισμένης σχολής μαγειρικής Ferrandi στο Παρίσι και έχοντας εργαστεί σε μερικά από τα πιο διάσημα εστιατόρια του κόσμου, είναι ο συνιδρυτής του πρωτοποριακού CTC Athens, το οποίο κέρδισε το πρώτο του αστέρι Michelin το 2021. «Η σχέση του με τις Kamares ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά! Από την πρώτη στιγμή που το επισκέφτηκα, ένιωσα την ενέργεια του χώρου, σκέφτηκα ότι εδώ θα δημιουργήσω την κουζίνα που αγαπώ. Είναι ένα εστιατόριο που μου ταιριάζει πολύ», λέει ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης στο επίσημο site του resort. Το μενού που οραματίστηκε για το εστιατόριο του Eagles Palace έχει τις ρίζες του στις παραδόσεις του τόπου μας αλλά ταυτόχρονα κοιτά προς το μέλλον της ελληνικής γαστρονομίας. Τοπικά υλικά, εποχικότητα, επικοινωνία με τους παραγωγούς της Χαλικιδικής και με τους ψαράδες της ευρύτερης περιοχής, αλλά και μια farm-to-table φιλοσοφία που θα αξιοποιεί τα βιολογικά λαχανικά τα οποία θα καλλιεργούνται στα μποστάνια του πολυτελούς θερέτρου, χαρακτηρίζουν τη γαστρονομία που θα υπηρετήσει φέτος ο Τσιοτίνης στη Χαλκιδική. 


Maison Colette: Η νέα γαστρονομική άφιξη που φέρνει γαλλικό αέρα στο Ψυχικό

Η αγαπημένη Ράμπα του Ψυχικού φόρεσε θηλυκά και μυστηριώδη μοβ ενδύματα και εμπνευσμένη από τη θρυλική Γαλλίδα συγγραφέα Colette θα μας υποδέχεται σε μια υπέρκομψη νεοκλασική κατοικία με ωραίο αστικό κήπο και εσωτερικούς χώρους με ισχυρή προσωπικότητα. Το Maison Colette είναι ένα all day γαλλικό bistro που σε ταξιδεύει κατευθείαν στις μποέμ γειτονιές του Παρισιού.

O μοβ χώρος του Maison Colette 

Κομψά σερβίτσια, φερ φορζέ, απλίκες, κάδρα στους τοίχους και chic ροτόντες είναι το ιδανικό σκηνικό για ένα μενού γεμάτο κλασικές γαλλικές νοστιμιές χωρίς πειραματισμούς, στην αυθεντική εκδοχή τους: croque madame, entrecote Café de Paris, chateaubriand, beef tartar, creme Brulée κ.ά. «H ιδέα πίσω από το νέο μας εγχείρημα είναι αυτή μιας τυπικής γαλλικής brasserie.

Πιάτο με pasta και θαλασσινά στο Maison Colette Γι’ αυτό και στον κατάλογό μας, -ο οποίος, για να δηλώσει και τον all day χαρακτήρα του, χωρίζεται σε 3 ζώνες: πρωί, μεσημέρι, βράδυ- παρελαύνουν από πιο casual μέχρι πιο… επίσημες επιλογές, όλες, όμως βασισμένες στη διαχρονικότητα, τις τεχνικές και τις πρακτικές των συνταγών της μητέρας της υψηλής κουζίνας», εξηγεί ο Δημήτρης Σταμούδης, executive chef των εστιατορίων της S One Hospitality και υπεύθυνος φυσικά και για το Maison Colette.

Ο βραβευμένος σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου ανανεώνει γαστρονομικά τo Bratsera στην Ύδρα

O διάσημος και πολυτάλαντος σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου μαζί με τον ανερχόμενο νέο σεφ Δήμο Σαμουράκη αυτό το καλοκαίρι θα αναβαθμίσουν γαστρονομικά το Bratsera στην Ύδρα, το οποίο περνά συνολικά ως ξενοδοχείο σε μια νέα εποχή μετά τη συνεργασία με τη Modus & Amplio.

Έχοντας στον πυρήνα τους τις μεσογειακές γεύσεις, οι δύο σεφ φιλοδοξούν να αλλάξουν σημαντικά τη γαστρονομική ταυτότητα του νησιού, δίνοντας έμφαση στην ελληνική πρώτη ύλη, την εποχικότητα και τις παραδοσιακές συνταγές που αποκτούν μια πιο εστιατορική ταυτότητα (όπως ο γαύρος μαριναρισμένος σε ξίδι από Ασύρτικο κρασί και μαρμελάδα ντομάτας σε ξεροψημένο, προζυμένιο ψωμί ή το ζουμερό αρνάκι με μελιτζάνα, πάστα ντομάτας και γιαούρτι). Όλα αυτά θα γίνονται με φόντο τον υπέροχο κήπο του Bratsera Boutique Hotel, ενός παλιού εργοστασίου σφουγγαριών που χρονολογείται από το 1860 και αποτελεί μνημείο της πλούσιας ναυτικής ιστορίας του νησιού. Στο χώρο φυσικά θα δεσπόζει το φημισμένο φυσικό πηγάδι «Μάγγανος» που χρησιμοποιούνταν για τον καθαρισμό των σφουγγαριών.

O Nobu Matsuhisa στο resort Avant Mar της Πάρου για το 1ο Nobu Food Festival 

Ένας από τους πιο διάσημους σεφ στον κόσμο, ο Nobu Matsuhisa, έρχεται στη Νάουσα της Πάρου αυτό το καλοκαίρι για να παραστεί στο 1ο Nobu Food Festival που θα πραγματοποιηθεί στο εστιατόριο Matsuhisa Paros.

Το εστιατόριο βρίσκεται μέσα στο Avant Mar, ένα εντυπωσιακό resort με εντυπωσιακό design. Το φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 10 έως τις 13 Ιουλίου, ενώ το εστιατόριο θα λειτουργεί ήδη από τις 7 Ιουνίου. 

Pearl Island Chios Hotel & Spa: Το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο της Χίου ανοίγει τον Ιούλιο 

Ένα luxury wellness retreat ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του μέσα στην καρδιά του φετινού καλοκαιριού. Το Pearl Island Chios Hotel & Spa θα είναι ένα πεντάστερο ξενοδοχείο, το πρώτο του είδους του στο νησί, με ιδιαίτερο design που θα αντλεί έμπνευση «από τη μεγάλη Ναυτική παράδοση του νησιού, τη μοναδική Χιώτικη φύση και ιστορία, τα μαστιχόδεντρα και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του νησιού, με τα περιβόητα “ξυστά” και την “θυμιανούσικη” πέτρα, διάχυτη παντού».

Το design υπογράφει το αρχιτεκτονικό γραφείο Ologramma Architects. Στην καρδιά του resort θα βρίσκεται μια εντυπωσιακή πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων και ένα in-pool bar, ενώ γύρω τους θα απλώνονται οι 48 υπερπολυτελείς σουίτες.Γήινα χρώματα και φυσικά υλικά και τοπικά φυτά θα δίνουν μια φυσική ταυτότητα στη διακόσμηση τόσο των εσωτερικών όσο και των εξωτερικών χώρων. Τέλος, το SPA θα είναι πλήρως εξοπλισμένο με θερμαινόμενο lap pool, σάουνα, χαμάμ, Couples treatment room, rain shower και εξειδικευμένους χώρους που θα προσφέρουν υπηρεσίες ομορφιάς. 

Έρχεται το νέο Barbounaki by Papaioannou στο Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης ετοιμάζεται να κάνει opening το Barbounaki δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, μια smart εκδοχή ψαροφαγικού εστιατορίου που ακολουθεί τη φιλοσοφία: ποιοτικό seafood για όλα τα budget. Με φόντο την Αθηναϊκή Ριβιέρα το Barbounaki της Βουλιαγμένης θα εστιάζει φυσικά στο ψάρι και τα θαλασσινά, στην ίδια λογική με τα υπόλοιπα Μπαρμπουνάκια.Πιάτα με ωμά ψάρια, οστρακοειδή και ό,τι φέρνει το καΐκι, θα συνυπάρχουν με νέες δημιουργίες, όπως το ceviche λευκού ψαριού και τα μαύρα ταλιολίνι με ψάρια και γαρίδες.

Η διακόσμηση με την υπογραφή της αρχιτεκτόνισσας Αφροδίτης Μπονάτσου του γραφείου Stones & Walls, θα παντρεύει την πολυτέλεια και το αίσθημα ανεμελιάς, με φυσικά υλικά όπως το ξύλο, η ψάθα, η πέτρα, ο πηλός κτλ. 


Apollo Hills: Το νέο πολυτελές, πράσινο οικιστικό συγκρότημα στη Βούλα

Ένας νέος super design βιώσιμος οικισμός ξεκίνησε μόλις να κατασκευάζεται στη Βούλα. Το Apollo Hills, σε σχέδια του αρχιτεκτονικού γραφείου Porphyrios Associates, σε συνεργασία με το ελληνικό αρχιτεκτονικό γραφείο Diarchon, θα είναι ένα συγκρότημα με τρεις πράσινες πολυκατοικίες που θα αναδείξει την περιοχή ως ένα από τα πιο ελκυστικά προάστια της Αθηναϊκής Ριβιέρας, με μια βιώσιμη αρχιτεκτονική που θα έχει πιστοποίηση BREEAM.

«Με στόχο να προσφέρει στην τοπική κοινωνία, το Apollo Hills έχει παραχωρήσει περισσότερα από 11.000 τ.μ. για τη δημιουργία χώρων πρασίνου, αθλητικών εγκαταστάσεων και πάρκων στην περιοχή», εξηγούν οι εταιρείες Henderson Park και Hines που έχουν κάνει την επένδυση ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ.


Οι κατοικίες έχουν ήδη να πωλούνται από το Greece Sotheby's International Realty. Το συγκρότημα θα διαθέτει εξωτερική πισίνα, παιδική χαρά, εσωτερική πισίνα, εγκαταστάσεις σπα και γυμναστηρίου, υπόγειος χώρος στάθμευσης, αλλά και ιδιωτικούς κήπους. Παράλληλα οι ένοικοι θα απολαμβάνουν 24ωρες βοηθητικές υπηρεσίες και αποκλειστική συνδρομή μέλους σε beach club για ακτές της Αθήνας.<

No comments:

Post a Comment