Sunday, October 13, 2019

ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει δείξει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για το γεγονός ότι στα σχολεία της Θεσσαλονίκης συντελείται ένα σημαντικό έργο γύρω από τη διάσωση ανθρώπων που έχουν υποστεί καρδιακή ανακοπή.
Όπως είναι γνωστό στο πλαίσιο του Παρατηρητηρίου Διαχείρισης Κρίσεων που έχει δημιουργηθεί από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας οι οργανώσεις Kids Save Lives και η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας πραγματοποιούν ειδικά  προγράμματα εκμάθησης ΚΑΡΠΑ σε εκπαιδευτικούς του νομού, έχοντας ως στόχο έως τον Ιανουάριο 2.000 εκπαιδευτικοί να είναι πιστοποιημένοι διασώστες.
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας με την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη ο Αναστάσης Στεφανάκης του Kids Save Lives και ο Αναστάσης Σαμαράς της ΕΕΕΠΦ ανέπτυξαν το σχέδιο αυτό που έχει αλλάξει ολοκληρωτικά τη νοοτροπία γύρω από τη προνοσοκομειακή φροντίδα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Η κ. Ζαχαράκη έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη δράση, ζητώντας να μάθει εάν είναι πλέον εφικτή η πραγματοποίησή της σε πανελλαδικό επίπεδο, εκπαιδεύοντας αρχικά όλους τους εκπαιδευτικούς της χώρας στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και στην συνέχεια η εκπαίδευση αυτή να περάσει και στους μαθητές.


No comments:

Post a Comment