Sunday, August 19, 2018

Αγωγή 1 εκατ. ευρώ κατά του Δημοσίου για την συντριβή του ελικοπτέρου του «Π.Ν.» στην Κίναρο


    ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
    Οι γονείς του συγκυβερνήτη Κωνσταντίνου Πανανά ζητούν αποζημίωση για ψυχική οδύνη καταγγέλλοντας ότι το ελικόπτερο που συνετρίβη τον Φεβρουάριο του 2016 ήταν σε «αποστολή αυτοκτονίας».
    Το πρωινό της 11ης Φεβρουαρίου του 2016 η είδηση ότι ελικόπτερο «Agusta Bell» του Πολεμικού Ναυτικού συνετρίβη στην Κίναρο παρασύροντας στο θάνατο τρεις αξιωματικούς πάγωσε την κοινή γνώμη, ωστόσο μέχρι σήμερα ελάχιστα στοιχεία για τις συνθήκες του δυστυχήματος έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Το επίσημο πόρισμα έριχνε την ευθύνη στο… στρατηγό άνεμο αποκλείοντας το ενδεχόμενο μηχανικής βλάβης ή ανθρώπινου λάθους, οι γονείς ενός εκ των θυμάτων όμως σέρνουν το Δημόσιο στα αστικά δικαστήρια αξιώντας ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη το ποσό του ενός εκατ. ευρώ.
    Με την αγωγή τους που αποκαλύπτει ο «Ε.Τ.» της Κυριακής, ο πατέρας και η μητέρα του συγκυβερνήτη στη μοιραία πτήση, Κωνσταντίνου Πανανά, στρέφονται κατά «του Ελληνικού Δημοσίου και καταγγέλλουν εγκληματικά λάθη που οδήγησαν στη συντριβή του ελικοπτέρου. Κάνουν λόγο για αδιαφορία των οργάνων του Δημοσίου να εκτελέσουν τα νόμιμα για να διασφαλίσουν την ασφάλεια του πληρώματος και ζητούν αποζημίωση για το σοκ που, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «υπέστημεν όταν μάθαμε ότι είχε σβήσει το καντήλι της ζωής του μονάκριβού μας γιου σε ηλικία μόλις 33 ετών, ενός ανθρώπου, αντικειμενικά με άριστες επιδόσεις, ως προς τις ηγετικές του ικανότητες, την επαγγελματική του κατάρτιση, τα ηθικά του προσόντα, την τεχνοκρατική του αντίληψη, που αποτελούσε το μέλλον του Ναυτικού».
    Στην αγωγή υπογραμμίζουν ότι βλέπουν σχεδόν κάθε βράδυ το παιδί τους στον ύπνο τους, καθώς και ότι έχουν περιέλθει σε δυσμενέστατη ψυχολογική κατάσταση, λόγω του απροσδόκητου χαμού του, η οποία πλέον αντιμετωπίζεται με ισχυρά αντικαταθλιπτικά φάρμακα. «Με το γιο μας, υφίσταντο ανέκαθεν ιδιαίτερη αγάπη και βαθύτατος σύνδεσμος. Ως γονείς τον καμαρώναμε και ατενίζαμε το μέλλον κάνοντας όνειρα για αυτόν, για την επαγγελματική του πορεία, για την οικογένεια και για τα εγγονάκια που θα μας έκανε». Οι γονείς του άτυχου αξιωματικού ζητούν ως αποζημίωση μισό εκατ. ευρώ ο καθένας.
    «Εξαιτίας του θανάτου του υπέστημεν ανεπανόρθωτο ψυχικό κλονισμό και ψυχική οδύνη, δικαιούμενοι κατά τούτο να απαιτήσουμε από τους εναγομένους την καταβολή χρηματικής ικανοποιήσεως ένεκα ψυχικής οδύνης, η οποία, λαμβανομένων υπ’ όψιν των συνθηκών θανάτου του παιδιού μας, του στενότατου δεσμού που είχαμε μαζί του, της περιουσιακής καταστάσεως των εναγομένων και του βαθμού συγγενείας με τον αποβιώσαντα, ανέρχεται στο εύλογο, με βάση τις περιστάσεις, ποσό των 500.040 € δι’ έκαστον από τους ενάγοντες», αναφέρουν ο Παναγιώτης και η Αννα Πανανά.

    No comments:

    Post a Comment