Tuesday, September 10, 2019

μια νύχτα σε  προεδρική σουίτα 16.000 ευρώ τη βραδιά

Εκεί που η πολυτέλεια και οι exclusive υπηρεσίες σε αφήνουν με το στόμα ορθάνοιχτο



Πώς είναι μια νύχτα σε μια προεδρική σουίτα 16.000 ευρώ τη βραδιά


Σπανίως ο μέσος άνθρωπος θα μείνει σε προεδρική σουίτα, ένα δωμάτιο που κοστίζει τη βραδιά όσο οι… ετήσιες απολαβές του!
Γι’ αυτό και έχει πάντα ενδιαφέρον να δεις πώς ζει ένα άλλο είδος ανθρώπου, εκεί δηλαδή που ο πλούτος κάνει τις τιμές αυτές να φαντάζουν σωστές ευκαιρίες.
Η Katie Warren του Business Insider πέρασε λοιπόν μια μέρα στην υπερπολυτελή προεδρική σουίτα του Ritz-Carlton στη Μόσχα, μια ανάσα κυριολεκτικά από την Κόκκινη Πλατεία και το Κρεμλίνο, εκεί που συνηθίζουν να μένουν το ζεύγος Ομπάμα, ο Τραμπ και κάθε διασημότητα που μπορεί να διαθέσει 18.000 δολάρια (16.300 ευρώ) τη βραδιά.
Το ακριβότερο δωμάτιο του φημισμένου ξενοδοχείου Ritz-Carlton, στην καρδιά κυριολεκτικά της ρωσικής πρωτεύουσας, σε εισάγει στη μυσταγωγία από την πύλη του ακόμα, που μοιάζει με αντιπροσωπεία λιμουζινών και supercars.
Με το που μπαίνεις στο λόμπι, συναντάς περίτεχνες σκάλες, απαστράπτουσες μαρμάρινες επιφάνειες και θεόρατα λουλούδια, υπό τους ήχους πιάνου και φλάουτου.
Το διαμάντι του ξενοδοχείου κρύβεται ωστόσο στον 11ο όροφο, τον τελευταίο όροφο πριν την ταράτσα με το εστιατόριο και το μπαρ. Το κουμπί του ασανσέρ δεν δουλεύει για τον 11ο όροφο, μέχρι να βάλεις τουλάχιστον την κάρτα-κλειδί στην ειδική υποδοχή.
Η σοφιστικέ χλιδή του τεράστιου δωματίου ξεχειλίζει, μας λέει πάντα η Warren, αλλά και η τεχνολογία, καθώς ακόμα και τα φώτα και οι κουρτίνες ελέγχονται από οθόνες αφής στους τοίχους.
Όλα τα προϊόντα εδώ, ακόμα και οι καφέδες και τα γαλατάκια, είναι του Ritz-Carlton, και οι χώροι μετατρέπονται εύκολα κατά τις επιθυμίες του πελάτη. Η τραπεζαρία, ας πούμε, με την τεράστια τηλεόραση γίνεται πανεύκολα αίθουσα συνεδριάσεων.
Όσο για το γραφείο, μοιάζει με εικόνα βγαλμένη από το προεδρικό γραφείο του Λευκού Οίκου. Τζάκια, πιάνο με ουρά, δωμάτιο-ντουλάπα, king-size κρεβάτι με χρυσοποίκιλτο κεφαλάρι, μαρμάρινες επιφάνειες παντού, βαριά κλασική επίπλωση, τηλεφωνικές συσκευές σε κάθε χώρο, ιδιωτική σάουνα με κουμπί πανικού και χορταστικές ματιές στο Κρεμλίνο.
«Ήταν πραγματικά δύσκολο να φύγω από την προεδρική σουίτα του Ritz-Carlton», παρατηρεί η Warren, «η απόλυτη πολυτέλεια και οι εξεζητημένες υπηρεσίες κατά τη διαμονή μου ξεκαθάρισαν γιατί το Ritz-Carlton είναι ένα από τα καλύτερα luxury hotels του κόσμου»…

No comments:

Post a Comment