ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Thursday, March 16, 2023

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ σας ενημερώνει για την ακόλουθη δυνατότητα εκπαίδευσης που προσφέρει η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων σε πολιτικούς συντάκτες. Εφόσον ενδιαφέρεστε παρακαλούμε να στείλετε σύντομο βιογραφικό σας στα αγγλικά στο e-mail info@esiemth.gr το αργότερο έως την Κυριακή 19/3/2023 στις 12 το μεσημέρι. 

 

"Ξαναγράφοντας το ρεπορτάζ: Μέσα ενημέρωσης, φύλο και πολιτική". 

Το έργο στοχεύει να αλλάξει το αφήγημα γύρω από την απεικόνιση του φύλου των πολιτικών στην ενημέρωση ενόψει των επερχόμενων ευρωπαϊκών εκλογών. Θα αντιμετωπίσει τα εμπόδια στην ίση εκπροσώπηση γυναικών και ανδρών στην πολιτική και θα συμπεριλάβει ενδιαφερόμενους φορείς όπως διευθυντές μέσων ενημέρωσης, ενώσεις δημοσιογράφων, ειδικούς στην ισότητα των φύλων, ακαδημαϊκούς και φοιτητές στην επικοινωνία και τη δημοσιογραφία. 

Ελέγξτε την ιστοσελίδα μας https://www.ifj.org/actions/projects/europe.html για μια πλήρη περιγραφή του έργου και των δραστηριοτήτων.

 

Ένα σημαντικό στοιχείο αυτού του έργου είναι η ανάπτυξη και η ενίσχυση των ικανοτήτων 14 εκπαιδευτών σε όλη την Ευρώπη μέσω ενός τριήμερου προγράμματος εκπαίδευσης εκπαιδευτών (ΤοΤ- Training of Trainers), οι οποίοι στη συνέχεια αναμένεται να εκπαιδεύσουν άλλους δημοσιογράφους στις αντίστοιχες χώρες τους. 

Η τριήμερη εκπαίδευση θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα, στην Κύπρο από τις 26 έως τις 28 Μαΐου 2023. 

Όποιος/α επιθυμεί να λάβει μέρος πρέπει να είναι: 

- Μέλος της Ένωσης 

- Ενεργός/ή δημοσιογράφος που καλύπτει πολιτικό ρεπορτάζ 

- Να ενδιαφέρεται για τη βελτίωση της δεοντολογικής προσέγγισης σε σχέση με ζητήματα φύλου 

- Να είναι σε θέση να εργαστεί στα αγγλικά 

- Να είναι διαθέσιμος/η για να εκπαιδεύσει ο/η ίδιος/α συναδέλφους του στην Ελλάδα, σε 2 εργαστήρια διάρκειας 2 ημερών το καθένα μεταξύ Οκτωβρίου 2023 και Μαΐου 2024. 

 

Το έργο θα καλύψει τα ταξίδια, τη διαμονή και τα γεύματα των εκπαιδευομένων. Οι μελλοντικοί εκπαιδευτές θα λάβουν αμοιβή για τη διεξαγωγή των 2 εθνικών εκπαιδεύσεων που θα διοργανωθούν μεταξύ Οκτωβρίου 2023 και Μαΐου 2024.

No comments:

Post a Comment