Wednesday, July 19, 2017

TRAVEL + LEISURE MAGAZINE

Οι 10 καλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο για το 2017!

Η Singapore Airlines προσφέρει ακόμα και σαμπάνια στην Premium οικονομική θέση

Το Travel + Leisure είναι ένα από τα δημοφιλέστερα περιοδικά στον κόσμο που ασχολούνται με τα ταξίδια αναψυχής και με ότι έχει να κάνει σχετικά με τον παγκόσμιο τουρισμό, τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, τις μεταφορές, την εστίαση και τη διασκέδαση, με τακτικούς αρθρογράφους καλλιτέχνες, σχεδιαστές, φωτογράφους, συγγραφείς που γράφουν για τις ταξιδιωτικές εμπειρίες τους. Το περιοδικό, που έχει τη βάση του τη Νέα Υόρκη και κυκλοφορεί σε μηνιαία βάση από το 1971 όταν και δημιουργήθηκε (αρχικά εστίαζε περισσότερο στη φωτογραφία), είναι δημοφιλές κυρίως για τις ετήσιες λίστες αξιολόγησης που δημοσιεύει, οι οποίες στηρίζονται σε έρευνες/δημοψηφίσματα που πραγματοποιεί μεταξύ των αναγνωστών του. Μία αυτές, είναι και η περίφημη λίστα με τις 10 καλύτερες αεροπορικές εταιρείες της χρονιάς, η οποία, όπως καταλαβαίνετε, έχει ιδιαίτερη σημασία και για τους ίδιους τους κολοσσούς των αερομεταφορών που επενδύουν εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο στην προσέλκυση επιβατών.
Βέβαια, επειδή το Travel + Leisure είναι αμερικάνικο περιοδικό, η λίστα αφορά κυρίως τους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά κανείς δεν απαγορεύεται να συμμετέχει στην ψηφοφορία. Παρ’ όλα αυτά, έχει τη δική της βαρύτητα και δίνει μια πλήρη εικόνα του τι επικρατεί σε αυτό τον χώρο. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ίδιο το περιοδικό, «για τη φετινή λίστα αυτό που έπαιξε κυρίαρχο ρόλο, εξαιτίας και των αυξημένων αεροπορικών ναύλων και του “σκληρού” δολαρίου, ήταν οι υπηρεσίες που προσέφεραν για τις οικονομικές τους θέσεις εταιρείες που έχουν σαν βάση τους την Ασία και τη Μέση Ανατολή. Κι όλα αυτά, σε σχέση με την τιμή, την άνεση της θέσης, το μενού και τις επιπλέον luxurious ανέσεις που παρείχαν».
Έτσι, με βάση τα παραπάνω, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι 8 από τις 10 διεθνείς αεροπορικές εταιρείες της λίστας προέρχονται από αυτές τις περιοχές, ενώ ευρωπαϊκές και αμερικάνικες καταποντίστηκαν. Σύμφωνα με το περιοδικό, ακόμα και το γεγονός της απαγόρευσης χρήσης ηλεκτρονικών συσκευών πάνω από το έδαφος των ΗΠΑ έπαιξε το δικό του, πολύ σημαντικό ρόλο. Για παράδειγμα, οι Emirates και Qatar Airways και οι δύο από τη Μέση Ανατολή, επιτρέπουν στους επιβάτες τους να χρησιμοποιήσουν laptop ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές ακόμα και όταν περάσουν το Check-In, εφοδιάζοντάς τους μάλιστα οι ίδιες με συσκευές και επιτρέποντάς τους έτσι να εργαστούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ή της αναμονής. Είναι μόνο ένα παράδειγμα του τι εννοούν οι επιβάτες «καλές υπηρεσίες».
Ακόμα ένα παράδειγμα αποτελεί η αναγγελία στις αρχές του χρόνου από την Qatar ότι θα θα ανανεώσει 100% τις business-class θέσεις της με διπλά κρεβάτια και μονές, αναπαυτικές θέσεις (quad seating) σε κάποιες από τις γραμμές της. Την ίδια σημασία, ίσως και μεγαλύτερη, δίνουν οι επιβάτες και στις υπηρεσίες που παρέχονται κατά τη διάρκεια της πτήσης: «Το σέρβις ήταν εξαιρετικό και η επιλογή του κρασιού, η σαμπάνια και τα ποτά μετά το δειπνό, μοναδικά» δήλωσε ένας ακόμα ενθουσιασμένος επιβάτης τηςQatar Airlines.
Όσο για την κορυφαία εταιρεία της χρονιάς; Για 22ο έτος, χωρίς ποτέ να πέσει από την κορυφή, αποτελεί και φέτος την πρώτη επιλογή των Αμερικανών και των αναγνωστών του Travel + Leisure με βάση την άνεση της θέσης, το σέρβις, το φαγητό, την εξυπηρέτηση του επιβάτη και βέβαια την τιμή. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα το γεγονός ότι η εταιρεία προσφέρει στην Premium οικονομική της θέση τις ίδιες περίπου ανέσεις με εκείνες της business-class άλλων εταιρειών, σε πολύ χαμηλή βέβαια τιμή. Επιπλέον, η θέση είναι πιο μαλακιά και ευρύχωρη για τα πόδια, ενώ εκτός από την προσωπική λάμπα διαβάσματος, τις δύο θύρες USB και το μικρό τραπεζάκι, προσφέρεται ακόμα και σαμπάνια.
Αυτές είναι οι 10 καλύτερες αεροπορικές εταιρείες του 2017 σύμφωνα με τους αναγνώστες του Travel + Leisure
1. Singapore Airlines
2. Emirates
3. Qatar Airways
4. Cathay Pacific
5. Japan Airlines
6. Virgin Atlantic
7. Air New Zealand
8. Korean Air
9. All Nippon Airways
10. Eva Air

No comments:

Post a Comment