ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Saturday, April 1, 2023

ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ 

1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023


@πλημμύρισε από κόσμο η βραδιά για τον Σαρλ Αζναβούρ στο Μέγαρο Μουσικής.500 θεατές γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα και χειροκρότησαν την προβολή και την ζωντανή μουσική παρέμβαση  σε τραγούδια Αζναβούρ, με άψογη γαλλική προφορά και εξαιρετική ερμηνεία της Μαρίνας Δονικιαν ,που την συνόδευσε  στο πιάνο ο Γρηγόρης Σημαδοπουλος.

@9500 ανθρωποι απ όλο τον κόσμο ψηφίζουν για τα Οσκαρ.

@τηλεοπτική γλώσσα αγραμμάτων…είχαμε πολλά τηλέφωνα,δηλαδη τους έστελναν τηλεφωνικές συσκευές,ενω έπρεπε να πουν πολλά τηλεφωνήματα…πάμε να δούμε τα θέματα μας σήμερα,αντι να πουνε 'ας δούμε τα θέματα μας'…

@τα λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια αναβλυζουν από το δημοτικό τραγούδι

@οι μπαταρίες μολύβδου αν δεν ανακυκλωθούν μολύνουν το περιβαλον για 6000 χρόνια

@στην αρκτική ζώνη οι αρκούδες δεν βγαινουν από την φωλιά τους τα νεογέννητα αρκουδακια αν δεν βεβαιωθούν ότι θα αντέξουν στο κρύο.Με -45 κινδυνεύουν.

@η γλώσσα βακαλάου είναι νόστιμος μεζές στην αρκτική ζώνη για ανθρώπους.

@στην Σρι Λανκα το χρυσό τσακάλι λέγεται και πτωματοφαγος.Τα πτώματα ζώων μετά από μερικές μέρες μαλακώνουν και είναι πιο εύπεπτα.

@κάθε χρόνο τα γκνου μετακινούνται από την Τανζανια στην Κένυα και μετά επιστρέφουν.Συνηθως είναι ομάδες ενός εκατομμυρίου ζώων.

@οι ζέβρας συχνάζουν σε περιοχές που έχουν άλατα και άλλες βιταμίνες.

@το 1964 η Μαιρη Λίντο και ο Μανώλης Χιώτης τραγούδησαν στον Λευκό Οίκο για τον Λυντον Τζονσον.

@η φάλαινα φυσητήρας έχει μήκος 20 μέτρων.Το μακρυπτερο Χέλι της Νέας Ζηλανδιας έχει μήκος δυο μέτρων.

@Michael Edwards γνωστος και ως Eddie the Eagle ειναι ο πιο διασημος σκιερ της Βρετανιας

@το λουλούδι του Απριλίου είναι η μαργαριτα και  πολύτιμος λίθος  το διαμάντι.

@αν έρθει και στην Ελλάδα η ψηφιακή τεχνολογία  για την αποσατραγγιση την θάλασσας θα θέλαμε να δούμε  τι θα αποκαλυφθει στην περιοχή του Αγίου Όρους, στον Αθώ, όπου βυθίστηκαν 300 πλοία του Ξέρξη,οπως περιγράφει ως πολεμικός ανταποκριτής ο Ηροδοτος.Κατα καιρούς η θάλασσα ξεβράζει από το βυθό αρχαία κράνη.Απο την θύελλα τα πλοία είχαν τσακιστεί στα βράχια, οι στρατιώτες-δεν υπήρχαν ναύτες τότε-πνιγηκαν η κατασπαράχθηκαν από καρχαρίες,

@κακώς χρησιμοποιούν τον ορο showbiz οι αγράμματοι δημοσιογράφοι.Αυτη ήταν μια συντομογραφία του ορου  show business απο το περιοδικο Variety  για τους τιτλους μονο,οπως Prez αντι για president,για τον ιδιο λογο.

@πριν 66 εκατ.χρονια  εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι,κυριως από προσκρούσεις αστεροειδών ισχύος 10 δισ.βομβων της Χιροσίμα.

@Οι ιπποπόταμοι υποφέρουν από την υπερβολική ζέστη και την έλλειψη νερού.

@31.000 τμ γης έχει στην μνήμη του ένας ελέφαντας μεγάλης ηλικίας.

@νταλίκες 20 τόνων μεταφέρουν οι οδηγοί με χιόνια,παγωμενους δρόμους και θερμοκρασία -35  στη Νορβηγία, που εύκολα βγαίνουν εκτός δρόμου και καταβάλλεται γιγαντιαία  προσπάθεια από ειδικούς που θα προσπαθήσουν να το φέρουν στον δρόμο, για να σωθεί κυρίως το πολύτιμο φορτίο-τρόφιμα.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

No comments:

Post a Comment