Friday, April 26, 2013

IRON MAN 3 ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ


ήταν στο απόλυτο blockbuster. Οι «Εκδικητές» έκαναν ρεκόρ εισπράξεων και κατάφεραν να αποσπάσουν διθυραμβικές κριτικές συνδέοντας την πιο ισχυρή ομάδα υπέρ ηρώων της Marvelσε κοινό αγώνα ενάντια στο Κακό.
Σε συνέχεια αυτής της επιτυχίας αλλά και του συναρπαστικού κόσμου του Tony Stark (Iron Man και Iron Man 2) έρχεται το ελεγειακό «Iron Man 3»για να κλονίσει κάθε αίσθηση ασφάλειας του πρωταγωνιστή αλλά και ενός ολόκληρου πολιτισμού. Ο Ben Kingsleyστέκεται υποβλητικά απέναντι στον Robert Downey Jr και ενσαρκώνει τον απόλυτο Κακό στο πρόσωπο του Μανδαρίνου, ενός καθηλωτικού εχθρού που απειλεί τον κόσμο αλλά και την αίσθηση ταυτότητας του Iron Man.
Iron Man 3 (2013) του Σέιν Μπλακ
Σύνοψη
Στο «Iron Man 3» ο εκκεντρικός και ιδιοφυής βιομήχανος Tony Stark θα αναμετρηθεί με τον χειρότερο μέχρι τώρα εχθρό του, τον σατανικό Μανδαρίνο. Όταν ο κόσμος του απειλείται, ο Iron Man ξεκινάει μια εξαντλητική έρευνα για να βρει τους υπεύθυνους. Στο ταξίδι αυτό, το κουράγιο του δοκιμάζεται, αφού πρέπει να τα βγάλει πέρα ολομόναχος με μοναδικό όπλο την επινοητικότητα του. Έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου και ο Tony Stark θα δώσει επιτέλους απάντηση στο ερώτημα που τον απασχολεί χρόνια τώρα. Τι είναι αυτό που μετράει; Η στολή η ο άνθρωπος που τη φοράει;
Iron Man 3 (2013) του Σέιν Μπλακ

Στο σύμπαν της Marvel όλα τα γεγονότα συνδέονται μεταξύ τους και επηρεάζουν τις επόμενες ταινίες . Για τον Tony Stark μπορεί οι δοκιμασίες που αντιμετώπισε στους Εκδικητές να ανήκουν στο παρελθόν, συνεχίζει όμως να προσπαθεί να ισορροπήσει στην προσωπική του ζωή. Έτσι, για την πλοκή του Iron Man 3 επιλέχθηκε η επιστροφή στα ουσιώδη προκειμένου να δούμε τι θα συμβεί στον πρωταγωνιστή όταν θα του στερήσουν τα χρήματα και τα παιχνίδια του. Πώς θα γινόταν ξανά υπέρ ήρωας.
Iron Man 3 (2013) του Σέιν Μπλακ

FUN FACTS
- To "IronMan 3" βασίζεται στη σειρά κόμικ των Stan Lee, Don Heck, Larry Lieber και Jack Kirby. Ο Iron Man εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο τεύχος 39 των "Tales of Suspense" τονΜάρτιο του 1963.
- Η Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) αποκτά επιτέλους τη δική της στολή.Η Paltrow όχι μόνο δεν δυσαρεστήθηκε που έπρεπε να φοράει στολή -ήταν άλλωστε ελαφριά και άνετη-, αλλά δήλωσε ιδιαίτερα περήφανη που τα παιδιά της,μόλις την είδαν με την αρματωσιά της, ενθουσιάστηκαν και τη βρήκαν πολύ cool.
Iron Man 3 (2013) του Σέιν Μπλακ
- Για να στηθεί το σκηνικό με τη διάσημη βίλα του Stark - που κρέμεται από ένα βράχο- χρειάστηκαν 16 εβδομάδες. Το set είχε τη δυνατότητα να αποκτήσει κλίση μέχρι και 35 μοίρες.
Iron Man 3 (2013) του Σέιν Μπλακ
- Για τη σκηνή όπου ο Iron Man καλείται να σώσει 13 ανθρώπους που έχουν πέσει από ένα αεροπλάνο -παρόλο που μπορεί να κρατήσει μόνο 4-χρειάστηκαν 630 άλματα μέσα σε 10 μέρες.
- Το "Iron Man 3" είναι η πρώτη ταινία στην οποία συμπρωταγωνιστούν ο Robert Downey Jrκαι ο Ben Kingsley. Και οι δύο ηθοποιοί έχουν ερμηνεύσει αξέχαστους ρόλους υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Richard Attenborough. Ο Downey Jr. στο "Chaplin" και ο Ben Kingsley στο "Gandhi".

No comments:

Post a Comment