ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Thursday, March 16, 2023

MΕΤΑΞΥ ΜΑΣ 

16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023


@οι αρκούδες με σολωμους που τρώνε όλο το καλοκαίρι βγάζουν τον χειμώνα.Το κυνήγι του σολωμου αρχίζει στο τέλος Ιουνίου.

@η ευρωπαϊκή βιδρα των 9 κιλών κρατάει την ανάσα της κάτω από το νερό για δυο λεπτά.

@αλλά 35 χλμ στον φράκτη του Έβρου θα ετοιμαστούν σύντομα

@από την ευφυολογο τηλεοπτικη νταντά που επαναλαμβάνεται για 5η,η 7η φορά.Συνοδευει την μεγάλη κόρη με το φλερτ της στο σινεμά .Ο νεαρος επιστρέφει από το μπαρ με τρία τεράστια κουτιά κολαςκι εκείνη λέει ‘θα έπρεπε να συνοδεύεται από ναυαγοσώστη’ κι ο νεαρός προσθέτει  'νομίζω ότι το δικό μου αναψυκτικό έχει άγκυρα’.

@οι θαλάσσιοι λέοντες τρώνε ότι μπορούν να μασούν.Τρεχουν με 35 χλμ.

@ιστορική φράση από τον  πιτσιρικά του ‘μόνος στο σπίτι’ I made my family disappear.Hταν ο ενας ληστης  Μαρβιν/Daniel Stern,που επαιξε και στην δευτερη συνεχεια στη Νεα Υορκη,με αμοιβη  1.000.000 δολλαρια.

@Είδαμε από την ‘Βεργινα’ την ταινία του 1949  ‘Γενικός επιθεωρητής’/ The inspector general με τον απολαυστικο Νταννυ Καιη στον ρολο ενος απατεωνα επιθεωρητη .Βασιζεται σε θεατρικο εργο που παρουσιαστηκε για πρωτη φορα στην Ρωσια το 1836.

@19.000 λύκοι ζουν στην Ευρώπη.

@στην ταινία του 2016 Rules don’t apply με τον Warren Beatty ακουγεται η μεγαλυτερη επιτυχια του Φρανκι Αβαλον Venus απο το 1959.

@αλκή και καριμπου οι καλύτερες τροφές των ανθρώπων που ζουν στα παγωμένα δάση του Καναδά με -30,-45 κόκ.Επίσης εδώ κυνηγούν όλο τον χρόνο λύκους,αδηφαγους και κάστορες.

@το παγοπλοιο είναι στην πραγματικότητα ένα έλκηθρο με 

πανί που μπορεί να ξεπεράσει και τα 100χλμαναλογα με τον δυνατό αέρα,με κατάλληλο χιόνι,χωρις λακούβες και θάμνους.

@ο Μάρκ Έλμοντ τον Απρίλιο τραγουδά στην Αθήνα.

@η γη απέχει 150 εκατ.χλμ από τον Ήλιο

@-180 βαθμοί η θερμοκρασία στον πολανητη Τιτάνα όπου υπάρχουν λίμνες υγρού μεθανίου

@οι Αθηναίοι δημοσιογράφοι έχουν την εντύπωση ότι όταν λένε άλφα πι θητά/ΑΠΘ όλοι οι Έλληνες καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για το πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

@όταν λέει ο σεφ ‘καλή μας όρεξη’ εννοεί τον εαυτό του σκέφτεται,ομως, ότι τον βλέπουν και άνθρωποι που πεινάνε;

@τον πατέρα της  τηλεοπτικής ‘νταντάς’ υποδύεται σε ένα πρόσφατο επεισόδιο ο τραγουδιστής Στήβ Λώρενς,συζυγος της Ηντυ Γκορμε,που ερμηνεύει σε πάρτυ τοTime after time,επιτυχια το 1947 για τον Φρανκ Σινατρα.

@ο πύθωνας της Βιρμανιας χωνεύει 40 φορές πιο γρήγορα για να καταπιεί ένα μεγάλο θήραμα και μπορεί  να μην ξαναφάει για μήνες.Γενναει 50 αυγά.

@οι θερμοπιδακες της Ισλανδίας φθάνουν σε ύψος 40 μέτρων λογωτης υπερθερνσης του νερού στους 700 βαθμούς,καθώς περνάει από  υπόγειους αγωγούς

@με τεχνητό  DNA στον χαλκό του σιδηροδρομικού υλικού ανευρίσκεσαι εύκολα η πηγή του και εντοπίζονται κλέφτες και αγοραστές.

@τράπεζα σπέρματος έχουν τα φίδια που την χρησιμοποιούν όταν φθάσει η ώρα.

@η έχιδνα έχει το ρεκόρ  -απ όλα τα φίδια-γεννωντας 156 μικρά,

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ


No comments:

Post a Comment