ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Tuesday, June 20, 2023


 
Θεσσαλονίκη, 20 Ιουνίου 2023
 
Συνέντευξη τύπου με αφορμή την έναρξη της εβδομάδας του 11ου Thessaloniki Pride παραχώρησαν χτες, Δευτέρα, 19 Ιουνίου στις 12:00 στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι του Thessaloniki Pride, Φιλομένη Λιάτσα και Κωνσταντίνος Μαραγκός, μαζί με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη.

Στην ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι της διοργάνωσης εξήγησαν τη φετινή θεματική του Pride, που έχει άξονά της την αυτοδιάθεση και την αυτονομία των σωμάτων μας. “«Ανήκω σε μένα» είναι η απάντηση σε κάθε απόπειρα επέμβασης χωρίς τη συγκατάθεσή μας στα σώματα και στις ζωές μας” ανέφερε η κ. Λιάτσα εξηγώντας το φετινό σύνθημα της διοργάνωσης. “Στο πώς θα τα διαχειριστούμε η απόφαση είναι αποκλειστικά δική μας. Δεν έχει λόγο κανείς τρίτος, ούτε καν κάποια κρατική αρχή. Είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα!”

Στις επί μέρους εκδηλώσεις του φεστιβάλ, τη σημασία τους και τους συνεργαζόμενους φορείς πίσω από αυτές αναφέρθηκαν επίσης οι εκπρόσωποι του Thessaloniki Pride. Ανάμεσα στις ποικίλες εκδηλώσεις, ειδική μνεία έγινε για τα διάφορα εργαστήρια (για την παρενόχληση, τη συναίνεση και τα όρια, την ψυχική υγεία κ.ά.), τις προβολές ταινιών την Τετάρτη, τη μεγάλη γκάμα εκδηλώσεων της Πέμπτης στην πλ. Ναβαρίνου, το Pride Forum για τα Ίντερσεξ άτομα την Παρασκευή, το υπαίθριο πάρτι το βράδυ της ίδιας ημέρας. Και φυσικά την τελευταία και σημαντικότερη μέρα, το Σάββατο, 24 Ιουνίου με το Pride Fair, τη μεγάλη παρέλαση στις 18:00 και τη συναυλία που θα ακολουθήσει. Επισημάνθηκε ότι φέτος το κεντρικό σημείο του φεστιβάλ είναι στη Νότια Πύλη της ΔΕΘ, απέναντι απ’ τη ΧΑΝΘ, και όχι ο Λευκός Πύργος όπως συνήθως. Οι διοργανωτές εξήγησαν την επιλογή αυτή ως δοκιμαστική ενόψει του επερχόμενου EuroPride 2024 και κάλεσαν την κοινότητα να συμμετέχει στη δημόσια συζήτηση σχετικά με την αποτίμηση της μετακίνησης αυτής.

Με την ευκαιρία της συνέντευξης τύπου οι διοργανωτές αποκάλυψαν και την οπτική ταυτότητα του EuroPride 2024, του μεγάλου, ευρωπαϊκών διαστάσεων, Pride που θα φιλοξενήσει του χρόνου η Θεσσαλονίκη. Παράλληλα εξήγησαν τη σημασία ενός τέτοιου διεθνούς event για τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα, κάνοντας έκκληση σε όλους τους κοινωνικούς φορείς, δημόσιους, ιδιωτικούς και της κοινωνίας των πολιτών για να συμπράξουν στο μεγάλο αυτό εθνικό στοίχημα.

Με τη σειρά της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη δήλωσε απερίφραστα τη στήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης προς το Thessaloniki Pride, ως αυτονόητη στάση ενσυναίσθησης προς μια κοινωνική ομάδα που αγωνίζεται για να συμπεριληφθεί ισότιμα στην κοινωνία. Αναφέρθηκε στη στήριξη του δήμου την περίοδο διεκδίκησης του EuroPride και επανέλαβε την έκκληση για σύμπλευση όσο το δυνατόν περισσότερων φορέων, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, για να δώσουμε το καλύτερο δυνατό μήνυμα διεθνώς και να δημιουργηθούν θετικά αφηγήματα για τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα. 

Στους δημοσιογράφους διαμοιράστηκε το press kit του φεστιβάλ, ενώ οι ερωτήσεις τους επικεντρώθηκαν στην επίπτωση της μετακίνησης της κεντρικής τοποθεσίας του Thessaloniki Pride στην ορατότητά του, σε λεπτομέρειες για τις επιμέρους εκδηλώσεις, αλλά και τις προετοιμασίες για το EuroPride 2024.

No comments:

Post a Comment