Tuesday, September 10, 2019

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου με τον Αναπληρωτή Πρέσβη των ΗΠΑ




Εθιμοτυπική συνάντηση με τον αναπληρωτή Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Ντέιβιντ Μπέργκερ (David Burger), είχε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σήμερα, Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019, στο Δημαρχείο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης τέθηκαν ζητήματα ενίσχυσης της αμερικανικής επιχειρηματικής παρουσίας στην πόλη, καθώς και θέματα τουρισμού, επενδύσεων και μεταναστευτικού. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε επίσης η επικαιροποίηση της αδελφοποίησης του Δήμου Θεσσαλονίκης με το Σαν Φραντσίσκο και τη Βοστώνη.

Ο Δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, αναφέρθηκε στους στόχους του για την πόλη, στο πλαίσιο της τετραετούς θητείας του, τονίζοντας ότι επιθυμεί να γίνει η Θεσσαλονίκη πόλος έλξης τουριστών: «Οι 25 αιώνες ιστορίας της Θεσσαλονίκης είναι σημαντικοί. Στόχος μου είναι να δημιουργήσουμε μια πόλη με πανεπιστήμια, στα οποία θα έχουμε εισαγωγή σπουδαστών τα οποία θα δέχονται σπουδαστές από τα Βαλκάνια και τις μεσογειακές χώρες. Η Ελλάδα διαθέτει μεγάλο επιστημονικό δυναμικό, καθώς και επιμορφωμένους νέους ανθρώπους, που δυστυχώς είτε βρίσκονται πλέον στο εξωτερικό είτε είναι άνεργοι».

Από την πλευρά του, ο Ντέιβιντ Μπέργκερ, συνεχάρη τον Κωνσταντίνο Ζέρβα για την εκλογή του και σημείωσε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του Δήμου, ενώ σχετικά με την επίσκεψή του στην πόλη τόνισε: «Με το που θα δεις την Θεσσαλονίκη, αμέσως σου έρχεται η επιθυμία να ζήσεις εδώ. Επισκέφθηκα σήμερα την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και θεωρώ ότι είναι δώρο για την Θεσσαλονίκη».

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ, Γκρέγκορι Φλέγκερ και υπηρεσιακοί παράγοντες.

No comments:

Post a Comment