Friday, April 3, 2020

ΑΝΘΡΩΠΟΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΙ   3/4/20

@Το είχε πει ο Ρίτσαρντ Μπάρτον για την Λιζ Τέιλορ 'δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας ερωτικός θρυλος, ένας μαυρομάλλης νάνος, με μεγάλη κοιλιά και πληθωρικό στήθος'. 
@19 Ιανουαρίου 1947 γεννήθηκε η Έλενα Ναθαναήλ. 
@στο Ερεβάν της Αρμενίας το δημοφιλέστερο ποτό είναι ένα είδος κονιάκ που ονομάζεται Αραράτ - στον ορίζοντα φαίνονται οι χιονισμένες κορυφές του βιβλικού βουνού. @34.917 λίμνες έχει η Φινλανδία. 
@το είπε ο εφοπλιστής Σταύρος Νιάρχος 'η δική μας δουλειά πρέπει να ελέγχεται από έναν άνθρωπο γιατί χρειάζεται σκέψη και λήψη αποφάσεων  μέσα σε λίγα λεπτά. Αν έπρεπε να καταναλώνω όλο το χρόνο μου για να πειθω τους συνεταίρους μου, δεν θα προφταίνω να αντιμετωπίσω τον ανταγωνισμό'. 
@το 1913 εμφανίζεται το σταυρόλεξο για πρώτη φορά στην Αμερική. 
@το είπε ο πρίγκιπας Κάρολος 'ανακαλύπτουν ότι είσαι άνθρωπος και χαλαρώνουν όταν είναι ώρα να φύγεις από κάποια επίσημη εκδήλωση, αυτό είναι πολύ ενοχλητικό γιατί όταν πηγαίνω στην επόμενη προγραμματισμένη εκδήλωση πρέπει να αρχίσω πάλι την προσπάθεια για να σπάσει ο πάγος'. 
@από τότε που η λαιμητόμος καθιερώθηκε ως μέσο εκτέλεσης το 1791 υπολογίζεται ότι 4600 κεφάλια έπεσαν κάτω από την λεπιδα της στην Γαλλία. 
@από το 1981 άρχισε να γράφει την όπερα 'Ελ Γκρέκο' ο Γιώργος Χατζηνάσιος. 
@10 χρόνια χρειάστηκε ο Οδυσσέας Ελύτης για να γράψει το 'άξιον εστί'. 
@ποιοι ήταν οι πρώτοι έλληνες μουσικοι παραγωγοι/ντισκ jockey- Μιχάλης Οικονόμου, Τάσος Μαστοράκης, Γιώργος Αναστόπουλος, Γρηγόρης Λαζαρίδης, Φραγκίσκη Ψαχαρόπουλου, Τόνια Καράλη. Η δεύτερη φουρνιά με επικεφαλής το Νίκο Μαστοράκη περιελάμβανε Γιώργο Παπαστεφάνου,Λευτερη Κογκαλιδη, Γιάννη Πετρίδη, Κώστα Γιαννικο, Γιώργο Καρατζαφέρη και αργότερα Μικη Κορίνθιο. Θοδωρή Σαραντη.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

No comments:

Post a Comment