Το διάσημο ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast τοποθέτησε το Nammos στη Μύκονο στην κορυφή της λίστας με τα καλύτερα beach clubs του κόσμου για το 2017.
Πασίγνωστοι σταρ από όλο τον πλανήτη, τα μεγαλύτερα ονόματα της showbiz, εφοπλιστές, επιχειρηματίες και μοντέλα βρέθηκαν στις ξαπλώστρες του. Από εδώ ξεκίνησε και το…φαινόμενο κράτησης ξαπλώστρας με τιμές που αγγίζουν τον ουρανό.
Εδώ γίνονται οι συναυλίες που τα εισιτήρια είναι πανάκριβα, οι σαμπάνιες ακόμη πιο ακριβές και η είσοδος απρόσιτη για τους θνητούς!
Πότε όμως εμφανίστηκε αυτό το μαγαζί που έγινε τόσο διάσημο και υπερπολυτελές;
Πάμε πίσω στη Μύκονο του 1967, όπου εκεί ζούσαν ο Κυριάκος Αγγελετάκης και η γυναίκα του Ελένη. Σε ένα περιβόλι με μια ταβέρνα.
Η παραλία Ψαρού εκεί δίπλα ήταν μια υπέροχη παραλία που τη γνώριζαν ελάχιστοι, και την επισκέπτονταν ακόμη λιγότεροι, οι οποίοι έφταναν στην περιοχή με βαρκούλα.
Τρία χρόνια αργότερα, το 1970, ο αδερφός του Αγγελετάκη Ανδρέας, αγοράζει κι άλλη γη στο σημείο, και η ταβέρνα επεκτείνεται. Το 1985 με το που αναλαμβάνει ο γιος του Ανδρέα ο Κυριάκος όλα αλλάζουν! Τη δεκαετία του ’90 όταν άρχισαν οι σπατάλες των Ελλήνων η Ψαρού άρχισε να «κάνει όνομα» με τζίρο 4 εκατομμύρια δραχμές τη μέρα.
Το 2002 μπαίνουν στο παιχνίδι δυο Μυκονιάτες και ένας Αιγύπτιος! Ο Ζαννής Φραντζέσκος, μπάρμαν στο «Caprice», προτείνει στον Κωνσταντή Κουσαθανά και στον Σάμι Ιμπραήμ, πρώην ιδιοκτήτη του ιταλικού εστιατορίου «La Casa», να φτιάξουν το «Nammos».
Και η Ψαρού έγινε πολυτελής! Από την πρώτη σεζόν έκανε τζίρο 1.5 εκατομμύριο ευρώ!
Πέρυσι, στο Nammos κατασκευάστηκαν 4 καμπάνες των 5.000 δολαρίων ευρώ την ημέρα, με ένα γεύμα επτά πιάτων για έξι άτομα, αποκλειστική χρήση ενός τεράστιου υδρομασάζ και ενός μπάτλερ.
Από τη Mariah Carey, τον Leonardo Di Caprio ως την Kendall Jenner και την Bella Hadid, το Nammos έχει φέρει στην παραλία της Ψαρούς τα πιο κορυφαία ονόματα της διεθνούς showbiz.
Είναι λογικό λοιπόν φέτος, το διάσημο ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast να δώσει στο Nammos τον τίτλο του καλύτερου beach club του κόσμου για το 2017.
ZULEYKA JERRÍS RIVERA MENDOZA
Ποια είναι τελικά η ultra sexy Λατίνα του «Despacito»;
Μια εντυπωσιακή Πορτορικανή, πρώην Μις Υφήλιος,
είναι πλέον αντικείμενο του πόθου εκατομμυρίων...
Μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν 9 μήνες από τα γυρίσματα του video clip για το «Despacito» στην ιστορική γειτονιά La Perla, στο San Juan του Πουέρτο Ρίκο, αλλά το τραγούδι του Luis Fonsi με τη συμμετοχή του rapper Daddy Yankee συνεχίζει να γνωρίζει παγκόσμια -σχεδόν… διαγαλιαξιακή- επιτυχία, συμπληρώνοντας 10 εβδομάδες στο Νο1 του βρετανικού chart επιτυχιών και άλλες τόσες, σχεδόν, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Έως τώρα, δεν υπάρχει μέσο ενημέρωσης που να μην έχει ασχοληθεί με το «Despacito». Παρακολουθώντας για 100στή φορά το video, όπως έχει συμβεί στους περισσότερους που ασχολούνται με τα κοινωνικά δίκτυα, εκτός από τους πιασάρικους ρυθμούς είναι αδύνατον να μην κολλήσει κάποιος με την εντυπωσιακή πρωταγωνίστρια του clip, την 30χρονη Zuleyka Rivera, για την οποία βέβαια, σύμφωνα με το σενάριο, γίνονται… «όλα»!
Η Zuleyka Jerrís Rivera Mendoza, όπως είναι το πλήρες όνομα της, είναι μια πανέμορφη Πορτορικανή ηθοποιός, τηλεπαρουσιάστρια, μοντέλο και εστεμμένη με τον τίτλο «Miss Universe» («Μις Υφήλιος») το 2006. Εντυπωσιακή στην εμφάνιση, με ρίζες έντονα πορτορικάνικες, από τους ιθαγενείς του νησιού και με ύψος 1,75, διαθέτει όλα τα καλλίγραμμα προσόντα της φυλής της, που να θυμίσουμε ότι μαζί με την εξαιρετική φήμη της συνοδεύεται και από 5 νίκες στον παγκόσμιο διαγωνισμό ομορφιάς και δεκάδες συμμετοχές στην πρώτη δεκάδα της ιστορίας του θεσμού.
H Zuleyka, γεννημένη στο Cayey αλλά μεγαλωμένη στο Salinas, ένα παραθαλάσσιο χωριό στα νότια του κυρίως νησιού της χώρας, γνωστό για την καυτερή του σάλτσα mojito isleño, ξεκίνησε από μικρή ηλικία να συμμετέχει σε τοπικούς διαγωνισμούς ομορφιάς, μια συνήθεια αρκετά διαδεδομένη για τα νεαρά κορίτσια φτωχών οικογενειών της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Έπειτα από πολλές πρωτιές, μόλις στα 18 της, η Rivera ταξίδεψε στο Los Angeles και εντελώς αναπάντεχα κέρδισε το 2006 τον τίτλο της «Miss Universe» σε έναν διαγωνισμό που διεξήχθη στο Shrine Auditorium, στη γνωστή αίθουσα που δίνονται κάθε χρόνο τα Oscars.
Μετά την κατάκτηση του τίτλου, η Rivera εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Νέα Υόρκη, ενώ γύρισε τον μισό πλανήτη, περνώντας μάλιστα και από την Ελλάδα το 2007, στα πλαίσια των υποχρεώσεων της ως εστεμμένη. Την ίδια χρονιά έκανε πραγματικότητα και το μεγάλο της όνειρο, να παίξει στην τηλεόραση, συμμετέχοντας μόλις στα 20 στην πρώτη της σαπουνόπερα, μια τηλεοπτική καριέρα που ακολουθεί μέχρι και σήμερα, παρουσιάζοντας παράλληλα διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές στη χώρα της.
Στην πραγματικότητα, παρά το εντυπωσιακό τής εμφάνισης της, η Zuleyka ποτέ δεν προσπάθησε να κάνει διεθνή καριέρα σαν μοντέλο και πριν από την παγκόσμια επιτυχία του «Despacito» ήταν απλά «γνωστή» στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη σχέση της με τον συμπατριώτης της -αλλά μεγαλωμένο στο Miami- μπασκετμπολίστα των Dallas Mavericks, J. J. Barea, με τον οποίο μόλις στα 25 απέκτησε τον γιο της Sebastián.Μάλιστα, με τον Barea, η σχέση της Rivera έχει περάσει από «100 κύματα», με τα πρωτοσέλιδα στον πορτορικάνικο Τύπο περί χωρισμού να διαδέχονται το ένα το άλλο. Σήμερα, μετά την πολύ επιτυχημένη εμφάνιση της στο video clip του «Despacito», το όνομα της ακούγεται ολοένα και περισσότερο έξω από το Πουέρτο Ρίκο και δεν θα είναι καθόλουν τυχαίο αν πολύ σύντομα δούμε την όμορφη Πορτορικάνα να ξεκινάει στα 30 της διεθνή καριέρα…
THANDA ISLAND
O πολυτελης ιδιωτικός παράδεισος του Ινδικού Ωκεανού
Με 10.000 δολάρια τη βραδιά, πέντε πολυτελείς σουίτες
στα τιρκουάζ νερά της θάλασσας της Τανζανίας
Στον μυστηριώδη αλλά και απόλυτο παράδεισο της θάλασσας της Τανζανίας, στην αφρικανική ήπειρο και στον Ινδικό Ωκεανό, σχετικά κοντά στο Mafia Island βρίσκεται το ιδιωτικό νησί Thanda.Πρόκειται για ένα πραγματικό επίγειο παράδεισο 90 περίπου στρεμμάτων με πυκνή βλάστηση αλλά και αμμώδεις, ασφαλείς ακτές περιτριγυρισμένες από υφάλους, στον οποίο εδώ και δύο χρόνια έχει βρει το πολυτελες «καταφύγιο» της μια εντυπωσιακή βίλα 10 ατόμων και δύο ακόμα παραδοσιακού στυλ κατοικίες που προσφέρουν στους φιλοξενούμενους τους το απόλυτο όνειρο διακοπών.
Πρόκειται για μια τουριστική επένδυση του Σουηδού ξενοδόχου Dan Olofsson και του μάνατζερ Pierre Delvaux, γνωστών από την βραβευμένη επιχείρηση τους στη Νότια Αφρική, την Thanda Private Game Reserve,οι οποίοι κατάφεραν, ενοικιάζοντας για αρκετά χρόνια το νησί, να δημιουργήσουν έναν επίγειο -μεταφερόμενο- παράδεισο πολυτελών ανέσεων και υπηρεσιών, που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 26 άτομα την εβδομάδα, όλα βέβαια της ίδιας παρέας. Το Thanda Island, στο οποίο πηγαίνει κανείς μόνο με ελικόπτερο από την πρωτεύουσα της Τανζανίας Dar es Salaam, προσφέρει με την μίνιμουμ τιμή των 10.000 δολαρίων τη βραδιά, στους εύπορους φιλοξενούμενους του, όλες τις ανέσεις ενός 5άστερου resort, σε αυστηρά ιδιωτική κλίμακα βέβαια και χωρίς την πολυκοσμία άλλων παραδείσων.
Στο Thanda έχει κατασκευαστεί μια πανέμορφη, λευκή βίλα με τριγωνικές σκεπές, χωμένη στην κυριολεξία μέσα στο πράσινο, η οποία περιλαμβάνει 5 σουίτες, ενώ δύο ακόμα κατασκευές, μπάνγκαλοους στο στυλ banda της περιοχής, μπορεί να φιλοξενήσει ακόμα 8 άτομα. Συνολικά, με τις όποιες μετατροπές, ο ιδιωτικός παράδεισος του Ινδικού Ωκεανού, με αυστηρή ασφάλεια και επιτήρηση και από αέρος, ικανοποιεί τις πολυτελείς ανάγκες 26 άτομων την εβδομάδα, ενώ στο νησί υπάρχει εξειδικευμένος σεφ για να εκπληρώνει όλες τις γαστρονομικές επιθυμίες, υπάλληλοι για τις ξενοδοχειακές υπηρεσίες και βέβαια για τη φύλαξη των παιδιών. Επιπλέον, μεταξύ των υπηρεσιών που προσφέρονται, είναι σκάφος για μίνι κρουαζιέρα, δάσκαλοι κατάδυσης και jetski και βέβαια γυμνάστρια για ασκήσεις yoga και άλλες θεραπείες.
Το Thanda Islandαποτελεί ένα πρώτης τάξεως παράδειγμα για το πως μπορεί να εκμεταλλευτεί ένα κράτος κάποια κομμάτια γης στο «πουθενά», χωρίς μάλιστα να επηρεάζεται το οικοσύστημα της περιοχής, καθώς όλες οι κατασκευές είναι μετακινούμενες (μεταφέρονται εύκολα δηλαδή…) και λειτουργούν με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον. Επιπλέον, επιχειρήσεις σαν κι αυτές, εκτός από τα έσοδα μέσω φόρων, προσφέρουν εργασία στους ντόπιους, καθώς μια ολόκληρη στρατιά ανθρώπων εργάζονται σε όλη αυτή την αλυσίδα.