ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Thursday, August 1, 2024

Θεσσαλονίκη: Πώς θα αξιοποιηθεί το Labattoir μετά την αποχώρηση

 της Cisco

Ο τεχνολογικός κολοσσός ξεχρέωσε τις οφειλές προς τον δήμο Θεσσαλονίκης και του παραδίδει τα κλειδιά του εβληματικού κτηρίου των παλιών σφαγείων

Η ολοκλήρωση της παρουσίας του τεχνολογικού κολοσσού στο Labattoir ουσιαστικά σημαίνει αλλαγή σελίδας για το εμβληματικό κτήριο, που παίρνει πίσω ο δήμος Θεσσαλονίκης. Αν και το προηγούμενο διάστημα εξετάστηκε το ενδεχόμενο στο συγκεκριμένο κτήριο να στεγαστεί η ΔΕΠΘΕ με την TV 100 και τον FM100, αυτό το σενάριο δεν ευοδώθηκε.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού και πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Βασίλης Γάκης, πλέον είναι οριστικό ότι στο Labattoir θα φιλοξενούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο κ. Γάκης είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι στόχος του δήμου είναι όσο πιο άμεσα γίνεται να δοθεί σε χρήση το ανακαινισμένο κτήριο των παλιών σφαγείων και να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί στα προσεχή «Δημήτρια». Βέβαια, όπως εξήγησε στη Voria ο κ. Γάκης, αφού παραλάβει ο δήμος το Labattoir θα πρέπει να γίνει διαμόρφωση των χώρων του. «Θα πρέπει να δούμε τι αλλαγές πρέπει να γίνουν προκειμένου να πραγματοποιούνται εκεί πολιτιστικές εκδηλώσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ενδεχομένως το επόμενο διάστημα, όπως είχε προαναγγείλει ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης, να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο εισήγηση της αρμόδιας διεύθυνσης του δήμου για τη νέα χρήση των χώρων του κτηρίου. 

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε αποκαλύψει η Voria.gr, όταν ανέλαβε τα ηνία του δήμου ο Στέλιος Αγγελούδης διαπιστώθηκε ότι η Cisco τα τέσσερα αυτά χρόνια δεν είχε πληρώσει ποτέ τους λογαριασμούς φυσικού αερίου και ρεύματος, με αποτέλεσμα να οφείλει στον δήμο 147.300 ευρώ, παρότι αυτό προβλεπόταν στην προγραμματική σύμβαση των δύο μερών. Τα ποσά αυτά έχουν πλέον αποπληρωθεί μετά από τις οχλήσεις του δήμου. Αφορούσαν οφειλές για λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου. Να σημειωθεί, επίσης, ότι για το ρεύμα η παροχή του «Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού» ήταν κοινή με διπλανό κτήριο, στο οποίο στεγάζονται οι εγκαταστάσεις του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος. Και ο ΣΒΕ αποπλήρωσε μέρος των οφειλών που αντιστοιχούσαν για τη λειτουργία του δικού του κτηρίου.

No comments:

Post a Comment