Monday, October 27, 2014

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΖΕΤ ΠΩΛΕΙΤΑΙ 30 ΕΚ.ΕΥΡΩ

Στο σφυρί το χλιδάτο ιδιωτικό τζετ της TESCO αντί 30 εκατ. ευρώ [εικόνες]
Το σκάνδαλο της προηγούμενης εβδομάδας όπου η εταιρεία παρουσίαζε αυξημένα κέρδη, ήταν μόνο η αρχή. Η κατακόρυφη πτώση της μετοχής μέχρι και 8% αλλά και η αλλαγή από τον υπεύθυνο λογιστηρίου μέχρι και τον διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο της εταιρείες, σηματοδοτούν τη νέα εποχή στην οποία θα προσπαθήσει να σταθεί όρθια η TESCO.
Ο νέος CEO αποφάσισε ότι κάθε λίρα, η οποία θα μένει στα ταμεία πλέον θα είναι ένα κέρδος. Έτσι, πήρε την απόφαση να βγάλει στο «σφυρί» το πολυτελές τζετ, το οποίο χρησιμοποιούσαν τα στελέχη της εταιρείες για τις μετακινήσεις τους σε όλο τον κόσμο.

Σχεδόν 14 στελέχη είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο τζετ, το οποίο είναι ένα από τα τέσσερα που κατέχει στον στόλο της η αγγλική εταιρεία εμπορίας τροφίμων.

To συγκεκριμένο αεροπλάνο περιελάμβανε εκτός από άνετους χώρους ταξιδίου για τους επιβάτες, υπέρδιπλα κρεβάτια για τα υπερατλανικά ταξίδια, τηλεοράσεις, DVD καθώς και μπαρ με εκλεκτή ποικιλία κρασιών.


Όλα αυτά βέβαια πριν οι ορκωτοί λογιστές της Deloitte ανακαλύψουν την τρύπα δεκάδων εκατομμυρίων, γεγονός που ανάγκασε τον Ντέιβ Λιούις να πάρει αυτή τη γενναία απόφαση αλλάζοντας εντελώς το status της εταιρείας από εδώ και πέρα.

No comments:

Post a Comment