Sunday, September 8, 2019

Το ιστορικό ταχυδρομείο που εγινε ατμοσφαιρικό ξενοδοχείο

Η γοητεία του παρελθόντος αντανακλάται σε όλους τους χώρους του


Το ιστορικό ταχυδρομείο που μετατράπηκε σε ατμοσφαιρικό ξενοδοχείο


Στη γραφική πόλη Ghent στο Βέλγιο, εδώ και ένα περίπου χρόνο δίνει το παρών ένα ατμοσφαιρικό και γοητευτικό ξενοδοχείο, που έχει καταφέρει να προκαλέσει τις καλύτερες εντυπώσεις στο ταξιδιωτικό κοινό.
Ο λόγος για το 1898 The Post, το οποίο οφείλει την ονομασία του τόσο στη χρονολογία κατασκευής του κτηρίου, όσο και την παλαιότερη λειτουργία του ως ταχυδρομείο.
Το κτήριο με την νέο- Αναγεννησιακή αρχιτεκτονική αιχμαλωτίζει το βλέμμα με την επιβλητικότητα προκαλώντας στην κυριολεξία δέος. Σχεδιασμένο από τον Louis Cloquet το 1898, διαθέτει έναν εντυπωσιακό πύργο ρολογιού που μετρά 54 μέτρα ύψος. Πρωτολειτούργησε ως ταχυδρομείο το 1909, ενώ έπαψε την λειτουργία του το 2001.
Μέλος της αλυσίδας πολυτελών ξενοδοχείων Zannier, το 1898 The Post διαθέτει συνολικά 38 υπέρκομψα δωμάτια, στα οποία συνδυάζονται η αρχιτεκτονική και το στυλ του παρελθόντος με σύγχρονα στοιχεία. Τα ονόματά τους είναι κι αυτά εμπνευσμένα από την λειτουργία του κτηρίου ως ταχυδρομείου, όπως «The Letter» (γράμμα), «The Stamp» (σφραγίδα) κ.α.
Το πιο εντυπωσιακό από αυτά φιλοξενείται στο χώρο του ρολογιού –πρόκειται για μια πολυτελή σουίτα- μεζονέτα– το οποίο προσφέρει εκπληκτική θέα 360 μοιρών σε ολόκληρη την πόλη.
Στους κοινόχρηστους χώρους του το εστιατόριο «The Kitchen», όπου την τιμητική τους έχουν οι σπιτικές γεύσεις καθώς και το μπαρ «The Cobbler» που φιλοξενείται σε έναν υπέροχο υπαίθριο χώρο.
Τιμή: Από 211 ευρώ/ δίκλινο

No comments:

Post a Comment