ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.800.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Tuesday, February 28, 2017


ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Συναυλία με έργα των Samuel Barber, Ντίνου Κωνσταντινίδη, Θάνου Μικρούτσικου και Μπετόβεν, υπό τη διεύθυνση της Marta Gardolinska, θα δώσει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Τρίτη  7  Μαρτίου 2017, στις 21.00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Κτίριο Μ2, Αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης»). 
Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστεί το έργο του Samuel Barber «Adagio για ορχήστρα εγχόρδων», το έργο «Music for Bill» του Ντίνου Κωνσταντινίδη και το έργο του Θάνου Μικρούτσικου «For sax and dreams and love and dreams», ενώ στο δεύτερο μέρος η Ορχήστρα θα ερμηνεύσει τη Συμφωνία αρ.7, σε Λα μείζονα, op.92  του L. van Beethoven με σολίστ στο σαξόφωνο, τον Θεόφιλο Σωτηριάδη.

Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται στα 10€ (κανονικό) και στα 5€ (μαθητικό - φοιτητικό - κάτοχοι κάρτας ανεργίας).

Ο Θεσσαλονικιός που δημιούργησε 

τον online οδηγό κατά της... πείνας! 


 
Μαθαίνοντας τα βασικά στοιχεία για το «στήσιμο» μιας ιστοσελίδας και χρησιμοποιώντας διάφορες πλατφόρμες δημιουργίας site στο διαδίκτυο που είναι δωρεάν, αποφάσισε να κάνει την δική του καινοτόμα ιδέα... πράξη.
Ποια είναι αυτή;
Να καταγράψει σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα όλες τις καντίνες της χώρας. Όπως αναφέρει ο 29χρονος Παναγιώτης Παπαδόπουλος στο www.ka-business.gr η ιδέα για το kantines-online προέκυψε ένα βράδυ πριν περίπου ένα χρόνο, ένα βράδυ  που ο ίδιος και η παρέα του αναζητούσαν ένα μέρος  να... φάνε.
Σκέφτηκε τότε, πως δεν υπάρχει κάποια εφαρμογή στην Ελλάδα που να προσφέρει στους χρήστες της πληροφορίες για όλες τις καντίνες που υπάρχουν σε παραλίες και εθνικές οδους της Ελλάδας.
Έτσι, πήρε ο ίδιος την απόφαση να δημιουργήσει την πλατφόρμα αυτή. «Σκοπός της σελίδας είναι να ενημερώνει τον κόσμο σχετικά με τις καντίνες και να τον καθοδηγεί πως μπορεί να φτάσει εύκολα και γρήγορα» αναφέρει στο www.ka-business.gr ο κ. Παπαδόπουλος. 
Σύμφωνα με τον εμπνευστή της ιστοσελίδας πρόκειται για έναν χάρτη- οδηγό που... γιατρεύει την πείνα, αφού εκτός από τα σημεία που μπορεί κανείς να βρει μια καντίνα, διατίθενται στον χρήστη στοιχεια επικοινωνίας για την καντίνα, το μενού αλλά και φωτογραφίες των καντινών.
Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στα Γιαννιτσά και μένει με την σύζυγό του στην Θεσσαλονίκη. Είναι ιδιωτικός υπάλληλος σε μια εταιρία και έχει σπουδάσει λογιστική. 
«Το internet είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο. Διάβασα τυχαία πως θα μπορούσα να κάνω μια ιστοσελίδα και ξεκίνησα να πειραματίζομαι. Ένα βράδυ ενώ έτρωγα σε μια καντίνα σκέφτηκα ότι δεν υπάρχει μια τέτοια πλατφόρμα. Έτσι ξεκίνησα» λέει ο κ. Παπαδόπουλος.
Σύμφωνα με τον ίδιο το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν να βρει όλες τις καντίνες της Ελλάδας. Ξεκίνησε, όπως διηγείται, με το αυτοκίνητό του και έβρισκε καντίνες, τις φωτογράφιζε και μιλούσε με τους ιδιοκτήτες του. Στην πορεία βέβαια, και αφού διαπίστωσε πως πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα ξεκίνησε να παίρνει τηλέφωνα.
Μέχρι σήμερα το www.kantines-online.gr «φιλοξενεί» περισσότερες από 40 καντίνες με τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο να ελπίζει πως στο επόμενο διάστημα θα καταγράψει στην πλατφόρμα του ΟΛΕΣ τις καντίνες που υπάρχουν στην Ελλάδα. «Οι καντίνες σε όλη την Ελλάδα είναι πάρα πολλές. Σκοπός μου είναι να εξυπηρετείται ο κόσμος. Στο επόμενο διάστημα σχεδιάζω να κυκλοφορήσω και την αντίστοιχη εφαρμογή για smartphones για να μπορούν οι χρήστες ανά ώρα και στιγμή με ένα άγγιγμα να εντοπίζουν το πλησιέστερο σε αυτούς σημείο όπου υπάρχει κάποια καντίνα» καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.
-

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΣΑ ΣΤΗΝ DETROP


 Από αριστερά ο εκπρόσωπος της ΠΟΒΑΚΩ, κ. Πέτρος Καλπακίδης, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Αλέξης Τσαξιρλής, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ.Τάσος Τζήκας,η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης και η υπεύθυνη των Detrop-Oenos, κα Σέβη Καφφά.

Πλήρης εκθέσεων ο Μάρτιος σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Έρχονται Detrop-Oenos, Infacoma-Aquatherm
και Ελλήνων Κόσμημα με περισσότερους από 1.100 εκθέτες

Πλήρης εκθέσεων ξεκινά ο Μάρτιος, καθώς τρεις διοργανώσεις της ΔΕΘ-Helexpo –οι δύο εκ των οποίων διπλές- πραγματοποιούνται παράλληλα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα τις επόμενες ημέρες. Detrop-Oenos, Infacoma-Aquatherm και Ελλήνων Κόσμημα, με περισσότερους από 1.100 εκθέτες, έρχονται με τα ενισχυμένα μεγέθη τους να εκπροσωπήσουν σημαντικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας. 

Το εκθεσιακό «δίδυμο» των Detrop-Oenos θα καλύψει φέτος συνολικά 11 περίπτερα έναντι 6 περιπτέρων στην προηγούμενη διοργάνωση, συγκεντρώνοντας 700 εκθέτες έναντι 530 το 2015. Παράλληλα, θα συμμετάσχουν 300 προσκεκλημένοι ξένοι αγοραστές-εμπορικοί επισκέπτες (hosted buyers) από 36 χώρες, μεταξύ των οποίων οι Αλβανία, Βουλγαρία, FYROM, Κύπρος, Γερμανία, Βέλγιο, Ινδία, Ιταλία, Ελβετία, Νορβηγία, Σουηδία, Αυστρία, Γαλλία, Πολωνία, Ισπανία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Αγγλία, ΗΠΑ, Δανία, Σλοβενία, Ουκρανία, Λουξεμβούργο, Τουρκία, Αίγυπτος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ρωσία, Πορτογαλία, Καναδάς, Ιαπωνία κα. Συνολικά, αναμένεται να πραγματοποιηθούν 5.500 επιχειρηματικά ραντεβού.
H Detrop και η Oenos έχουν στο επίκεντρο τους δύο μεγάλα θεματικά αφιερώματα. Το πρώτο θα εστιάσει στο ελαιόλαδο και την ελιά και το δεύτερο στα αποστάγματα. Οι δύο εκθέσεις πλαισιώνονται από καινοτόμες παράλληλες εκδηλώσεις (συνεργάτης σε αυτές είναι η εταιρεία Places & Flavors), όπως  τα Pop-Up Restaurants, αναδυόμενα θεματικά εστιατόρια και το Corner Showroom «It’s All New to Me», ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος μέσα στην Detrop, όπου θα προβάλλονται νέα ελληνικά προϊόντα, έτοιμα προς εξαγωγή. Για πρώτη φορά θα διοργανωθεί Φεστιβάλ Πατσά, ενώ θα πραγματοποιηθεί και ο 10ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Ν.Α. Ευρώπης, μια συνδιοργάνωση με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.

Στο ίδιο διάστημα, από τις 2 έως τις 5 Μαρτίου, στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Maroussi στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί το εκθεσιακό «δίδυμο» Infacoma-Aquatherm. Οι δύο εκθέσεις συγκεντρώνουν 200 εκθέτες, συμμετοχές από 17 χώρες και αναπτύσσονται σε εκθεσιακό χώρο 10.000 τμ. Η Infacoma στα 33 χρόνια ζωής της έχει καθορίσει όσο καμία άλλη τις τάσεις του κλάδου της δόμησης και των κατασκευών, ενώ η διεθνούς φήμης Aquatherm εκπροσωπεί τους τομείς της οικιακής & βιομηχανικής θέρμανσης, κλιματισμού & εξαερισμού, διαχείρισης νερού, ύδρευσης & αποχέτευσης, ενέργειας και εξοπλισμού για εγκαταστάσεις σε σπα, σάουνες και πισίνες. Οι προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες των Infacoma και Aquatherm προέρχονται, μεταξύ άλλων, από Ρωσία, Αίγυπτο, Λιβύη, Βουλγαρία και Σουηδία και προβλέπεται να πραγματοποιήσουν πάνω από 500 επιχειρηματικές συναντήσεις με τους εκθέτες. Η ομαδική συμμετοχή επιχειρήσεων-μελών του Επιμελητηρίου της Timisoara Ρουμανίας, ξεχωρίζει μεταξύ των ξένων εμπορικών επισκεπτών, ενώ σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδας προσκλήθηκαν περισσότεροι από 250 επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα. 
Οι Infacoma-Aquatherm, που διοργανώνονται από κοινού με την Be-Best, απολαμβάνουν της υποστήριξης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων, του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου και της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδος. 

Παράλληλα, στην Αθήνα και στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo αυτή τη φορά, θα διοργανωθεί από τις 3 έως τις 6 Μαρτίου η Ελλήνων Κόσμημα, η μεγαλύτερη έκθεση κοσμήματος και ωρολογίων των Βαλκανίων. Με τη συμμετοχή των δυναμικότερων brands της αγοράς, η έκθεση αναπτύσσεται σε 12.000 τμ. και φιλοξενεί περισσότερες από 270 εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι ξένοι εκθέτες προέρχονται από Σουηδία, Κύπρο, Βέλγιο, Ινδία, ΗΠΑ και Τουρκία, ενώ η φετινή διοργάνωση συγκεντρώνει όλες τις νέες τάσεις και τα σχέδια σε κόσμημα και ρολόι, τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της παραγωγής κοσμήματος, καθώς και καινούργιες προτάσεις παρουσίασης κοσμημάτων.

«Τρέχει» η ΔΕΘ-Helexpo
«Ο Μάρτιος είναι ο σημαντικότερος εκθεσιακός μήνας για μας» σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ενόψει των τριών διοργανώσεων. Αναφερόμενος δε στην εκθεσιακή παρουσία στην Αθήνα, σημείωσε πως η εταιρεία έχει ανοίξει τα «φτερά» της σε όλη την Ελλάδα.  
Από την πλευρά της η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, τόνισε πως με τις παράλληλες διοργανώσεις δημιουργείται ένα πλαίσιο που πολλαπλασιάζει το ενδιαφέρον επισκεπτών και εκθετών.

Την έντονη εκθεσιακή δραστηριότητα της εταιρείας υπογράμμισε με τη σειρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, αναφέροντας πως μέχρι τον Ιούνιο θα «τρέξουν» 15 εκθέσεις από τον εθνικό εκθεσιακό φορέα. 

Μια από τις δυναμικότερες της Ευρώπης είναι η ελληνική αργυροχρυσοχοΐα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων, Κοσμηματοπωλών-Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ) και πρόεδρο του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών-Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης, κ. Πέτρο Καλπακίδη. Μάλιστα, ο ίδιος εκτίμησε πως η φετινή Ελλήνων Κόσμημα θα ανεβάσει και πάλι τον πήχη των επισκεπτών. 


Τις μεγάλες δυνατότητες του εθνικού εκθεσιακού φορέα αποδεικνύουν οι παράλληλες διοργανώσεις αυτού του διαστήματος, όπως τόνισε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Αλέξης Τσαξιρλής, ενώ η υπεύθυνη της Detrop-Oenos, κα Σέβη Καφφά, σημείωσε πως παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες οι εκθέτες συνεχίζουν να στηρίζουν και να εμπιστεύονται τη διοργάνωση.

********************Eξαιρετικα πρωτοτυπη η ιδεα τηςΔΕΘ να προωθησει διεθνως τον πατσα  και η προσφορα στους δημοσιογραφους μετα την χθεσινη συνεντευξη τυπου  πατσα,που προσεφερε η επιχειρηση ΤΣΑΡΟΥΧΑ που συμπληρωνει 65 χρονια προσφορας στην Θεσσαλονικη και στην γαστρονομια.

ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ Η ΧΡΟΥΣΑΛΑ

Στα Οσκαρ η Μαριέττα Χρουσαλά!
Μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram δημοσίευσε φωτογραφία ποζάροντας με δημιουργία υψηλής ραπτικής δια χειρός της καλής της φίλης, Σήλιας Κριθαριώτη.
Μια μαύρη, εξώπλατη τουαλέτα με παγιέτες. Η Μαριέττα Χρουσαλά με την δημοσίευσή της θέλησε με τον δικό της τρόπο να ευχαριστήσει την σχεδιάστρια για την μοναδική της δημιουργία.
Kάθε φορά, με μοναδικό τρόπο η σχεδιάστρια επιμελείται την εμφάνισή της.


Επίσκεψη  του βασιλιά της Σ. Αραβίας στην Ινδονησία -Με αποσκευές 459 τόνων

Επίσκεψη «μετακόμιση» του βασιλιά της Σ. Αραβίας στην Ινδονησία -Με αποσκευές 459 τόνων
Περισσότερο μετακόμιση παρά επίσκεψη θυμίζει το ταξίδι του
 βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας στην Ινδονησία.
Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι για την επίσκεψη των εννέα ημερών ο βασιλιάς
 Σαλμάν μπιν Αμπντούλ Αζίζ θα πάρει μαζί του αποσκευές 459 τόνων, που
 περιλαμβάνουν δύο λιμουζίνες Mercedes-Benz S600 και δύο ηλεκτρικούς
 ανελκυστήρες, σύμφωνα με τα ΜΜΕ στην Ινδονησία, όπως γράφει η
Washington Post.
Μάλιστα, η αεροπορική εταιρεία που έχει αναλάβει τη μεταφορά του φορτίου θα 
επιστρατεύσει 572 υπαλλήλους για να χειριστούν τις αποσκευές του βασιλιά!
 Για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας τέτοια μεγαλοπρεπή
 ταξίδια μόνο σπάνιο φαινόμενο δεν είναι. Αλλωστε, ο ίδιος ο Σαλμάν είχε κλείσει
 ολόκληρο το Four Seasons- των 222 δωματίων- κατά την επίσκεψή του στην
 Ουάσινγκτον το 2015.
Την ίδια χρονιά είχε πάει στη Γαλλική Ριβιέρα για τρεις ημέρες, με συνοδεία 1.000
 ατόμων. Τότε, ο δήμαρχος της περιοχής είχε διαμαρτυρηθεί γιατί οι Σαουδάραβες
 είχαν ρίξει τσιμέντο στην παραλία, δίχως άδεια, σε μία προσπάθεια να
 εγκαταστήσουν ανελκυστήρα, προκειμένου να εξυπηρετείται ο βασιλιάς.
Πάντως, με αντίστοιχη μεγάλη συνοδεία αναμένεται να φτάσει αυτή την
 εβδομάδα και στην Ινδονησία. Η Jakarta Post έγραψε ότι μαζί του θα ταξιδέψουν
 περίπου 1.500 άτομα, ανάμεσά τους 10 υπουργοί, 25 πρίγκιπες και τουλάχιστον
100 σωματοφύλακες.

DARK SENSE OF HUMOR IN BHUTAN

What the signs lack in punctuation, they make up for by being consistently memorable, thanks to a neat turn of phrase that’s perhaps unexpected from the pens of bureaucrats.
The Land of The Thunder Dragon, as the Himalayan Kingdom of Bhutan’s full name translates into English, has famously embraced modern life at a considerably slower pace than much of the rest of the world.
Television and the internet only arrived in 1999, with mobile phone networks coming four years later. And unbelievably, it wasn’t until 1960 that construction began on the country’s very first road. Until then, the only way to get around Bhutan was via the footpaths and mule tracks that criss-cross the breathtaking mountain landscape.
But more than 1,500km of roads have been built since then, and there’s a particular and unexpected pleasure for those driving them today: some very quirky roadside signs.
Variously funny, blunt and occasionally profound, they form part of Project Dantak, an Indian government-funded initiative by the Border Roads Organisation (BRO), which for more than half a century has helped Bhutan’s steady path towards modernisation through construction and development projects.
In Bhutan’s second city of Paro, home to the country’s only airport, just 12 pilots are permitted to manually land on the short runway that seems to appear from nowhere between the mountains. At a nearby bend in the road underneath the flight path, where cars pull over for the perfect view of the city’s 17th-Century Ta-Dzong watchtower, drivers will see a poetic warning of the perils of drink driving, a common theme among Bhutan’s road signs:
sign1.jpg (Credit: Credit: Chris Dwyer)
(Credit: Chris Dwyer)
The signs are in English and occasionally also in Dzhongka, Bhutan’s official language. What they lack in punctuation, they make up for by being consistently memorable, thanks to a neat turn of phrase that’s perhaps unexpected from the pens of bureaucrats.
sign2.jpg (Credit: Credit: Chris Dwyer)
(Credit: Chris Dwyer)
With just 75,000 cars for the total population of 750,000 – in a country the size of Switzerland – the roads are usually pretty empty. There’s also not much in the way of traffic signals. The capital Thimphu was home to Bhutan’s sole traffic light – for just 24 hours. It was quickly removed to be replaced by a now famous policeman who directs traffic with flamboyant, white-gloved hand movements from the middle of what is one of the city’s busiest streets. Not that you’d know it.
sign3.jpg (Credit: Credit: Chris Dwyer)
(Credit: Chris Dwyer)
sign4.jpg (Credit: Credit: Chris Dwyer)
(Credit: Chris Dwyer)
Along the invariably winding mountain roads, speeding is another regular theme. The rhyme playbook is bought out again with ‘Going faster will see disaster’ or the slightly less terrifying ‘On the bend, go slow friend’.
The warnings can also be blunt in the extreme – especially when they raise the prospect of not seeing out the end of your journey. ‘Life is a journey, complete it’ or ‘Time is money, but life is precious’ leave no doubt as to the goal of making it home in one piece.
Rhyming may be taken to the limits of credibility with ‘Don't hurry, be cool, since heaven is already full’ but the message is again clear.
Project Dantak seems to have some romantics in its ranks, reminding drivers of their loved ones to ensure that speed limits are adhered to:
sign5.jpg (Credit: Credit: Chris Dwyer)
(Credit: Chris Dwyer)
But it’s two road signs in remote southeast Bhutan that take some beating when it comes to humour. It’s clearly a part of the country where tardiness is not an issue if it means getting to your destination in one piece:
bro--Yeshey-Dorji-2.jpg (Credit: Credit: Yeshey Dorji)
(Credit: Yeshey Dorji)
While this one leaves little to the imagination:
bro2--Yeshey-Dorji.jpg (Credit: Credit: Yeshey Dorji)
(Credit: Yeshey Dorji)
Elsewhere, the road from Thimphu to the former capital of Punakha passes one of the world’s most beautiful rest stops at the Dochula Pass, where the Jigme Singye Wangchuck Himalayan range and national park provide the horizon.
But as all careful Bhutanese drivers know, ‘Mountains are pleasure only if you drive with leisure’.
castle.jpg (Credit: Credit: Chris Dwyer)
(Credit: Chris Dwyer)
It’s not just road safety that the signs communicate, as a clean environment is clearly a happy one in Bhutan: ‘Don't litter, it will make your life bitter’. There’s even room to quietly show some pride in their work, ‘Smooth road for your smooth ride’.
Over the years, the Border Roads Organisation has also built and maintained roads in other countries neighbouring India, including Afghanistan, Burma and Sri Lanka. Today, they largely employ local workers, but historically, many Indians took on the difficult and dangerous work. Their ability to have a sense of humour in challenging circumstances is clear both in their brilliant road signs and in their mission:
“Let us not forget that roads in this difficult terrain have been built not only with mere cement and concrete, but also with the blood of men of the Border Roads Organisation of India. Many lost their lives for the cause of duty on the project. To these men, who always play with danger and laugh at death, duty comes first.
It’s a sacrifice that the people of Bhutan continue to value and honour more than half a century on, with more than a few smiles along the way.
last.jpg (Credit: Credit: Chris Dwyer)
(Credit: Chris Dwyer)

EVENTS OF THIS DAY IN THE PAST 28/2

[edit]

Births[edit]

Deaths[edit]