ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.800.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Saturday, December 31, 2022

SAMEDI 31 DÉCEMBRE 2022
La préfecture des Alpes-Maritimes interdit l'usage d'artifices et engins pyrotechniques jusqu'au 1er janvier 2023
La préfecture des Alpes-Maritimes interdit l'usage d'artifices et engins pyrotechniques jusqu'au 1er janvier 2023
La préfecture des Alpes-Maritimes a pris deux arrêtés ce jeudi interdisant la vente, la détention et l'usage de fusées et engins pyrotechniques ainsi que de produits combustibles et l'acide chlorhydrique dans le département pendant les fêtes de fin d'année.
A Nice, il vit dans son HLM sans eau ni chauffage à cause des squatteurs
A Nice, il vit dans son HLM sans eau ni chauffage à cause des squatteurs
Les radiateurs et robinets d’un locataire aux Liserons sont coupés depuis que des squatteurs ont volé les compteurs de gaz et des matériaux dans les parties communes de son HLM.
Quand un Mentonnais rencontrait le roi Pelé à Rio
Quand un Mentonnais rencontrait le roi Pelé à Rio
Ancien responsable du Crazy Horse, Jacques Asplanato s’est rendu plusieurs fois au Brésil. Il a eu l’occasion d’y rencontrer des personnalités nationales, notamment le footballeur Pelé, décédé jeudi 29 décembre.
Comment ces paysans azuréens s’organisent face à l’inflation
Comment ces paysans azuréens s’organisent face à l’inflation
Carburant, engrais, semences qui flambent, baisse des ventes, manque de visibilité… C’est la délicate équation avec laquelle doivent composer les agriculteurs azuréens, pris dans la nasse de la forte inflation que subit le pays. Pour rester à flot et devenir plus résilients face aux crises, des idées germent chez des agriculteurs Côte d’Azur. 
FAITS DIVERS 
Après les incidents lors du Mondial, des mesures pour éviter les feux de poubelle le soir du réveillon à Nice
EMPLOI 
2023, l'année des ponts: on vous dit comment profiter au mieux des 9 jours fériés flottants
GASTRONOMIE 
Gérée par la même famille depuis trois générations, une institution de la cuisine niçoise change de mains
FAITS DIVERS 
Saint-Sylvestre: 90.000 policiers et gendarmes mobilisés en France
FAITS DIVERS 
Une trottinette interceptée à plus de 80km/h sur la pénétrante Cannes-Grasse
Los Angeles Times
Essential California Newsletter
December 31, 2022

By Karim Doumar

Good morning, and welcome to the Essential California newsletter. It is New Year’s Eve: Dec. 31, 2022. All of us at The Times wish you a happy, healthy and safe 2023.

Editor’s note: We will be taking Monday off. Essential California will be back in your inbox Tuesday, Jan. 3.

Here’s a look at the top stories of the last week

A House committee released six years of Trump tax returns documenting his aggressive efforts to minimize what he paid the IRS. With that, his seven-year battle to keep the public from seeing his taxes ended in defeat.

The Jan. 6 committee is running out of time. Key documents may soon be locked away for decades.

Southwest meltdown was “perfect storm” of well-known vulnerabilities, not a shock.

Final California inflation relief payments are coming, with debit cards being sent by Jan. 14.

The extensive professional relationships Sam Bankman-Fried cultivated with current and former federal regulators risk embarrassment for all.Good thing the L.A. Times got the emails showing his courtship of federal regulators.

You should take a solo trip in January. Here are seven rejuvenating spots around California.

UCLA football: How Chip Kelly and Dorian Thompson-Robinson’s mutual trust elevated UCLA.

Προεδρική Φρουρά: Ενάμισης αιώνας ιστορία


Η εκπαίδευση των Ευζώνων και η καθημερινότητά τους

Κουβαλώντας ιστορία και παράδοση 154 ετών, οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράςδεσπόζουν εμβληματικά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη αποτελώντας σημείο αναφοράς της πλατείας Συντάγματος και συγκεντρώνοντας τα βλέμματα των περαστικών του πιο κεντρικού σημείου της Αθήνας. Σε πλήρη ακινησία και δίχως να ζωγραφίζεται η παραμικρή έκφραση στο πρόσωπό τους, ακόμη και κάτω από αντίξοες συνθήκες οι Εύζωνες, ως ακοίμητοι φρουροί, αποτίουν φόρο τιμής στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ φρουρούν τιμητικά το Προεδρικό Μέγαρο και την πύλη του Στρατοπέδου της Προεδρικής Φρουράς.

Ο φακός του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων κατέγραψε στιγμές από την καθημερινότητά τους, την εκπαίδευσή τους, την ειδική ενδυμασία τους, συνομιλώντας ταυτόχρονα με τους ανθρώπους που βρίσκονται στο τσαρουχοποιείο και στο ραφείο του Στρατοπέδου.

Μπαίνοντας στο στρατόπεδο της Προεδρικής Φρουράς και κατεβαίνοντας τα σκαλιά που οδηγούν στο υπόγειο βρίσκεται το τσαρουχοποιείο, το μοναδικό εργαστήριο της Προεδρικής Φρουράς όπου κατασκευάζονται και συντηρούνται τα τσαρούχια των Ευζώνων καθώς και ό,τι άλλα υποδήματα φορούν, όπως τα κόκκινα στιβάλια των αξιωματικών οι μαύρες μπότες των Ποντίων, οι λευκές των Κρητικών, καθώς και ό,τι έχει σχέση με το δέρμα πχ διάφορες ζώνες.

Ο Γιώργος Δερματάς τεχνίτης -τσαρουχοποιός από το 1985 εδώ και 11 χρόνια βρίσκεται μαζί με άλλα τέσσερα άτομα στο τσαρουχοποιείο του στρατοπέδου. Κρατώντας στο χέρι του το κάτω μέρος του τσαρουχιού και βαρώντας με το σφυρί τα καρφιά (που τοποθετούνται από κάτω) χρησιμοποιεί μόνο τα χέρια του στη θέση των μηχανών για να κατασκευάσει τα υποδήματα. «Μηχανές για εμάς είναι τα χέρια μας αλλά και τα σουβλιά, οι κερωμένοι σπάγκοι και τα σφυριά», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Κάθε ζευγάρι από τα τσαρούχια ζυγίζει 2 με 2,5 κιλά και αντιστοιχούν σε νούμερα από 44 έως 53, ενώ για να ραφτεί ένα ζευγάρι χρειάζονται 600-650 βελονιές και απαιτείται περίπου μία εβδομάδα. «Εμείς εδώ κόβουμε τα δέρματα με τα διάφορα πατρόν που έχουμε και αρχίζουμε και ράβουμε. Τα εργαλεία μας είναι σουβλιά, κερωμένοι σπάγκοι οι οποίοι φτιάχνονται από εδώ, από το κουβάρι, μπαίνει πάνω και κερί της μέλισσας για να είναι αδιάβροχος και γερός ο σπάγκος ώστε να έχει μεγάλη διάρκεια ζωής η κλωστή. Πρώτα ράβεται το πάνω μέρος, το κόκκινο, και συναρμολογούμε γύρω-γύρω. Στη συνέχεια συναρμολογούμε ακόμα έναν πάτο από κάτω που μπαίνει στο καλαπόδι και παίρνει τη φόρμα του. Τα δέρματα είναι βρεγμένα μπαίνουν μέσα στον κουβά με το νερό για να μπορέσουμε να τρυπήσουμε με τα σουβλιά και ύστερα να πάρει τη φόρμα του αυτήν στο καλαπόδι. Το καλαπόδι είναι ένα ξύλινο πόδι που είναι σε διάφορα νούμερα. Τα νούμερα που δουλεύουμε εδώ είναι 47, 48, 49. Αφού ξεραθεί βγαίνει από το καλαπόδι και ράβεται άλλο ένα πετσί από κάτω κι αυτό μπαίνει μέσα στο νερό, ένα 24ωρο έως και 30 ώρες, να μαλακώσει και πάλι με το σουβλί το τρυπάμε εμείς γύρω γύρω και ράβεται. Στη συνέχεια βάζουμε άλλη μία σόλα άλλα 4 φύλλα τακούνι. Μετά βάφουμε το τσαρούχι με βερνίκια που έχουμε εμείς εδώ και φτιάχνουμε τη φούντα. Η φούντα φτιάχνεται με το μαλλί. Κόβουμε μία χεριά με το ψαλίδι μας, κόβουμε άλλη μία πάνω στην άλλη, περνάμε εμείς εδώ ένα σύρμα περνάμε και σχοινί τρυπάμε το τσαρούχι, από εδώ βγαίνει το ένα σύρμα από την άλλη βγαίνει το άλλο σύρμα. Το τραβάμε με τις τανάλιες κάτω και τα χέρια μας και αρχίζουμε και το κουρεύουμε με την ψαλίδα. Είναι δεμένο με το σύρμα πάνω», περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η φούντα, όπως εξηγεί, βάφεται μαύρη συμβολίζοντας «τα 400 χρόνια μαύρης σκλαβιάς από τους Τούρκους» ενώ το τσαρούχι βάφεται κόκκινο «συμβολίζοντας το αίμα που χύθηκε από τους προγόνους μας». «Φημολογείται ότι οι προγόνοι μας έβαζαν κάποια κρυφά μαχαίρια μέσα στην φούντα και την ώρα που πολεμούσαν στήθος με στήθος με τον αντίπαλο του έδιναν μια κλωτσιά και τον κάρφωναν. Οι πρόγονοί μας σκέφτηκαν να βάλουν το μαλλί για να κρατάνε τα πόδια τους ζεστά τον χειμώνα», σημειώνει ο κ. Δερματάς. Στη συνέχεια καρφώνουν από κάτω 100-120 καρφιά στο ζευγάρι, ανάλογα το νούμερο, και βάζουν πέταλα. Παράλληλα, στο τσαρουχοποιείο γίνεται και η συντήρηση των τσαρουχιών της Προεδρικής Φρουράς. Όπως επισημαίνει ο κ. Δερματάς το χτύπημα των τσαρουχιών στον τσαρουχόδρομο έχει το δικό του συμβολισμό. «Φεύγουν από εδώ και χτυπάνε πολύ δυνατά το πόδι τους πάνω στον τσαρουχόδρομο για να ακούν οι πρόγονοί μας ότι είμαστε ζωντανοί και ελεύθεροι», σημειώνει.

Η εκπαίδευση των Ευζώνων και η καθημερινότητά τους

Κάθε Κυριακή και κάθε επίσημη αργία στις 6 το πρωί οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς ετοιμάζονται να μεταβούν στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης για να εκτελέσουν την έπαρση και την υποστολή της σημαίας. Αφού ντυθούν - διαδικασία που απαιτεί για ένα έμπειρο ζευγάρι γύρω στα 20 λεπτά - κι ολοκληρωθεί ο έλεγχος της εμφάνισής τους, επιβιβάζονται σε λεωφορείο και μεταβαίνουν στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης για την έπαρση της σημαίας. Λίγο μετά, επιβιβάζονται στο λεωφορείο κι επιστρέφουν στη μονάδα για να ετοιμαστούν για την Κυριακάτικη Παράταξη, κατά τη διάρκεια της οποίας το άγημα των Ευζώνων παρελαύνει από το στρατόπεδο της Προεδρικής Φρουράς μέχρι το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου πραγματοποιείται η επίσημη τελετή αλλαγής φρουράς. Το απόγευμα ανάλογα με την ώρα που δύει ο ήλιος γίνεται και η υποστολή της σημαίας.

Αυτή αποτελεί μία μόνο μέρα της Προεδρικής Φρουράς που μετράει περισσότερο από ενάμιση αιώνα ιστορίας και παράδοσης. Ιδρύθηκε την 12η Δεκεμβρίου του 1868 και υπάγεται στο στρατιωτικό γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Από το 1974 και μετά έλαβε ονομασία Προεδρική Φρουρά. Αποτελείται από 2 λόχους, τον λόχο Ευζώνων και τον λόχο διοικήσεως, κι αποστολή της φρουράς είναι η απόδοση τιμών, η τιμητική φύλαξη του μνημείου Αγνώστου Στρατιώτη, του Προεδρικού Μεγάρου στην κεντρική πύλη του στρατοπέδου, η απόδοση τιμών στον/στην Πρόεδρο Της Δημοκρατίας και σε ηγέτες ξένων κρατών, η έπαρση και υποστολή της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες, η συμμετοχή σε εορταστικές εκδηλώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, κι όπου ζητηθεί από το στρατιωτικό γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Ο αντισυνταγματάρχης πεζικού Ηλίας Καρμοίρης εδώ και περίπου 2μιση μήνες είναι διοικητής της Προεδρικής Φρουράς και όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες τιμές που μπορεί να έχει ένας αξιωματικός στρατού ξηράς να υπηρετήσει σε αυτή την τιμητική θέση και γενικά να υπηρετήσει την Προεδρική Φρουρά. «Υπηρετούμε παραδόσεις, υπηρετούμε αξίες, υπηρετούμε την πατρίδα μας με έναν άλλον τρόπο αλλά αποτίουμε τιμή και στους προγόνους μας. Είναι πολύ σημαντικό αυτό να συνεχίσουμε αυτή την παράδοση και να δημιουργούμε και καινούριες γενιές Ευζώνων, οι οποίοι δένονται πάρα πολύ κατά τη διάρκεια της θητείας τους και μένουν φίλοι πολλά χρόνια μετά. Είναι τα ζευγάρια που λέμε και δένονται με ισχυρούς δεσμούς», σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι Εύζωνες είναι οπλίτες θητείας, δηλαδή εθελοντές και η θητεία τους διαρκεί 12 μήνες. Αφού καταταχθούν στις ομάδες ορκίζονται, όταν τελειώσουν τη βασική τους εκπαίδευση, και τοποθετούνται με εντολή του ΓΕΣ στην Προεδρική Φρουρά για να εκπαιδευτούν ως υποψήφιοι Εύζωνες. «Γίνεται μία εκπαίδευση 6 εβδομάδων που περιλαμβάνει ασκήσεις ακριβείας όπως σωματική αγωγή, ασκήσεις παρελάσεως, μελέτη ιστορίας. Στις 6 αυτές εβδομάδες όσοι καταφέρουν και ολοκληρώσουν την εκπαίδευση ονομάζονται Εύζωνες σε μία ξεχωριστή τελετή που γίνεται στον προαύλιο χώρο της Προεδρικής Φρουράς και τούς απονέμεται ο γαλάζιος μπερές της Προεδρικής Φρουράς», υπογραμμίζει ο κ. Καρμοίρης.

Η υπηρεσία στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη είναι ημερήσια, ωριαία, και εκτελείται 4 φορές την ημέρα. «Στη μισή ώρα υπηρεσίας εκτελούν τα βήματα ημιώρου, τα οποία χρησιμεύουν "να ξεπιαστούν" από την πλήρη ακινησία και να επανέλθουν στη θέση τους για το επόμενο της μισής ώρας», περιγράφει ο κ. Καρμοίρης και προσθέτει ότι η εκπαίδευσή τους είναι πολύ απαιτητική και δεν σταματάει ποτέ, ενώ η υπηρεσία είναι πάντα ίδια είτε κάποιος είναι στην πρώτη μέρα της θητείας του είτε στην 90η.

Οι στολές των Ευζώνων και τα ραφεία

Φεύγοντας από το υπόγειο που βρίσκεται το τσαρουχοποιείο και ανεβαίνοντας στον πρώτο όροφο του στρατοπέδου ο ήχος από τις ραπτομηχανές είναι ο μοναδικός που ακούγεται στην αίθουσα όπου βρίσκεται το ραφείο. Λίγο πιο πέρα μία εργαζόμενη έχει ξεκινήσει το σιδέρωμα του ενός από τα δύο φύλλα της φουστανέλας. Οι στολές των Ευζώνων αντιπροσωπεύουν ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της ιστορίας του τόπου. Είναι παραδοσιακές και κατασκευάζονται εξ' ολοκλήρου στα ραφεία της μονάδας.

Στα ραφεία της Προεδρικής Φρουράς γίνεται η κατασκευή και η συντήρηση όλων των ευζωνικών στολών, του θερινού ντουλαμά, του χειμερινού ντουλαμά και της επίσημης στολής των λευκών, της φουστανέλας. Γίνεται επίσης η κατασκευή όλων των μελών της στολής εκτός από το φάριο. Ο χρόνος κατασκευής της φέρμελης των Ευζώνων, του μαύρου γιλέκου δηλαδή, μπορεί να φτάσει έως και τους έξι μήνες. «Είναι όλα χειροποίητα όλα κεντητά στο χέρι», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εργαζόμενος στο ραφείο. Η στολή του αξιωματικού αποτελείται από τη φουστανέλα που είναι 2 φύλλα που ενώνονται μεταξύ τους με κόπιτσες. Κάθε φουστανέλα έχει 400 ορθογώνια τρίγωνα που όταν διπλωθούν γίνονται 400 πτυχές όσα και τα χρόνια της σκλαβιάς. Για να κατασκευαστεί η ευζωνική στολή χρησιμοποιούνται φυσικές ύλες όπως μαλλί, βαμβάκι, μετάξι.

«Οι στολές κατασκευάζονται από τεχνίτες που βρίσκονται στο ραφείο της Προεδρικής Φρουράς. Μόνο τις πρώτες ύλες προμηθευόμαστε από έξω, καθώς ακόμα και οι κλωστές που είναι πάνω στη φέρμελη είναι χειροποίητες. Το κόστος ποικίλλει αλλά είναι ιδιαίτερα υψηλό, υψηλή όμως είναι η παραδοσιακή τους αξία καθότι είναι πιστά αντίγραφα παραδοσιακών στολών. Για να φτιαχτεί μία φέρμελη, το γιλέκο που λέμε, θέλει από 90 έως 120 μέρες, καθώς πρόκειται για λεπτομερή δουλειά», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καρμοίρης.

Πηγή: ΑΠΕ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΌ VIDEO – FOTO KA-BUSINESS: ΜΕΓΆΛΗ Η ΑΝΤΑΠΌΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΌΣΜΟΥ ΣΤΗΝ 3Η ΜΑΡΑΘΏΝΙΑ ΕΚΠΟΜΠΉ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉ ΕΥΘΎΝΗ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3η Μαραθώνια Εκπομπή για την Κοινωνική Ευθύνη που διοργάνωσε για τρίτη χρονιά το ka-business.gr θέλοντας να αναδείξει το άλλο πρόσωπο της επιχειρηματικότητας, της πολιτικής, της κοινωνίας γενικότερα...

ΠΑΟΚ ΜΠΆΣΚΕΤ ΚΟΡΙΤΣΙΏΝ: ΣΤΗΝ 3Η ΜΑΡΑΘΏΝΙΑ ΕΚΠΟΜΠΉ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉ ΕΥΘΎΝΗ

Αθλήτριες του μπάσκετ από τα μίνι, τις παγκορασίδες, τις κορασίδες και τις νεανίδες του ΠΑΟΚ έδωσαν δυναμικό παρόν στην 3η Μαραθώνια Εκπομπή για την Κοινωνική Ευθύνη που διοργάνωσε το ka-business.gr το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και...

ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ 16Ο ΠΟΛΥΣΥΝΈΔΡΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ: ΟΙ ΕΡΓΑΣΊΕΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΉ ΣΥΝΈΝΤΕΥΞΗ ΤΎΠΟΥ ΜΟΝΟΠΏΛΗΣΑΝ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΝ ΣΕ ΔΕΚΆΔΕΣ ΜΜΕ ΤΗΣ ΧΏΡΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 16ο πολυσυνέδριο ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ που διοργάνωσε το ka-business.gr στο κτήμα Χρηστίδη Άνω Περαία Θεσσαλονίκης με στό να αναδείξει τις προοπτικές του αγροδιατροφικού κλάδου.

Το 16ο ΚΑ παρακολούθησαν δια ζώσης 586 σύνεδροι από τον παραγωγικό, επιχειρηματικό, χρηματοοικονομικό χώρο, άνθρωποι από...

(VIDEO) 16Ο ΚΑ: ΓΝΩΡΊΣΤΕ ΤΟΥΣ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΈΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ BIO-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΊΕΣ ΤΗΣ ΒΌΡΕΙΑΣ ΕΛΛΆΔΑΣ

Δεκάδες βιοκαλλιεργητές και Bio_Επιχειρηματίες συμμετείχαν στις εργασίες του 16ου πολυσυνεδρίου ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ που διοργάνωσε το ka-business.gr στο κτήμα Χριστίδη με στόχο να αναδείξει την επόμενη ημέρα του αγροδιατροφικού κλάδου.

...γιατί είμαστε ότι τρώμε!!

Οι Αγορές...

(VIDEO) 16Ο ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ: ΒΡΑΒΕΎΣΕΙΣ

Οι εργασίες του 16ου πολυσυνεδρίου ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΟΤΥΞΗ, ολοκληρώθηκαν –όπως κάθε χρόνο-  με τις  βραβεύσεις των παραγωγών – επιχειρηματιών από τον διοργανωτή ka-business.gr για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη και στην καινοτομία στον αγροδιατροφικό κλάδο.

 

Για την πολύχρονη επιτυχημένη πορεία του βραβεύτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης...

ΕΥΧΕΣ: KA-BUSINESS.GR

Η ομάδα του ka-business.gr και η Δημιουργός του Ραλλιώ Λεπίδου σας εύχονται Καλές Γιορτές και ένα ΔΥΝΑΤΟ 2023 με ΥΓΕΙΑ και μόνο με ΚΑΛΕΣ ειδήσεις!!!!

Το διαδικτυακό κανάλι για την καινοτομία και την ανάπτυξη ka-business.gr θα συνεχίσει να αναδεικνύει και να δίνει βήμα στους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ που καινοτομούν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΌ «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Πρόκειται για την έντυπη έκδοση του ka-business.gr το περιοδικό ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ που κυκλοφόρησε στο πλαίσιο του 16ου πολυσυνεδρίου ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ με θέμα τις προοπτικές του αγαροδιατροφικού κλάδου.

… γιατί...

(VIDEO) ΟΜΙΛΊΕΣ - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΆΖ : 1Ο ΣΥΝΈΔΡΙΟ ΘΑΛΆΣΣΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΎ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΉΣ ΑΛΙΕΊΑΣ

(ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ) Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Συνεδρίου Θαλάσσιου Τουρισμού & Επαγγελματικής Αλιείας

Περισσότερα από 600 άτομα, φίλοι της θάλασσας και της επαγγελματικής αλιείας, παρακολούθησαν τις εργασίες του 1ου Συνεδρίου με θέματα: «ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ» και «ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ» που...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

News 24/7

Στο κέντρο της ενημέρωσης

Νοσοκομείο

Ιώσεις: Αναμένεται εξαψήφιος αριθμός κρουσμάτων ημερησίως

Τα κρούσματα της γρίπη, του κορονοϊού και του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV) αναμένεται να φτάσουν τις 100.000 ακόμα και σε μία ημέρα, προειδοποιούν οι ειδικοί, με το βλέμμα στους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς.

A woman shouting anti-government slogans holds an umbrella surrounded by clouds of smoke during a demonstration in Buenos Aires, Argentina, to protest the government's agreement with the International Monetary Fund to refinance some $45 billion in debt on March 10, 2022. (AP Photo/Rodrigo Abd)

Γιατί το 2022 δεν ήταν μια κανονική χρονιά; 

Μάνος Χωριανόπουλος και Χρήστος Δεμέτης συζητούν με τον Σταύρο Διοσκουρίδη για τα γεγονότα που μας απασχόλησαν το 2022.

Το βενζινάδικο στα Γλυκά Νερά

Γλυκά Νερά: Παραδόθηκαν οι δράστες που άνοιξαν πυρ έξω από βενζινάδικο

Παραδόθηκαν στη ΓΑΔΑ οι δύο δράστες που πυροβόλησαν έξω από βενζινάδικο στα Γλυκά Νερά. 

ΕΛ.ΑΣ

Αστυνομική καταδίωξη στο Μαρούσι

Αστυνομική καταδίωξη πραγματοποιήθηκε στο Μαρούσι, όταν όχημα με τρεις επιβάτες δεν σταμάτησε σε έλεγχο της Αστυνομίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥΑπό τον διευθυντή της ΕΜΥ, ΘΟΔΩΡΗ ΚΟΛΥΔΑ

Αίθριος καιρός

Καιρός: Αίθριος την Πρωτοχρονιά και τις επόμενες μέρες


ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

WhatsApp: Τέλος η εφαρμογή για δεκάδες smartphones - Αναλυτικά η λίστα Δείτε το άρθρο

Δεν θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή μηνυμάτων και κλήσεων, WhatsApp, σε αρκετά "παλιά smartphones", καθώς το λογισμικό τους δεν θα υποστηρίζει τις ενημερώσεις. Δείτε αν βρίσκεται το κινητό σας τηλέφωνο στη λίστα.

Andrew Tate: Συνελήφθη στη Ρουμανία για εμπορία ανθρώπων και βιασμό o γνωστός influencer Δείτε το άρθρο

Στη σύλληψη του Andrew Tate και του αδερφού του για εμπορία ανθρώπων, βιασμό και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης προχώρησαν οι αρχές της Ρουμανίας.

Μετά από χρόνια μπαίνει σε λειτουργία μια καινούργια λιγνιτική μονάδα ρεύματος Δείτε το άρθρο

Αισθητή άνοδος της θερμικής παραγωγής ηλεκτρισμού με σημαντικό το ρόλο του λιγνίτη.

Γκριγκόρι Ρασπούτιν, πολύ σκληρός για να πεθάνει Δείτε το άρθρο

106 χρόνια μετά τη δολοφονία του (30/12/1916), το Magazine παρουσιάζει ένα - κάπως διαφορετικό από τα συνηθισμένα - πορτραίτο του Γκριγκόρι Ρασπούτιν. Ο σάτυρος καλόγερος που έκανε ό,τι ήθελε την τσαρική αυλή στο ξεκίνημα του 20ου αιώνα, μέχρι να φάει και ο ίδιος το κεφάλι του. 

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΙΣ

Steven Tyler

Aerosmith: Ο Steven Tyler κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης πριν δεκαετίες

Ο frontman των Aerosmith, Steven Tyler κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης και εσκεμμένη πρόκληση ψυχικής οδύνης. Η καταγγέλλουσα τέθηκε υπό την κηδεμονία του στα 16 της.

One: Η επανένωση του boy band και το παρασκήνιο της διάλυσής του

One: Η επανένωση του boy band και το παρασκήνιο της διάλυσής του

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου υποδέχτηκε στο πλατό του «Πάμε Δανάη!» τους One και ερμήνευσαν μαζί όλες τις επιτυχίες του boyband που έχουμε αγαπήσει.

Φίλαθλοι και οπαδοί της Σάντος έξω από το στάδιο Vila Belmiro

Πελέ: Θρήνος στη Βραζιλία - Κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος

Στην έδρα της Σάντος, στο Vila Belmiro θα βρεθεί τη Δευτέρα (02/01) η σορός του Πελέ όπου και θα παραμείνει εκεί για μία μέρα, ενώ την Τρίτη (03/01) θα γίνει παρέλαση της σορού στους δρόμους της περιοχής.

Κιάρα Φεράνι

Κιάρα Φεράνι: Ποζάρει με μπικίνι στα χιόνια και διχάζει τους θαυμαστές της

Η ημίγυμνη πόζα της διάσημης Ιταλίδας influencer προκάλεσε δεκάδες αρνητικά σχόλια, ζητώντας της τον λόγο που δείχνει το σώμα της. Η ανάρτηση της Κιάρα Φεράνι.