ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.800.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Monday, January 29, 2024

Ένα τρένο που δεν πάει πλέον πουθενά, έγινε θέρετρο πολυτελείας [

ΣΟΦΙΑ ΠΑΦΤΟΥΝΟΥ


Η Νότια Αφρική φιλοξενεί μερικά από τα πιο πολυτελή, νοσταλγικά ταξίδια με τρένο που προσφέρονται οπουδήποτε στον κόσμο. Αλλά για ορισμένους λάτρεις, ένα τρένο που δεν πηγαίνει πουθενά είναι το αξιοθέατο της χώρας.


Το Kruger Shalati: The Train on the Bridge είναι ένα ξενοδοχείο στη Skukuza στο Εθνικό Πάρκο Kruger, ένα από τα μεγαλύτερα καταφύγια θηραμάτων της Αφρικής και μέρος ενός μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Πολυτελής διαμονή με θέα τα άγρια ζώα και τη φύση

Αποτελούμενο από μια σειρά βαγονιών του τρένου που ανακαινίστηκαν σε 24 μοντέρνες σουίτες με μπαλκόνια και πισίνα με θέα στον ποταμό Sabie, συνδυάζει πολυτελή διαμονή με θέα της άγριας ζωής, όπως λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, ρινόκεροι, ελέφαντες και βουβάλια.

Πώς δημιουργήθηκε το ξενοδοχείο -τρένο

Ο Jerry Mabena, Διευθύνων Σύμβουλος του Motsamayi Tourism Group, στον οποίο ανήκει το ξενοδοχείο, λέει ότι το εγχείρημα ανατρέχει στις πρώτες ημέρες του πάρκου, όταν ατμοκίνητα τρένα περνούσαν από το Kruger τη δεκαετία του 1920 στη σιδηροδρομική γραμμή Selati.

Τα τρένα ήταν κάποτε ζωτικής σημασίας για την πρόσβαση των τουριστών στο Κρούγκερ και μάλιστα στάθμευαν τη νύχτα στην ίδια γέφυρα όπου βρίσκεται σήμερα το ξενοδοχείο. Μια νέα σιδηροδρομική γραμμή που χτίστηκε στην άκρη του Kruger τη δεκαετία του 1970 ώθησε τη γραμμή Selati και τη γέφυρα στην απόσυρση, αλλά το 2016 σχηματίστηκε μια ιδέα για την αποκατάσταση της γέφυρας στην παλιά της αίγλη.«Η ιδέα για εμάς ήταν να αναπαραστήσουμε την εμπειρία με τη μία ή την άλλη μορφή», λέει ο Mabena. «Όταν μας δόθηκε η ευκαιρία να αγοράσουμε παλιά βαγόνια από την Transnet -που είναι ο φορέας σιδηροδρομικής εφοδιαστικής στη Νότια Αφρική- δεν μπορούσαμε να πούμε όχι στην ιδέα».

Οι εσωτερικοί χώροι των βαγονιών ανακαινίστηκαν με μοντέρνο φινίρισμα, αν και με μερικά διακοσμητικά στοιχεία Art Deco («προσπαθούσαμε να βρούμε μια εμφάνιση που να μην είναι αποικιοκρατική», λέει ο Mabena).

No comments:

Post a Comment