Monday, June 14, 2010

ΝΕΑ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

Η ζωή της Κλεοπάτρας, της τελευταίας Φαραώ βασίλισσας της Αιγύπτου πριν αναλάβουν οι Ρωμαίοι, πάντα γοήτευε το χώρο του σινεμά, και η λίστα με τις ηθοποιούς που την ενσάρκωσαν μετράει δεκάδες ονόματα. Τώρα, ετοιμαστείτε να προσθέσετε και την Angelina Jolie στη λίστα.


Η δυναμική Angelina συνεργάζεται στενά αυτή την εποχή με τον γνωστό παραγωγό Scott Rudin («Καμιά Πατρίδα Για Τους Μελλοθάνατους», μεταξύ άλλων) για να σχεδιάσουν μια νέα βιογραφία της αιγύπτιας βασίλισσας, την οποία, φυσικά, θα υποδύεται η ίδια η Angelina.


Το σενάριο έχει γράψει η Stacy Schiff και βασίζεται στο βιβλίο της «Cleopatra: A Life», το οποίο έγραψε όσο περίμενε να εγκριθεί μια πρόταση σεναρίου της για την Κλεοπάτρα που είχε υποβάλει στη Sony μέσω του Rubin από το 2006.


Ακόμα δεν έχει βρεθεί σκηνοθέτης, αλλά και ο ηθοποιός που θα ενσαρκώσει τον Μάρκο Αντώνιο. Η Schiff έχει δηλώσει ότι θα ήθελε τον Brad Pitt να πάρει το ρόλο, αλλά αυτή μάλλον είναι μια προφανής επιλογή που δε θα ευοδωθεί, αφού ο Rudin δε θεωρεί τον Pitt κατάλληλο για το ρόλο και θα φανεί περισσότερο σα μια κίνηση μάρκετινγκ παρά σαν κάστινγκ.


Από εκεί και πέρα, μένει να δούμε τι ύφος θα επιλέξει ο Rudin για το έπος του, μιας και ήδη έχουν γίνει πολλές διαφορετικές... Κλεοπάτρες, από την κλασική Joseph L. Mankiewicz με την Elizabeth Taylor στον ομότιτλο ρόλο και τον Richard Burton ως Μάρκο Αντώνιο, μέχρι το τρισδιάστατο μιούζικαλ που ετοιμάζει ο Steven Soderbergh.

No comments:

Post a Comment