Τα μυστικά μιας καλής μπολονιέζ
Μακαρόνια με κιμά, ένα ιταλικό πιάτο που έχει μπει στη ζωή
των ανθρώπων όλου του πλανήτη.
Για να είναι γευστικό, το πιάτο έχει συγκεκριμένα μυστικά. Θα σας δώσω τα
βήματα της πραγματικής, ιταλικής μπολονιέζ.
Το διάσημο ragù alla bolognese που οι Ιταλοί βάζουν στα λαζάνια ή σερβίρουν με
σπαγγέτι δεν έχει καμία σχέση με τον κιμά που σερβίρουμε εμείς. Και καμία
σχέση με τους κεφτέδες που σερβίρουν με μακαρόνια οι Αμερικανοί.
Υλικά για 6 άτομα
- 600 γραμμάρια ντομάτες σε κονσέρβα ή σάλτσα ντομάτας (passato)
- 500 γραμμάρια κιμά από μοσχάρι και χοιρινό μαζί
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 1 καρότο σε κύβους
- 1 κλωνάρι σέλινο σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 1 ποτηράκι γάλα φρέσκο
- 2 φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το βούτυρο και ροδίστε το κρεμμύδι, το καρότο
- και το σέλινο
- Προσθέστε το μείγμα κιμά και ροδίστε καλά
- Ρίξτε το κόκκινο κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί, προσθέστε το γάλα για
- ανακατέψτε
- Ρίξτε τη σάλτσα, προσθέστε τη δάφνη και λίγο αλάτι
- Αφήστε το να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για 2 ώρες
- Το μείγμα να μην έχει νερά αλλά να είναι υγρό
- Βράστε μακαρόνια al dente
- Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα
- Ο κιμάς είναι καλύτερος όταν τον φάτε την επόμενη ημέρα
- Μπορείτε να καταψύξετε τον κιμά για πολλές ημέρες
No comments:
Post a Comment