Wednesday, June 22, 2011

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ,ΝΙΚΟ ΜΗΝΑ

Ο Νικος Μηνας ηταν ο πρωτος οπερατερ στην δημοσια τηλεοραση της Θεσσαλονικης,όταν ακομα στον στρατιωτικο ραδιοφωνικο σταθμο της Θεσσαλονικης λειτουργουσε μονο ένα κλιμακιο Τ-Ο ,με τον Γιαννη Λογοθετη,ως προισταμενο,τον υποφαινομενο ,ως δημοσιογραφο και τον Μηνα,ως οπερατερ.
Μαζι του καναμε χιλιαδες ρεπορταζ-μεχρι και δεκα σε μια μερα- στα πρωτα εκεινα δυσκολα χρονια της τηλεορασης από το 1967 και μετα.Ηταν εξαιρετικος επαγγελματιας,χωρις να παραπονιεται για την πολύ βαρεια μηχανη που ανεβαζε στον ωμο του σε ποταμια,βουνα,στα χιονια η στις ζεστες.Τα πρωτα χρονια χρησιμοποιουσαμε φιλμ,που εμφανιζε ο Νικος Μπιλιλης στο εργαστηριο του,μονταριζε ο Μηνας και μεσα σε φακελο τα διναμε στον πιλοτο της Ολυμπιακης για να τα παρει το ιδιο απογευμα η Αθηνα για το βραδινο δελτιο ειδησεων.Το πεδιο καλυψεων ηταν απεραντο για ένα συνεργειο-ολη η Μακεδονια,η Θρακη,η Θεσσαλια.
Ποτε δεν του εδωσαν θεση η αξιωμα κι ας το αξιζε,λογω εμπειριας,ικανοτητων η ηλικιας.Ουτε και του ελειψε.Εκρινε με οξυδερκεια τους παντες,οπου κι αν ανηκαν,αν εκρινε ότι δεν ηταν σωστοι η δικαιοι.Ηταν αθεραπευτος χιουμοριστας κι από το καυστικο χιουμορ του δεν γλυτωνε κανενας.
Πριν από μερες εμαθα για ένα σχεδον ασημαντο προβλημα υγειας και ξαφνικα σημερα το πρωι ηπια τον πιο πικρο καφε,όταν με ειδοποιησαν ότι κατεληξε.
Τα πιο θερμα μου συλλυπητηρια στην συζυγο του Ρουλα,τον γιο του και στον αδελφο του,επισης αξιο οπερατερ Δημητρη Μηνα και την οικογενεια του.
Ας είναι ελαφρυ το χωμα του Παλαιφυτου,οπου σε λιγη ωρα θα τον κηδεψουν .Το Παλαιφυτο,που πολύ αγαπησε και οπου κατοικουσε τα τελευταια χρονια.Τον δικο του επιγειο παραδεισο.
Καλο ταξιδι,Νικο,αγαπημενε συναδελφε,φιλε και συνοδοιπορε στα υπεροχα ρεπορταζ μιας ολοκληρης ζωης.

No comments:

Post a Comment