ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Monday, April 3, 2023

ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023


@Είδαμε σε κανάλι της Θεσσαλονίκης την εξαιρετική ταινια του 1939 STAGE COACH που τοτε προβληθηκε στην Ελλαδα με τιτλο ‘Η αμαξα της αγωνιας'.Ο μονος γνωστος ηθοποιος ο Τζων Γουαιην σε νεαρη ηλικια.

@ΧΘΕΣ μετά από μισό αιώνα κατόρθωσα να δω  την ταινία του Πάτ Μπουν  APRIL LOVE που μαζι με το BERNARDINE τo 1957 ήταν οι πρώτες του κινηματογραφικές εμφανίσεις,που απογείωσαν την καριέρα του στο τραγούδι.Ο Μπουν ήταν νεαρός με ένα καθαρό αθώο πρόσωπο που αντιπροσώπευε τότε τον ωραίο Αμερικανό που λάτρεψαν τα κορίτσια.

@στον 19ο αιώνα η Θεσσαλονίκη είχε σε κάθε δρόμο και κάθε πλατεία τα ονόματα σε πεντε -εξι γλωσσες…ελληνικά,τουρκικα,ισπανοεβραικα,γαλλικα,βουλγατρικα,ιταλικα.Καθε μειονότητα είχε το δικό της νοσοκομείο,ορφανοτροφειο,,σχολείο και ταχυδρομείο.

@πυρκαια του 1890 κατέστρεψε όλο το παραθαλάσσιο τμήμα από τα Λαδάδικα μέχρι τον Λευκό Πύργο και η πόλη ξανακτιζεται.Μονο η παλιά πόλη δεν κάηκε,κρατησε τον βυζαντινό της χαρακτήρα.

@στην Τσεχία μια εταιρεία κατασκευάζει πλαστικά φουσκωτά άρματα για να ξεγελούν τον εχθρό .

@1238 ελληνικά πλοία κυκλοφορούν κάθε μέρα στο Αιγαίο.

@στο Μεξικό υπάρχουν σαλάχια που πετάνε

@παγωμένος έδαφος σε βάθος 100 μέτρων στο Σβαλμπαρντ,μια περιοχή στον αρκτικό κύκλο της Νορβηγιας,που απέκτησε πρόσφατα ειδικό θερμοκήπιο για πολικές θερμοκρασίες από τη Νέα Υορκη,διότι εκεί δεν υπάρχουν φυτά,ουτε δένδρα.

@οι φάλαινες μπελουγκα τρώνε 30 κιλά βακαλάους σε μια μέρα

@Paramider,σοβιετικη πόλη που απέχει 1000 χλμ από τον πολιτισμό εγκαταληφθηκε μέσα σε δυο μήνες όταν το 1996 ένα αεροπλάνο με κατοίκους-εργαζομενους  της περιοχής έπεσε πάνω σε βουνό και παράλληλα έκλεισαν τα ορυχεία εξαγωγής άνθρακα.Σημερα είναι πόλη -φάντασμα χωρίς κατοίκους.

@ένας Έλληνας επιστήμονας ο Πάνος Κρατημένος είναι ειδικός στους Μαγια.

@έως και 70 μέρες κρατούσε η μουμιοποίησε των Φαραώ στην Αίγυπτο.

@Στην Βυρώνεια Σερρών  ένας παλιός μεθοριακος σταθμός του ΟΣΕ που δεν λειτουργεί νοικιάστηκε κι έγινε ταβέρνα και χώρος εκδηλώσεων.

@δεν θα σταματήσει αυτή η ανόητη προσφώνηση  ΚΥΤΑΞΕ ΝΑ ΔΕΙΣ;Ειναι πλεονασμός που απλά σημαίνει ΔΕΣ η ΑΚΟΥ

@Όλο άσχετους με την μουσική επιλέγει η ΕΡΤ για να παρουσιάσουν το φεστιβαλ της Γιουροβίζιον,οπως φέτος η Μελίτα και πιο πριν  ο Καπουτζιδης.Εξαιρετικοι σε άλλους τομείς άλλα καμμία σχέση με την μουσική.Η ΕΡΤ έχει ικανούς ανθρώπους  από παλιά που μπορουν να απαριθμήσουν όλα τα βραβευμένα τραγούδια από μνήμης.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

No comments:

Post a Comment