ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 3.000.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.
30.03.2025
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΠΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ
«Έχω περάσει πέντε μανιακά επεισόδια, κανένα δεν ήρθε με προειδοποίηση». Ζώντας ανάμεσα στη μέθη της μανίας και στην άβυσσο της κατάθλιψης: Μια βαθιά ανθρώπινη μαρτυρία για τη ζωή με τη διπολική διαταραχή.
Κείμενο: Βάλια Δημητρακοπούλου - Εικονογράφηση: bianka / LIFO
ΘΕΑΤΡΟ
«Μπορώ να καταλάβω το πώς είναι να νιώθεις παρείσακτος». Ο 30χρονος Κώστας Νικούλι μιλά για την πορεία του μετά το «Ξενία» που του χάρισε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού όταν ήταν ακόμα έφηβος, για το πόσο Έλληνας νιώθει, για την πρόκληση του να παίζει τρεις γκέι ρόλους και για το πόσο τον έχει αλλάξει το παιδί του.
Κείμενο: M. Hulot - Φωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO
Το πνεύμα Τραμπ στην Ελλάδα. Πώς σχετίζεται το πρόσφατο συμβάν στην Εθνική Πινακοθήκη με την απαγόρευση προγραμμάτων για την ισότητα και τη διαφορετικότητα της National Gallery of Art στην Ουάσινγκτον από τον Αμερικανό Πρόεδρο.
Το σκοτεινό μυστικό της Φθιώτιδας. O Νίκος Τσέφλιος ερευνά και αφηγείται ένα έγκλημα που συγκλόνισε την Λαμία στα τέλη της δεκαετίας του ’60.
21 ντοκιμαντέρ του 21ου αιώνα που αξίζει να δείτε. Από μια σπουδαία στιγμή του σκορσεζικού σινεμά ως την ψηφιακή επανάσταση της Ανιές Βαρντά κι από το δίπτυχο του Τζόσουα Οπενχάιμερ ως τη μεγάλη φιλμική «σκανταλιά» του Banksy, αυτοί είναι 21 σταθμοί του σύγχρονου σινεμά τεκμηρίωσης .
Η σφαγή της Χίου. Σαν σήμερα το 1822, οι Τούρκοι σφαγιάζουν τους κατοίκους της Χίου, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων σε όλη την Ευρώπη. Μιλούν στη LiFO ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αριστείδης Χατζής και η διευθύντρια του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του ΕΙΕ Μαρία Χριστίνα Χατζηιωάννου.
ΜΟΔΑ
Βαριά ονόματα, κλασικά logos, απρόσμενα παντρέματα: Τα νέα sneakers. Αυτές είναι οι νέες κυκλοφορίες αθλητικών παπουτσιών για όσους νοιάζονται ακόμα για τις υπογραφές, αλλά επιμένουν στην άνεση.
Κείμενο: Στέλλα Λιζάρδη
ΓΕΥΣΗ
Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου. Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
Κείμενο και φωτογραφίες: Νίκος Γ. Μαστροπαύλος
No comments:
Post a Comment