Το Μπακάλ by Ελιά-Λεμόνι εξελίσσεται διαρκώς και ξεφεύγει από τα όρια της έννοιας του «εστιατορίου», προσωπικά το χαρακτηρίζω γαστρονομικό project, με την δική του ιδιαίτερη ταυτότητα που δε θα το συναντήσετε αλλού στη Θεσσαλονίκη.

Γράφει ο Κώστας Γιάντσιος
Έχοντας την ευκαιρία να συναντήσω αρκετές φορές τους ιδιοκτήτες του, τον Νίκο και τον Κώστα Κοκκινοπλίτη, επιχειρηματίες της εστίασης με εμπειρία 20 ετών και άνω, αλλά και να δοκιμάσω αρκετές και αντιπροσωπευτικές προτάσεις του μενού, μπορώ να πω ότι εδώ μπορείτε να απολαύσετε καλό φαγητό, κρασί και αποστάγματα σε προσιτές τιμές και σε μεγάλη ποικιλία. Σας περιμένουν περισσότερα από 100 πιάτα και 400 και πλέον ετικέτες κρασιών και αποσταγμάτων και περισσότερες από 60 ποικιλίες. Από μεζεδάκια και ορεκτικά έως premium grill κρεατικών με ιδιαίτερες κοπές και ωρίμανση πολλών ημερών.

Συμμετέχει στη Σαρακοστιανή Κουζίνα

To biscotto thessaloniki σας προσκαλεί στη Σαρακοστιανή Κουζίνα, μία γαστρονομική εμπειρία για την περίοδο της Σαρακοστής, όπου μπορείτε να απολαμβάνετε διαμορφωμένα μενού σε προνομιακή τιμή σε συγκεκριμένα εστιατόρια.
To menu που ακολουθεί μπορείτε να το επιλέξετε όλο ή μεμονωμένα πιάτα ή δύο από τα τρία πιάτα.

Το Σαρακοστιανό set menu του Μπακάλ by Ελιά-Λεμόνι αφορά 2 άτομα και είναι το εξής:

Γαριδομακαρονάδα (δύο ατόμων). Τιμή: 16,90€
Χταπόδι σχάρας (δύο ατόμων). Τιμή: 10,5€
Ντολμαδάκια χειροποίητα (δύο ατόμων). Τιμή: 3,60€


Η μεγάλη ποικιλία γεύσεων, κρασιού και αποσταγμάτων
Σ’ ένα από τα ομορφότερα ιστορικά νεοκλασσικά κτίρια της Θεσσαλονίκης μια φιλόξενη κουζίνα ετοιμάζει νόστιμες ιδέες όλες τις ώρες. Η χειροποίητη μπουγάτσα, που ετοιμάζουν ειδικοί φυλλαδόροι, οι πίτες, το πεϊνιρλί που ψήνονται στον ξυλόφουρνο (ναι διαθέτει και αυτό) και άλλες νόστιμες ιδέες συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο ελληνικό πρωινό και brunch για όσους εργάζονται από νωρίς στην περιοχή ή για τους τουρίστες. Συνεχίζει με μαγειρευτό φαγητό ενώ η γνώση, η εμπειρία, άνω των 20 ετών, και η αγάπη για το ελληνικό κρέας οδήγησαν σε ποιοτικές επιλογές, που κορυφώνονται, όπως είπαμε με κρέατα ωρίμανσης σε διάφορες κοπές. Μάλιστα, εδώ βρίσκουμε αποκλειστικά για τη Θεσσαλονίκη τα μοσχαρίσια κρέατα μακράς ξηρής ωρίμανσης του Greek Butcher, μιας επιχείρησης που ειδικεύεται στη συγκεκριμένη μέθοδο και διαθέτει μερικά από τα καλύτερα κρέατα στην Ελλάδα. Όλα αυτά παρασκευάζονται στον χώρο από μια μεγάλη ομάδα μαγείρων και σερβίρονται από ένα καλά ενημερωμένο προσωπικό. Επίσης, τη μεγάλη ποικιλία ετικετών του ελληνικού αμπελώνα μπορείτε να την απολαύσετε με το μενού είτε να προμηθευτείτε φιάλες για το σπίτι σε τιμή λιανικής.
Έτσι μπορείτε να συνδυάσετε αυτού του είδους τις επιλογές με το ανάλογο κρασί και να ζήσετε μία μοναδική γευστική εμπειρία. Άλλωστε υπάρχουν και πολλές ιδέες για ορεκτικά και σαλάτες, όπως και σε επιδόρπια, που έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα γεύμα που θα σας μείνει αξέχαστο.
Αλλά και για όσοι θέλουν να «τσιμπήσουν» κάτι ή να μοιραστούν μικρά πιάτα με μεζέδες και ποικιλίες κρεατικών μπορούν να επιλέξουν από το ευέλικτο μενού του Μπακάλ by Elia Lemoni και να ζήσουν μια παρεΐστικη εμπειρία καλού φαγητού.
Εδώ όλα είναι χειροποίητα. Το ψωμί, τα πιτάκια, η μπουγάτσα, όλα ψήνονται στον πετρόφουρνο. Το ίδιο ισχύει και για τα επιδόρπια. Νόστιμα και πλούσια σε ποσότητα για να κλείσετε το γεύμα με τον καλύτερο τρόπο.
Το Μπακάλ by Ελιά-Λεμόνι κερδίζει ήδη τις εντυπώσεις. Ένας καλαίσθητος χώρος, που παραπέμπει σε αντίστοιχα καταστήματα στη Νέα Υόρκη ή στην Ιταλία, με πολύ καλές τιμές και έμφαση στην ποιότητα και την καλή εξυπηρέτηση.
Ανοιχτά
08:00 – 02:00
Περιοχή
Κέντρο
Διεύθυνση
Βαλαωρίτου & Καποδιστρίου 9
Τηλέφωνο
2310515881