Saturday, May 27, 2023

METAΞΥ ΜΑΣ

 27/5.23



@όταν τργουδησε στο φεστιβάλ της Γιουροβίζιον το 1993 η Καίτη Γαρμπη το '‘Ελλάδα χώρα του φωτός’ φορούσε μια δημιουργία της Σήλιας Κριθαριώτη.

@στην δεκαετία του 70 υπήρχε στις Κάννες η πολύ σικ ντισκοτέκ La chimere,δηλαδη ‘η χίμαιρα’.

@θυμάστε τις αδελφές Κέσλερ που για πολλα χρονια πρωταγωνιστουσαν με τραγούδια και χορό στην Ευρώπη;Αυτες μιμήθηκαν οι αδελφές Μπρογιερ.

@Je pars ηταν επιτυχια της Νταλιντα το 1958 που εγινε Alone οταν το ηχογραφησαν οι Shepherd Sisters και αργοτερα η Πετουλα Κλαρκ και ο Τζιμης Μακουλης

@η Nancy Sinatra  ηχογράφησε το 1962 το Like I do που βασίζεται στον ‘Χορό των ωρών από την όπερα LA gioconda-1876- του Amilcare Ponchielli.H εκτελεση της Σινατρα κυκλοφορησε και στην Ελλδα σε δισκο 45 στροφων χωρις απηχηση. Αρεσε,ομως,στην Ιταλια,Ολλλανδια,Ιαπωνια,Νοτια Αφρικη. Στην ιδια μελδια βασιζεται το τραγουδι τοτ 1963 Hello mudduh, hello fuddah  απο τον Allan Sherman,που ηταν και η μεγαλυτερη επιτυχια της συντομης καριερας του.

@Video killed the radio star,ξανακουγεται αυτες τις μερες σε τηλεοπτικη διαφημισητο. το τραγουδι του αγγλικου ντουετου The Buggles,ηταν No1 τo 1979 στην Αγγλια

@και η Κονι Φρανσις έχει ηχογραφήσει την σύνθεση του Μισελ Λεγκραν I will wait for you.

@στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονικης λειτουργεί το μεγαλύτερο γυμναστήριο της περιφέρειας  CORPUS ARENA.Το διευθύνει ο Γιώργος Κιουρτιδης.

@στην 12η εβδομάδα  μετάδοσης έφθασε ο μαραθώνιος όλων των τραγουδιών του Φραν Σινάτρα στο Ράδιο Πρακτορείο  FM 104,9.Καθε Σάββατο και Κυριακή,6-8 μμ,.έως σήμερα έγιναν 24 ωριαίες εκπομπέςΚι όπως φαίνεται θα συνεχιστούν όλο το καλοκαίρι.

@χαλάει κόσμο στις ΗΠΑ το Last night-Morgan Wallen.Νο 1 στα Hot 100 για 17 εβδομαδες και Νο1 στον καταλογο της καντρυ.

@τα δέκα δημοφιλέστερα one hit wonders στις ΗΠΑ

1.it’s raining men-Weather Girls

2.Macarena-Los Del Rio

3.Relax-Frankie Goes to Hollywood

4.In a big country-Big Country

5.96 tears-? And the Mysterians

6.Take on me-A Ha

7.Spirit in the sky-Norman Greenbaum

8.Whip it-Devo

9.Harper valley PTA-Jeannie C.Riley

10.I’m too sexy-Right Said Fred

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ


No comments:

Post a Comment