Tuesday, February 27, 2024

Διήμερη επίσκεψη Έπαρχου Λήμνου

 στον Άγιο Ευστράτιο.

Τον Άγιο Ευστράτιο επισκέφθηκε ο Έπαρχος Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου  Απόστολος Κουτσογιάννης  το διήμερο 20 με 22 Φεβρουαρίου συνοδευόμενος  από την Εντεταλμένη Σύμβουλο σε θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Σουλτάνα (Άννη) Ανδρεάδου και τον Ειδικό Σύμβουλο του Περιφερειάρχη Βασίλη Κρέτση. 


 

Κατά την παραμονή του στο ακριτικό νησί συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Σινάνη  και ενημερώθηκε για τα έργα που η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου υλοποιεί και ολοκληρώνονται,   όπως  η «ενεργειακή αναβάθμιση  τεσσάρων κτηρίων» ενώ παράλληλα συμφωνήθηκε σύναψη προγραμματικής για την ενίσχυση παρεμβάσεων στην  αγροτική οδοποιία.

Συναντήθηκε επίσης,  παρουσία της Δημοτικής Αρχής,  με  κτηνοτρόφους στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου καταγράφοντας  τα προβλήματα τους, για την μεταφορά των ζώων , τις τιμές  μεταφοράς  του γάλακτος, το υψηλό κόστος παραγωγής των γαλακτοκομικών,  αλλά και το πρόβλημα των ανεπιτήρητων αιγοπροβάτων που αποτελούν  κίνδυνο για τα κοπάδια τους.

Ο Έπαρχος δεσμεύτηκε να μεταφέρει το πρόβλημα στην Περιφερειακή Αρχή και να αναζητηθεί άμεση λύση από της υπηρεσίες της ΠΒΑ.

Επίσης  επισκέφθηκε το στρατιωτικό φυλάκιο  του νησιού όπου στελέχη και οπλίτες  τον υποδέχθηκαν θερμά.  

Κατά την παραμονή του στον Άγιο Ευστράτιο  συναντήθηκε με την πρώην Δήμαρχo και επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Μαρία Κακαλή. Επισκέφθηκε την παραγωγική μονάδα Του εν εξελίξει  έργου «Πράσινο Νησί» ενώ παραβρέθηκε επίσης σε ενημερωτική ημερίδα   για τους  μαθητές  όλων των βαθμίδων σχετικά με τη Διαχείριση Σεισμικού Κινδύνου, που πραγματοποιεί  από κοινού η  Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου και η Αυτοτελής Δ/ση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με εισηγητή  τον διοικητικό υπάλληλο Παναγιώτη Δεληνικόλα επιχειρησιακά υπαγόμενο στην Αυτοτελή Δ/ση Πολιτικής Προστασίας της ΠΒΑ. 

Τέλος ο Έπαρχος ήταν παρών και στην τελετή παράδοση ενός  προβολέα (projector) που προσέφερε εκ μέρους του Φιλολογικού συλλόγου «Παρνασσός» o κ. Κώστας Βολάκης για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του σχολείου .

No comments:

Post a Comment