Από θέα θάλασσα, μέχρι το αστικό τοπίο της Θεσσαλονίκης, από ψηλά και από χαμηλά, βρήκαμε τα μαγαζιά που αξίζει να ψάξεις, απ’ όπου θα απολαύσεις φανταστική θέα, υπέροχα ηλιοβασιλέματα και θα πάρεις μερικές ανάσες ηρεμίας από ψηλά.

Καταπράσινοι κήποι, άγνωστοι λόφοι με θέα 360 μοιρών, ταράτσες και μπαλκόνια για καφέ, ποτό και φαγητό σε περιμένουν για υπέροχες καλοκαιρινές μέρες και νύχτες με θέα τον έναστρο ουρανό της Θεσσαλονίκης. Με λίγη τύχη θα φυσάει και λίγο δροσερό αεράκι!

Προτείνει η Ασημίνα Τούνα 

Όσο ο καιρός ανοίγει, τόσο πιο πολύ μεγαλώνει και η επιθυμία μας για βόλτες. Παράλληλα δε, φτάνει και η στιγμή που όλοι όσοι έχουν ξεμείνει στη Θεσσαλονίκη αναρωτιούνται «άδεια η πόλη, πού πήγαν όλοι», διαπιστώνοντας πόσο πιο βολική και λειτουργική θα ήταν η πόλη με τον μισό πληθυσμό! Με αυτά τα δεδομένα, οι αποστάσεις μικραίνουν, οι χρόνοι λιγοστεύουν (μάλλον) και τα πράγματα γίνονται ευκολότερα για τους οδηγούς, οπότε και ενδίδουν πιο εύκολα σε αυθόρμητες βόλτες μέχρι τη θάλασσα, το άλλοτε πολύβουο κέντρο, είτε στους λόφους, στα δάση και τα διάσπαρτα σημεία στα περίχωρα της πόλης που προσφέρουν για αντάλλαγμα δροσιά και θέα.

Κι αν στη διάρκεια του χειμώνα περιορίζεις τις επισκέψεις σου στις παραλίες (κακώς, αν θες τη γνώμη μας) και εκ των πραγμάτων στις ταράτσες, μόλις ο καιρός ζεστάνει ψάχνεις αφορμές να βρεθείς δίπλα στη θάλασσα και την ολοζώντανη φύση ή έστω να πάρεις μερικές ανάσες δροσιάς σε κάποιο μπαλκόνι ή ταράτσα, ακόμη και μέσα στην πόλη – σε κάποια από τις πιάτσες του urban αστικού τοπίου του κέντρου.

Για να σε βοηθήσουμε, είτε είσαι του βουνού, είτε της θάλασσας, συγκεντρώσαμε σε μία λίστα τα αγαπημένα μας cafe, cocktail bars, εστιατόρια και all-day στέκια που αποτελούν από τις πρώτες επιλογές για έξοδο τόσο για τους locals, όσο και για τους τουρίστες, καθώς συνδυάζουν την υπέροχη θέα με το χαλαρό vibe που χαρακτηρίζει το καλοκαίρι στην Ελλάδα.

Σταθερές αξίες στην πόλη για την απαράμιλλη θέα που χαρίζουν στους επισκέπτες τους, τα προτιμούμε κάθε φορά που θέλουμε να χαλαρώσουμε απολαμβάνοντας απρόσκοπτη θέα που φτάνει στο Θερμαϊκό, μέχρι και τον Όλυμπο και τα Πιέρια Όρη. Παραλιακά μέρη, λόφοι, δάση και ταράτσες εντός της πόλης έχουν την τιμητική τους, με τη θέα και την ατμόσφαιρα να είναι πάνω απ’ όλα κι εσένα να απολαμβάνεις ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη… στο πιάτο! Ενώ, περιμετρικά βρίσκονται τα τραχιά, απαιτητικά στην πρόσβαση και πολλές φορές άγνωστα σημεία για να χαρείς τόσο την μαγευτική φύση – που τόσο κοντά μας βρίσκεται – όσο και το αποστομωτικό θέαμα μιας γεμάτης από τσιμέντο πόλης!

Πάμε, λοιπόν, να ανακαλύψουμε τα καλύτερα στέκια με συγκλονιστική θέα στην πόλη. Και επειδή δεν χρειάζεται να διαλέγεις, επισκέψου τα όλα (γιατί όχι;) και δες τη Θεσσαλονίκη… από όλες τις προσφερόμενες οπτικές γωνίες!

Kalokeri Rustic Beach

Δοκίμασε να μου περιγράψεις σύντομα το kalokeri. Θάλασσα, ουρανός, παραλία, ηλιοβασίλεμα, καφές, brunch, lunch, dinner, ποτά, cocktails. Και νύχτες στην άμμο. Όλες τις παραπάνω λέξεις, τις μάζεψαν και τις ένωσαν. Έβαλαν ένα σημάδι στον χάρτη κι εκεί, ξεκινά και φέτος το kalokeri και το αφήνουν μπροστά σου. Για να γίνεις μέρος του, στο μέρος που διάλεξαν. Σε μια κρυφή παραλία, δίπλα στην πόλη. Και το έντυσαν γαλάζιο, πράσινο και χρυσό!


παραλία του kalokeri ξεκινά σε μια κρυμμένη ακρογιαλιά, μια ανάσα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Τα πεύκα βουτούν στο νερό, η αμμουδιά στρώθηκε για χαλί σου και το ηλιοβασίλεμα είναι το φόντο που αρχίζει το κάθε σου απόγευμα και βράδυ.

Το σκηνικό της Rustic Αυλής – Bar του kalokeri είναι το εξής: Μια κρυφή παραλία, δίπλα στη θάλασσα, μέσα στην πόλη σε καταπράσινο τοπίο σε περιμένει στα ξύλινα κιόσκια της, στη σκιά που δημιουργούν τα δέντρα που την περικλείουν, με θέα το απέραντο γαλάζιο του Θερμαϊκού αλλά και στην αμμουδιά για Καφέ, Breakfast, Brunch, Wine, Cocktails και Φαγητό από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ!

Κι οι μουσικές… Ταξιδεύουν πάνω στον Θερμαϊκό που σε περιμένει. Για δροσιά, για διασκέδαση, για την χαλάρωση που έχεις ανάγκη, για το beach bar που στήθηκε δίπλα σου και σε φωνάζει στο φετινό καλοκαίρι.

Στα τραπέζια του Rustic Chic Εστιατορίου, πείθεσαι ότι πρέπει να φας brunch, lunch ή dinner. Εδώ πρωταγωνιστεί η νέα ελληνική κουζίνα στην comfort εκδοχή. Οι chef Vaggelis Tsompanochristos και Giorgos Thomas ζωγραφίζουν σε έναν δημιουργικό καμβά έναν μεγαλειώδη γευστικό πίνακα της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας. Οι πρώτες ύλες από στεριά και θάλασσα παρουσιάζονται στο κάθε πιάτο αρτίστικα συνδυασμένες με εντάσεις, αρώματα, υφές και αφηγούνται μια άκρως εθιστική  ιστορία.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι τo kalokeri διαθέτει όλη την ημέρα δωρεάν και άνετο parking στους επισκέπτες του!

Περιοχή: Ανατολικά, biscotto Experience Park

Διεύθυνση: Λ. Γεωργικής Σχολής 68, Πυλαία

Τ: 698 0312 337

Facebook | Instagram

Nectar Distillery

Αυτό το rooftop bar μάς έχει πάρει τα μυαλά. Στεγάζεται στο Zeus is loose Hotel με σήμα κατατεθέν τον εντυπωσιακό κεραυνό στην κορυφή του κτιρίου. Ο ξενώνας Zeus is Loose βρίσκεται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κλεισούρας 13, ακριβώς απέναντι από την Πλατεία Δικαστηρίων. Με θέα μια από τις πιο ζωντανές πλατείες της πόλης, βλέπει από την κορυφή του Χορτιάτη μέχρι την διάσημη Πλατεία Αριστοτέλους.

Στο Nectar Distillery μπορείς είτε να ξεκινήσεις τη μέρα σου με απολαυστικό καφέ είτε να απολαύσεις το κοκτέιλ σου στους ρυθμούς του DJ το βράδυ απολαμβάνοντας τη μαγευτική θέα από το μπαλκόνι του.

Περιοχή: Κέντρο

Διεύθυνση: Κλεισούρας 13

Τ: 231 111 8713

Facebook | Instagram 

Maritime Museum & Cafe

Αν αποζητάς ηρεμία μέσα στη βαβούρα της πόλης, τότε το Maritime Museum & Cafe είναι το δικό σου μέρος χαλάρωσης!

Από τις ωραιότερες επιλογές με θέα τον Θερμαϊκό, άνεση, καλή και γρήγορη εξυπηρέτηση και ενδιαφέρουσα περαντσάδα. Απολαύστε το καφεδάκι ή το κοκτέιλ σας, όλες τις ώρες, στο ομορφότερο και -ίσως- πιο δροσερό σημείο της πόλης.

Στο Maritime cafe and museum μπορείτε να διοργανώσετε και εκδηλώσεις, καθώς η κεντρική του αίθουσα έχει φιλοξενήσει συνεντεύξεις τύπου, παρουσιάσεις βιβλίων, αλλά και prive party. Συνδυάστε την μαγική θέα του Maritime με την άψογη εξυπηρέτησή του!

Περιοχή: Λιμάνι

Διεύθυνση: Κτίριο ΕΥΑΘ, Λιμάνι – Α’ Προβλήτας ΟΛΘ

Τ: 231 053 7098

Facebook | Instagram 

Byzantio Sky Bar & Bistro

Όταν κοιτάς τη Θεσσαλονίκη από ψηλά όλα σου τα προβλήματα μοιάζουν πιο μικρά. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι άνθρωποι του Byzantio Sky Bar & Bistro και έχουν δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες για να απολαύσετε τη μοναδική αυτή αίσθηση. Θα το βρείτε στη γραφική Άνω Πόλη και αποτελεί ιδανικό προορισμό για ποιοτικό καφέ, γευστικά ροφήματα και μοναδικές γευστικές επιλογές.

Ένας ατμοσφαιρικός χώρος, με θέα που αποζημιώνει, ανοίγει τις πόρτες του από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, για βραδιές από αυτές που έχουμε ανάγκη ένα ποτό, χαλαρωτική μουσική και καλή παρέα.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα pancakes τους, τις χορταστικές σαλάτες, τις πολύ νόστιμες pasta, τα διάφορα snacks και τα λαχταριστά γλυκά. Το Byzantio Sky Bar & Bistro περιμένει να φιλοξενήσει τις πιο όμορφες στιγμές σας.

Περιοχή: Κέντρο

Διεύθυνση: Επταπυργίου 102

Τ: 231 020 9872

Facebook | Instagram

Bonobo cafe bar

Το Bonobo cafe bar δημιουργήθηκε για να σου προσφέρει συγκλονιστική θέα προς κάθε μεριά της Θεσσαλονίκης και αποτελεί μια υπέροχη, δροσερή και, κυρίως, κοντινή απόδραση από την ρουτίνα της πόλης, μακριά από το πολύβουο κέντρο της με τους θορύβους του!

Με το ξύλο και την πέτρα να κυριαρχούν στην εσωτερική διακόσμηση, το εντυπωσιακό bar σας μεταφέρει στην ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Μιας εποχής αρχοντικής, όπου η διασκέδαση ήταν ιεροτελεστία και καθετί στον χώρο, ήταν μέρος του τελετουργικού.

Τους ζεστούς μήνες του χρόνου βγαίνουμε στην υπέροχη και ευρύχωρη αυλή τους, γεμάτη από καταπράσινα δέντρα, άνετα τραπέζια, καναπέδες μα και την πόλη, απλωμένη μπροστά στα πόδια σας! Μάλιστα, το λευκό και γαλάζιο χρώμα στη διακόσμηση, μάς ταξιδεύει νοητά στα Κυκλαδίτικα νησιά μας!

Στον χώρο του, χαλαρώνετε από το πρωί, απολαμβάνοντας τον καφέ ή κάποιο από τα δροσιστικά ροφήματα που διαθέτουν. Πλέον, σας προσφέρουν και ένα απολαυστικά υπέροχο πρωινό! Από pancakes και ομελέτες έως εντυπωσιακά croque monsieur!

Το μεσημέρι, μπορείτε να κάνετε ένα διάλειμμα για ουζάκι, τσιπουράκι ή παγωμένη ρακή, τα οποία μπορείτε να τα συνοδεύσετε με τα πολύ νόστιμα πιάτα και μεζέδες που ετοιμάζονται την ώρα της παραγγελίας! Το σερβίρισμα των πιάτων είναι μια μοναδική εμπειρία, καθώς καταφτάνει σε τρομερά ικανοποιητικές μερίδες και οι τελευταίες πινελιές μπαίνουν σχεδόν, πριν παραδοθεί στο τραπέζι σας!

Καθώς πέφτει ο ήλιος και πλησιάζει το βράδυ, απολαμβάνουμε καθαρά ποτά, γευστικά cocktails, ποικιλία από μπύρες, η ένταση της μουσικής ανεβαίνει, με τα rock και reggae κομμάτια να μας παρασύρουν σε μια ατελείωτη διασκέδαση. Αν είστε τακτικοί θαμώνες, θα πέσετε σίγουρα πάνω σε κάποιο από τα μοναδικά live που διοργανώνουν!

Περιοχή: Ανατολικά

Διεύθυνση: Μιαούλη 76, Πλαγιάρι

Τ: 239 2062 805

Facebook | Instagram

Στην ταράτσα

Βρίσκεται σε μία από τις ταράτσες στην περιοχή Βαλαωρίτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και αυτό που το χαρακτηρίζει είναι η ιδιαίτερη διακόσμηση, με ιδιόρρυθμα τραπέζια φτιαγμένα από κιβώτια, καθίσματα από παλέτες η ακόμη και βαρέλια.

Το «Στην ταράτσα» ανανεωμένο, λευκό και minimal, αναμένει τους πελάτες του για καλοκαιρινές εξόδους στο Κέντρο της πόλης. Η ιδέα του roof bar με την εναλλακτική διάθεση έχει τραβήξει το ενδιαφέρον μας, όπως και το ενδιαφέρον πολλών ανήσυχων ατόμων της πόλης.

Πέρα από τις χαμηλές τιμές, μας αρέσει και το ότι μας εκπλήσσει ευχάριστα με τις εκδηλώσεις που διοργανώνει. Δοκιμάστε τα υπέροχα cocktails του βασισμένα σε φρέσκα φρούτα εποχής.

Περιοχή: Κέντρο

Διεύθυνση: Βαλαωρίτου 29

Τ: 231 054 7443

Facebook | Instagram

Le Coq Tail Mix Bar

Έχεις κάνει τη διαδρομή, την ξέρεις. Κι όταν βρέθηκες για πρώτη σου φορά στο σημείο, ο χρόνος σταμάτησε για μια στιγμή κι έμεινες χωρίς να κινείσαι, να χαζεύεις την πόλη που απλώνεται μπροστά σου.

Ανεβαίνοντας στα πανέμορφα Κάστρα μας, η θέα της πόλης είναι κάτι το συγκλονιστικό. Και σ’ αυτό το μαγικό μπαλκόνι, θα σου μιλήσω για έναν χώρο, που ξεκίνησε το 1967, ως ένα από τα πρώτα καφενεία της πόλης και σήμερα, χαρακτηρίζεται για τα απολαυστικά του κοκτέιλ. Με αυτή τη θέα. Θα σου μιλήσω για το Le Coq Tail Mix Bar.

Ένα μπαρ, δύο φορές βραβευμένο για την ποιότητά του, σε υποδέχεται σε ένα σημείο ονειρικό. Το μπαλκόνι του, μοιάζει κρεμασμένο πάνω από την πόλη και απολαμβάνει τις εναλλαγές στους φωτισμούς της. Μπορείς να ξεκινήσεις από νωρίς, με τη Θεσσαλονίκη να λούζεται φως μπροστά σου, και να την δεις να βάφεται, όσο οι ώρες αλλάζουν. Ως τη στιγμή που τα φώτα της θ’ ανάψουν…

Δεν χρειάζεται να αναφέρω τις ανάσες δροσιάς που θα κερδίσεις λόγω διαφοράς ύψους! Στο όμορφο μπαλκόνι του αλλά και στον φρέσκο ανακαινισμένο του χώρο, μπορείς να απολαύσεις από νωρίς το πρωί, βραβευμένο, ποιοτικό, φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ Rossetti, μέχρι αργά το βράδυ, ευφάνταστα cocktails. Η Ιταλία τιμάται στο Le Coq Tail Mix Bar που φέρνει στο ποτήρι σας απεριτίφ από την άλλη πλευρά του Ιονίου, μπόλικα ιταλικά προϊόντα και Spritz, σε ευφάνταστους συνδυασμούς! Με αυτό τον τρόπο, μεταλλάσσεται συχνά σε μια σπριτζερία με την ομορφότερη θέα!

Είναι ένα μέρος ιδανικό για να απολαύσεις κοκτέιλ; Προφανώς. Έχουν την κατάλληλη πείρα για να δοκιμάσεις κατάλληλους συνδυασμούς με το απαραίτητο twist που ψάχνεις; Αναμφίβολα. Το Le Coq Tail Mix Bar είναι ένας μικρός παράδεισος, με διαβολική θέα, ένας χώρος με απαλή μουσική που σου προσφέρει τη δυνατότητα να γευτείς διαλεχτά αποστάγματα, κάνοντας την συζήτησή σου, όσο το φως παίζει με την Θεσσαλονίκη.

Περιοχή: Κέντρο

Διεύθυνση: Λεωφόρος Όχι 2, Κάστρα

Τ: 231 096 0562

Facebook | Instagram

Γιασεμί Garden Bar

Το Γιασεμί Garden Bar είναι μία ιδανική πρόταση εξόδου για οικογένειες και φίλους. Θα το βρεις σε μία πολύ όμορφη τοποθεσία που έχει θέα τα Κάστρα, στην Άνω Πόλη. Απολαμβάνοντας μία… διαφορετική Θεσσαλονίκη πιες το καφεδάκι σου μαζί με νόστιμο brunch. Αν πας το βραδάκι το αγαπημένο σου κοκτέιλ σε περιμένει!

Μέσα από τα στενά των Συκεών και δίπλα από τα τείχη της πόλης, ξεπροβάλει ένα στέκι που περιμένει να το ανακαλύψεις. Στο μπαλκονάκι του θα απολαύσεις το ποτό σου με θέα το ηλιοβασίλεμα, για τέλειες instragramικές φωτογραφίες.

Έχουμε συνδέσει το γιασεμί με τα καλοκαιρινά βράδια σε κάποιο θερινό σινεμά. Πλέον, θα συνδέσουμε το Γιασεμί με τα καλοκαιρινά ηλιοβασιλέματα και τα δροσερά ποτά. Το μπαλκονάκι, δίπλα από τα τείχη της πόλης, διαθέτει άπλετη θέα. Έτσι, αφήνοντας πίσω σου τα γραφικά σοκάκια στο Τσινάρι, θα μπορέσεις να χαλαρώσεις και να αφήσεις την ματιά σου να χαθεί στον ορίζοντα.

Αν και η λίστα με τα ποτά που μπορείς να διαλέξεις είναι μεγάλη, προσωπικά το καλοκαίρι επιλέγω να δοκιμάζω cocktails. Μερικά που ανακάλυψα στο Γιασεμί και βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέροντα είναι τα εξής.

Το San marco (campari, blackberry syrup, prosecco) και το Jasmin noir (rum blend, blueberry marmalade, simple syrup, fresh lime juice, angostura bitters). Το Sunstone (vodka, passion fruit puree, strawberry puree, orange curacao, fresh lime juice) και το Pinata (tequila blanco, pergamonto liquer, fresh lime juice, pineapple puree, simple syrup).

Φυσικά, δεν έχεις παρά να το επισκεφτείς και να ανακαλύψεις το δικό σου αγαπημένο!

Περιοχή: Δυτικά

Διεύθυνση: Βενιζέλου 1, Συκιές

Τ: 697 927 5198

Facebook | Instagram

Castra Terrace Bar

Από την ταράτσα του Castra Terrace Bar μπορείς να απολαύσεις την καλύτερη θέα της πόλης, πίνοντας τον καφέ ή το ποτό σου. Από τις λίγες ταράτσες που λειτουργεί και το χειμώνα και από τις πιο παλιές της πόλης.

Με χαλαρή ατμόσφαιρα και μουσική, φιλικό προσωπικό, πανοραμική θέα στην πόλη που σε μαγνητίζει μέρα και νύχτα αποτελεί μία όαση δροσιάς το καλοκαίρι και ένα αγαπημένο στέκι το Χειμώνα.

Ζήσε ρομαντικές στιγμές χαλάρωσης, σε έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Θεσσαλονίκης. Αν έχεις φιλοξενούμενους που έρχονται επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη και θέλεις να τους δείξεις τις ομορφιές της, εδώ να τους φέρεις!

Περιοχή: Κέντρο

Διεύθυνση: Επταπυργίου 122, Άνω πόλη

Τ: 231 020 7277

Facebook | Instagram

Sanaa Coast

Από την πρώτη κιόλας ματιά ενθουσιάζεσαι, καθώς οι φοίνικες και τα εξωτικά φυτά που υπάρχουν στην είσοδο προσδίδουν άλλη νότα στο Sanaa Coast. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το talk of the town.

Ο εσωτερικός χώρος είναι πολύ κομψά διακοσμημένος με γήινα χρώματα και ωραία φυτά. Από το πρωί μπορείς να απολαύσεις τον καφέ μαζί με πρωινό σου, ενώ ενδείκνυται για να απολαύσεις το βραδάκι το ποτό σου κοντά στη θάλασσα.

Περιοχή: Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης

Διεύθυνση: Θεμιστοκλή Σοφούλη 112, Καλαμαριά

Τ: 231 182 7941

Facebook | Instagram

Capo di Faro

To Capo di Faro θα το βρεις στην Περαία και έχει φέρει μια διαφορετική πνοή στη διασκέδαση της περιοχής και θα σου εξηγήσω γιατί. Ας ξεκινήσουμε από την τοποθεσία. Βρίσκεται στην παραλία της Περαίας μπροστά στη θάλασσα, προσφέρει απερίσπαστη θέα στο Θερμαϊκό, με άπλετο φως και θαλασσινό αέρα το πρωί και συγκλονιστικά ηλιοβασιλέματα όσο σουρουπώνει.

Οι καφέδες και τα ροφήματά του έχουν επιλεγεί προσεκτικά για να προσφέρουν την ύψιστη εμπειρία απόλαυσης. Έμπειροι bartenders υπογράφουν μοναδικά κοκτέιλ, ενώ οι λάτρεις του ποτού και του κρασιού μπορούν να δοκιμάσουν ιδιαίτερες γεύσεις.

Μπορείς να καθίσεις στο μοντέρνο minimal κεντρικό του χώρο ή να «απομονωθείς» στο πατάρι του με την πανοραμική θέα στο Θερμαϊκό, αλλά και όσο ανοίγει ο καιρός να επιλέξεις τον εξωτερικό χώρο με την περατζάδα – ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Περιοχή: Ανατολικά

Διεύθυνση: Αμπελοκήπων 1, Περαία

Τ: 239 2304 050

Facebook | Instagram