Wednesday, April 1, 2020


«Η Νταντά» επιστρέφει έπειτα από 21 χρόνια -Για ένα και μοναδικό «πανδημικό» επεισόδιο



Η θρυλική σειρά των ‘90s, «Η Νταντά», επιστρέφει εν μέσω πανδημίας για ένα και μοναδικό reunion των πρωταγωνιστών της.


Η Νάνι Φάιν και ο Μάξουελ Σέφιλντ, αλλά και όλη η οικογένεια, τα τρία παιδιά του πλούσιου θεατρικού παραγωγού, ο απίστευτος Νάιλς ο μπάτλερ και η ανυπόφορη οικογένεια της Φάιν επιστρέφουν για μία και μοναδική φορά.

Πριν από μερικές ημέρες, κάποιος θαυμαστής ρώτησε την Φραν Ντρέστσερ, πρωταγωνίστρια και παραγωγό της σειράς, αν θα έχει τη δυνατότητα να δει και πάλι τα επεισόδια των έξι σεζόν της «Νταντάς» σε κάποια ψηφιακή πλατφόρμα. Η ηθοποιός έσπευσε λοιπόν να του απαντήσει πως έχει πολύ καλά νέα και ό, τι θα μάθει περισσότερα σύντομα.

Ένα σπέσιαλ επεισόδιο «Νταντά» για την πανδημία


Όπως αποκαλύφθηκε την Τρίτη, αν και τα επεισόδια της σειράς που έκανε πρεμιέρα το 1993 και προβλήθηκε ως και το 1999 στην αμερικανική τηλεόραση δεν θα βρίσκονται σύντομα σε κάποια πλατφόρμα, οι πρωταγωνιστές της Νταντάς, θα βγουν διαδικτυακά για μια και μόνη εκπομπή τη Δευτέρα 6 Απριλίου.


Η «Νταντά» κατάφερε να επανενώσει όλο το καστ της σειράς και μαζί θα διαβάσουν για το κοινό που τους λατρεύει το σενάριο του πρώτου επεισοδίου, που υπήρξε και «πιλότος» του προγράμματος, το οποίο και θα προβληθεί από το κανάλι του YouTube της Sony Pictures.

«Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο. Οπότε, σε αυτούς τους καιρούς, ο Πίτερ και εγώ σκεφτήκαμε δεν θα ήταν τέλειο αν συγκεντρώναμε τους ηθοποιούς της σειράς “Η Νταντά” για μια ανάγνωση του “πιλότου;”» δήλωσε η Ντρέστσερ, αναφερόμενη στον συμπαραγωγό της, Πίτερ Μαρκ Τζάκομπσον.

«Πρόκειται για μια και μοναδική “πανδημική” παράσταση για τους θαυμαστές μας σε όλο τον κόσμο που αγχώνονται απομονωμένοι και έχουν ανάγκη από κάτι να τους ανεβάσει! Για εμάς ήταν σίγουρα ανεβαστικό και ελπίζουμε να λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο και για εσάς» συνέχισε η ηθοποιός.



Η δημοφιλής σειρά «Η Νταντά»

Η «Νταντά» προβλήθηκε πρώτη φορά στις 3 Νοεμβρίου 1993 και διήρκησε ως και τις 12 Μαΐου 1999, με πρωταγωνίστρια και δημιουργό την Φραν Ντρέστσερ ως Φραν Φάιν, μια Εβραία κάτοικο του Κουήνς της Νέας Υόρκης η οποία παράδοξα γίνεται η νταντά τριών παιδιών από την Βρετανική/Νεοϋορκέζικη ανώτερη τάξη.


Η σειρά βραβεύτηκε με το Rose d'Or το 2006 (FRAPA Format Award, Scripted Format) και με Βραβείο Έμμυ το 1995 (Outstanding Individual Achievement in Costuming for a Series).

Προβλήθηκε σε πάνω από 90 χώρες του κόσμου με επιτυχία, ενώ 10 χώρες από αυτές πήραν τα δικαιώματα του σεναρίου της και το προσάρμοσαν η καθεμιά σε δική της διασκευή. Ανάμεσα σε αυτές και η Ελλάδα, με το MEGA να διασκευάζει το σενάριο και την Μαρία Λεκάκη και τον Κωστα Αποστολιδη στους πρωταγωνιστικους  ρόλους.

No comments:

Post a Comment