Saturday, April 4, 2020

Νίκος Παπάζογλου: Η  σχέση με τους Olympians 

Ήταν τέλη του 1966 και οι  Olympians είναι στο peak της καριέρας τους και έχουν ήδη βάλει τη σφραγίδα τους στο ελληνικό πεντάγραμμο, ως πρωτοπόροι στο είδος τους.

Οι επιτυχίες τους «Τρόπος», «Το σχολείο», «Συγνώμη» ακούγονται παντού. Ένα χρόνο μετά το 1967 ο frontman του συγκροτήματος  Πασχάλης Αρβανιτίδης, χρειάστηκε να εγκαταλείψει το συγκρότημα για να υπηρετήσει τη θητεία του στην Αεροπορία.Το συγκροτημα αναζητά τον αντικαταστάτη και μεταξύ αυτών που δοκιμάζει είναι και ένας 19χρονος ροκάς, που κάνει τα πρώτα βήματά του στο χώρο. Το όνομα αυτού Νίκος Παπάζογλου.
Επί έναν ολόκληρο χρόνο ο ταλαντούχος μόνο ξένο ρεπερτόριο (Beatles, Lovin’, Spoonful κ.λ.π.), ήταν κατά βάση ταγμένος στους Rolling Stones και τον Οτις Ρεντιγκ και δεν ήθελε να έχει καμία σχέση με ελληνικό στίχο.
Ο αείμνηστος τραγουδοποιός και ερμηνευτής ήταν αυτός που κάλυψε το κενό του Πασχάλη στο γκρουπ από τις αρχές του ’67 και για τον ένα επόμενο χρόνο. Το συγκρότημα εμφανιζόταν τότε στο club «Χαβάη» της Θεσσαλονίκης, απ’ όπου και υπάρχει η μοναδική ηχογράφηση με τη φωνή του Παπάζογλου ως μέλος των «Olympians».
«Έχω κάνει άλλα συγκροτήματα νωρίτερα, έχουμε συμμετάσχει σε διαγωνισμούς, ξέρεις τώρα…. Τότε τα συγκροτήματα αλλάζανε κάθε βδομάδα. Αλλά είχαμε συμμετάσχει σε διαγωνισμούς και σε πρωινά που γινόντουσαν τότε. Και όταν ήρθε η ώρα να πάει ο Πασχάλης φαντάρος, ε γνωριζόμασταν όλοι μεταξύ μας και οι “Ολύμπιανς” είχανε τότε σταθερή δουλειά στη “Χαβάη” την οποία θέλανε να την διατηρήσουν. Χρειαζόντουσαν τραγουδιστή στη θέση του Πασχάλη. Και επειδή εγώ είχα διακριθεί σ’ αυτό τον κύκλο των συγκροτημάτων, μου πρότειναν εμένα να πάω. Και έτσι δούλεψα για ένα - ενάμιση χρόνο μαζί τους, παλεύοντας να τελειώσω και το λύκειο συγχρόνως», είχε πει σε συνέντευξή του ο αείμνηστος τραγουδοποιός.
Ο ίδιος ο Πασχάλης είχε δηλώσει για τον Νίκο Παπάζογλου: «Έβαλε κι ο Νίκος τη σφραγίδα του στις ζωντανές μας εμφανίσεις. Δεν ξέρω αν ήταν λάθος ή όχι, αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε ηχογραφήσει κάποια τραγούδια και με το Νίκο.Όμως έδειχνε κολλημένος με τους Rolling Stones και είχε μία αντιπάθεια στα ελληνικά τραγούδια»,

No comments:

Post a Comment