Το πρόγραμμα της διεθνούς εκδήλωσης περιλαμβάνει τα εξής:
17:00 Χαιρετισμοί από τους επίσημους φορείς που συμμετέχουν και στηρίζουν τη δράση. Η συντονίστρια του προγράμματος, Μυρτώ-Έλενα Περτσινίδη (Jugend-& Kulturprojekt e.V.), θα παρουσιάσει το πρόγραμμα.
Έκθεση φωτογραφίας με θέμα το Προσφυγικό από τον γνωστό Ιρανό φωτογράφο και σκηνοθέτη Μορτέζα Τζαφαρί. O Moρτέζα κατέγραψε με τον φακό του σκηνές από την διάσωση των προσφύγων στο Αιγαίο, την άφιξη τους σε διάφορα νησιά της Ελλάδας, την εγκατάσταση τους σε διαφορετικά σημεία της Ελλάδας και την προσπάθεια τους να διασχίσουν τα σύνορα από την Ειδομένη προς την ΠΓΔΜ.
Έκθεση εικονογραφήσεων „Human Right – Human Wrong“ από γνωστούς καλλιτέχνες εικονογράφους με θέμα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Μία πρωτοβουλία της AddArt με στόχο τον σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την αποδοχή της Διαφορετικότητας.
18:00 Μουσική συναυλία από το γυναικείο φωνητικό σύνολο Πλειάδες. Με αφετηρία το ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι, Οι Πλειάδες θα παρουσιάσουν ένα συναυλιακό πρόγραμμα που θα αναδεικνύει, μέσω της φωνητικής πολυφωνίας, μουσικές παραδόσεις της Ελλάδας και του κόσμου. (
www.pleiades.org.gr)
19:00 Προβολή του ντοκιμαντέρ “School on the Move“ από την ομάδα Europa Transit. Η ομάδα Europa Transit ταξίδεψε σε δέκα ευρωπαϊκές πόλεις οι οποίες υπήρξαν μάρτυρες πολέμων, συγκρούσεων και τόποι προσέλευσης προσφύγων. Εκ μέρους του Φάρου της Ειρήνης και της αποστολής διάδοσης των αξιών της αμοιβαίας κατανόησης, η Europa Transit επισκέφθηκε τη Θέουτα, το Μπέλφαστ, τη Δρέσδη, το Βρότσλαφ, το Σαράγιεβο, τη Μόσχα, την Πάφο, το Πλόβντιβ, την Πρίστινα και τη Θεσσαλονίκη. Το ντοκιμαντέρ „School on the Move“ γυρίστηκε στη Θεσσαλονίκη. “School on the Move“ Υπόθεση: Fatima, Hassen, Delsher, Deliar, Sahad, Mohamad Nour, Yusef, Roshin, Riham, Lin ... Αυτά είναι τα ονόματα παιδιών των οποίων τα πρόσωπα, οι επιθυμίες, οι ανησυχίες και οι φόβοι εκπροσωπούν σχεδόν 50 εκατομμύρια παιδιά που αναγκάστηκαν να διασχίσουν τα σύνορα, σύμφωνα με τα στοιχεία της UNICEF. Πέρα από όλα τα δεινά τους, αυτά τα παιδιά που διακινούνται χάνουν το δικαίωμα στην εκπαίδευση: δύσκολα γράφουν, δεν έχουν πρόσβαση σε υλικό ανάγνωσης και έχουν χάσει τις βασικές σχολικές συνήθειες. Το ντοκιμαντέρ καταγράφει μια καλλιτεχνική δραστηριότητα που προσφέρεται στα παιδιά από τη Συρία στο στρατόπεδο προσφύγων Χέρσου (βόρεια της Θεσσαλονίκης), τη δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων μέσα από την οποία οι πρωταγωνιστές εκφράζουν τις ανησυχίες τους και επιθυμίες τους σε σχέση με το σχολείο που δεν έχουν αλλά θα ήθελαν να έχουν.
20:00 Προβολή επιλεγμένων ταινιών μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων, πρωτοβουλία της ΜΚΟ AddArt και του θεσμού Thessaloniki Animation Festival – TAF, με θέμα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα “Human Rights Animated“.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση θα βρείτε
εδώEπίσης
εδώ μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα σε ηλεκτρονική μορφή
No comments:
Post a Comment