Thursday, January 28, 2016

 

Παλαιός Άγιος Αθανάσιος : η... Αράχωβα της Βόρειας Ελλάδας!


Παλαιος Αγιος Αθανασιος :  Αποδραση στην... Αραχωβα της Βορειας Ελλαδας!
Άγιος Αθανάσιος
Αυτή η κάποτε ξεχασµένη γωνιά στις πλαγιές του Καϊµακτσαλάν (3ο ψηλότερο βουνό της  Ελλάδας), ΒΔ της Έδεσσας, είναι σήµερα η...   Αράχωβα της Βόρειας  Ελλάδας, χάρη στο χιονοδροµικό κέντρο της περιοχής, που έφερε ραγδαία ανάπτυξη του χειµερινού τουρισµού. Ο επισκέπτης θα βρει πλέον τα πάντα, από υπέροχους πέτρινους ξενώνες µέχρι εστιατόρια µε γευστική κουζίνα και cafe bars ιδανικά για apres ski καταστάσεις, ενώ µεγάλο ατού είναι και η εγγύτητα στη θαυµάσια Βεγορίτιδα λίµνη, αλλά και στην   Έδεσσα µε τους καταρράκτες της!
Πώς να πάτε: Στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο (όπου επικεντρώνεται η τουριστική κίνηση - υπάρχει και ο Νέος), θα πάτε µέσω   Έδεσσας. Η συνολική απόσταση από   Αθήνα είναι 573 χλµ. (µέσω ΕΟ Αθηνών-   Θεσσαλονίκης) και από   Θεσσαλονίκη 125 χλµ.
ΒΟΡΑΣ-ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ
Βοράς, Καϊμακτσαλάν, κόσμος που κρατάει σανίδες snowboard και χιονοπέδιλα
Ένα από τα πιο δηµοφιλή και «κοσµικά» χιονοδροµικά της βόρειας Ελλάδας.
Πού: Στο βόρειο τµήµα του νοµού Πέλλας, έως τα όρια µε το νοµό  Φλώρινας. Απέχει 18 χλµ. από τον Αγ. Αθανάσιο, 30 χλµ. από τα Λουτρά Πόζαρ και 47 χλµ. από την   Έδεσσα.
Πίστες/Lifts: 14 πίστες διαφόρων βαθµών δυσκολίας & 4 lifts (3 συρόµενα και 1 εναέριο)
Εxtras: Πίστα για snowboard και snow tubing και 3 πίστες αγώνων.
Παροχές: Ενοικίαση εξοπλισµού (σκι, snowmobiles), σχολές σκι, chalet 1.400 τ.µ. αλλά και snowbar στη Σαραντόβρυση στα 2.070 µ. µόνο για χιονοδρόµους. Yπάρχει τουριστική διαδροµή µε ειδικά µηχανήµατα µέχρι την κορυφή στον Προφήτη Ηλία.
Highlight: Είναι το ψηλότερο χιονοδροµικό της Ελλάδας (ο Βόρας είναι το τρίτο βουνό της Ελλάδας, µε υψόµετρο 2.524 µ.) και διαθέτει µια από τις ψηλότερες πίστες, στα 2.480 µ., την Κρέµαση.
Smart tip: Είναι από τα λίγα µε τόσο µεγάλη διάρκεια και πολύ καλή ποιότητα χιονιού. Σηµαντικό ότι έχει ηλιοφάνεια τις περισσότερες ηµέρες. Οι δρόµοι δεν κλείνουν σχεδόν ποτέ.
Νέο: Τη διαχείριση του χιονοδροµικού ανέλαβε από πέρσι η ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δηµοσίου) Α.Ε., που διαχειρίζεται και τον Παρνασσό. Στα τέλη Μαρτίου πρόκειται να διοργανώσει έναν ανεπίσηµο διεθνή αγώνα.
Ιnfos: Τηλ. 801 11 811811, τηλ. 23810 32000, http://kaimaktsalan-voras.com

No comments:

Post a Comment