Saturday, April 30, 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ

1966: Οι Rolling Stones ανεβαίνουν στο Νο1 του αγγλικού πίνακα επιτυχιών με το άλμπουμ «Aftermath».
1970: Ο υπεύθυνος περιοδειών των Allman Brothers Band, Τουίγκς Λάιντον, συλλαμβάνεται για φόνο, όταν μαχαιρώνει κατά τη διάρκεια καυγά τον διευθυντή ενός κλαμπ για επαγγελματικούς λόγους. Στην επακολουθήσασα δίκη ο Λάιντον θα αθωωθεί, λόγω προσωρινής διατάραξης των φρενών.
1976: Ο εκκεντρικός ντράμερ των Who, Κιθ Μουν, κλείνει με εννέα ταξί, τα οποία μισθώνει, τις εξόδους ενός δρομίσκου κάτω από το ξενοδοχείο του στη Νέα Υόρκη για να πετάξει με την ησυχία του στο δρόμο τα αντικείμενα του δωματίου του.
1977: Οι Led Zeppelin δημιουργούν νέο ρεκόρ, καθώς 75.962 άνθρωποι παρακολουθούν τη συναυλία τους στο Πόντιακ του Μίτσιγκαν.
1978: Αντιφασιστική συναυλία διοργανώνεται στο Λονδίνο, με τη συμμετοχή των Clash, Steel Pulse, X Ray Spex και Tom Robinson Band.
1980: Κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους η ταινία του Τομ Κλεγκ McVicar, με πρωταγωνιστή τον τραγουδιστή των Who, Ρότζερ Ντάλτρεϊ. Η ταινία αναφέρεται στη ζωή του Τζον Μακ Βίκαρ, που από ληστής τραπεζών έγινε συγγραφέας και δημοσιογράφος. Το σάουντρακ της ταινίας επιμελήθηκαν οι Who.
1991: Οι Nirvana υπογράφουν συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία Geffen, αντί 290.000 δολαρίων.
1999: Τα τρία πρώην μέλη των Spandau Ballet χάνουν υπόθεση πνευματικών δικαιωμάτων, αξίας ενός εκατομμυρίου λιρών, κατά του βασικού συνθέτη συγκροτήματος Γκάρι Κεμπ. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο δικαστής δηλώνει θαυμαστης των Spandau Ballet.
2001: Ένα μικρό αεροπλάνο, στο οποίο επιβαίνουν ο Στινγκ κι ένας φίλος του, πραγματοποιεί ανώμαλη προσγείωση στο αεροδρόμιο της Φλωρεντίας. Κανείς από τους τέσσερις επιβαίνοντες δεν παθαίνει το παραμικρό.
ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ
1943: Μπόμπι Βι, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Ρόμπερτ Τόμας Βελίν, αμερικανός τραγουδιστής του ροκ εντ ρολ.
1948: Γουέιν Κράμερ, αμερικανός κιθαρίστας και μπασίστας, ιδρυτικό μέλος των MC5.
1968: Μπεν Έιρις, άγγλος μουσικός, ιδρυτικό μέλος των Cornershop.
1969: Πάουλο Ζούνιορ, βραζιλιάνος μπασίστας των Sepultura. Το πλήρες όνομά του είναι Πάουλο Ζίστο Πίντο Ζούνιορ.
ΘΑΝΑΤΟΙ
1982: Λέστερ Μπανγκς, αμερικανός μουσικοκριτικός και συγγραφέας.
1983: Μάντι Γουότερς, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Μακίνλεϊ Μόργκανφιλντ, αμερικανός μπλουζίστας.
1999: Ντάρελ Σουίτ, άγγλος ντράμερ των Nazareth.

No comments:

Post a Comment