Wednesday, September 11, 2019

Το παλιότερο εστιατόριο του Παρισιού λειτουργεί από το 1582

Στα τραπέζια του έχουν δειπνήσει βασιλείς και εκπρόσωποι της παγκόσμιας πολιτικής και καλλιτεχνικής σκηνής


Το παλιότερο εστιατόριο του Παρισιού λειτουργεί από το 1582


Το βραβευμένο με αστέρι Michelin La Tour d’ Argent λειτουργεί στην Πόλη του Φωτός από το 1582, και στα τραπέζια του έχουν δειπνήσει από τον βασιλιά Ερρικό IV και τον Φρανκλίνο Ρούσβελτ, μέχρι την Μαρλέν Ντίτριχ και τον Τσάρλι Τσάπλιν.
Αναφορές σε αυτό γίνονται και στη λογοτεχνία, όπως το «A Moveable Feast» του Έρνεστ Χεμινγουέι, ενώ πρόκειται για το εστιατόριο που αποτέλεσε έμπνευση και για το εστιατόριο που παρουσιάστηκε στην ταινία- animation της Pixar το 2007 «Ratatouille», η οποία του τόνωσε, μάλιστα, και την φήμη του.
Πιάτο- συνώνυμο του εστιατορίου από τον 19ο αιώνα η πάπια με σος από αίμα και μεδούλι, το οποίο έχει καθιερωθεί ως πιάτο της υψηλής κουζίνας. Άξιο αναφοράς, επίσης, και το κελάρι του εστιατορίου, το οποίο επέζησε από τον βομβαρδισμό του Παρισιού κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς και η υπέροχη θέα στο Σηκουάνα.
Το εστιατόριο μέχρι το 1996 είχε βραβευτεί με τρία αστέρια Michelin, τα οποία το 1996 μειώθηκαν σε δύο, για να καταλήξει από το 2006 και μετά να διαθέτει μόλις ένα

No comments:

Post a Comment