Saturday, August 10, 2019




GLADDEN LUXURY ISLAND RESORT
Στο πιο απομονωμένο
resort στον κόσμο

Οι τιμές ξεκινούν από τα 3.073 δολάρια τη βραδιά





Ήταν 2013 όταν ο David Keener, επικεφαλής της εταιρείας Vision Properties, ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας στο χώρο των κατασκευών και των ακινήτων και ο Chris Krolow, CEO της Private Islands Inc και παρουσιαστής-παραγωγός μίας δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής στο καλωδιακό κανάλι του Discovery, HGTV, οργάνωσαν ένα ταξίδι με ελικόπτερο πάνω από τον μακρύτερο ύφαλο του δυτικού ημισφαιρίου και τον δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο, τον κοραλλιογενή ύφαλο του Μπελίζ στη θάλασσα της Καραϊβικής. Στόχος τους να ανακαλύψουν το πιο απομονωμένο -από τουρίστες και αυτόχθονες- νησί στον κόσμο, το οποίο όμως ταυτόχρονα να βρίσκεται σε σχετικά κοντινή απόσταση από κάποια μεγάλη πόλη και να μπορεί βέβαια με κατάλληλες συνθήκες όχι μόνο να κατοικηθεί αλλά να αποτελέσει ιδανικό τόπο διακοπών για ένα και μοναδικό ζευγάρι ή και οικογένεια. Και το ανακάλυψαν σε ένα πραγματικά μαγικό μέρος, κοντά στο περίφημο Gladden Split, εκεί που οι φαλαινοκαρχαρίες συγκεντρώνονται μία φορά το χρόνο με σκοπό την αναπαραγωγή.
Ο μεγάλος κοραλιογενής ύφαλος του Μπελίζ αποτελεί μέρος του Μεσοαμερικανικού συστήματος υφάλων και έχει μήκος 300 περίπου χιλιομέτρων. Πρόκειται για μία απίστευτης ομορφιάς περιοχή της Γης, με τιρκουάζ νερά και εκατοντάδες λιμνοθάλασσες που σχηματίζονται από τους χιλιάδες μικρούς και μεγαλύτερους βράχους, οι οποίοι βρίθουν από θαλάσσια ζωή και αποτελούν μνημείο παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς.



Σε απόσταση 20 περίπου ναυτικών μιλίων βορειοανατολικά της πόλης Placencia του Μπελίζ, στην Κεντρική Αμερική, ο Keener και ο Krolow ανακάλυψαν δύο πολύ μικρά νησιά, το πρώτο λίγο μεγαλύτερο από το δεύτερο αλλά σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων μεταξύ τους. Η ύπαρξη ακριβώς αυτού του δεύτερου μικρότερου νησιού και τα μεγέθη που ταίριαζαν τέλεια στην ιδέα τους, οδήγησαν τους δύο επιχειρηματίες στο να καταθέσουν πρόταση εξαγοράς στην κυβέρνηση της χώρας, η οποία βέβαια αφορά συγκεκριμένα χρόνια ιδιοκτησίας και διέπεται από πολύ αυστηρούς περιβαντολλογικούς κανόνες. Αν και η εταιρεία του Krolow, η οποία και τελικά αγόρασε τα δύο νησιά, δεν αναφέρει τι ακριβώς προϋπήρχε στην περιοχή, παρ’ όλα αυτά, το 2015 ξεκίνησαν να δημιουργούνται οι πρώτες εγκαταστάσεις, κάνοντας αρχή από το μικρότερο νησί και περνώντας κατόπιν στο δεύτερο, το μεγαλύτερο.
Η βασική ιδέα των δύο επιχειρηματιών ήταν η δημιουργία μίας πολυτελούς βίλας στο μεγαλύτερο νησί και ενός βοηθητικού οικήματος στο δεύτερο, που να μπορεί να φιλοξενεί το προσωπικό. Έχοντας και οι δύο μεγάλη εμπειρία στο χώρο των resorts, ο πιο ενοχλητικός παράγοντας που επηρεάζει τις ήρεμες και χαλαρές διακοπές ενός ζευγαριού ή μίας οικογένειας που επιθυμεί την απόλυτη απομόνωση και ελευθερία, πληρώνοντας μάλιστα ένα πολύ σοβαρό αντίτιμο, αρκετών χιλιάδων δολαρίων, είναι η παρουσία του βοηθητικού προσωπικού και η αίσθηση ότι ανά πάσα στιγμή κάποιος παρακολουθεί. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι διασημότητες και άνθρωποι του πλούτου όταν επιλέγουν τέτοιου είδους διακοπές προτιμούν να συνοδεύονται από το δικό τους προσωπικό, που όμως είναι ανεκπαίδευτο σε τέτοιου είδους συνθήκες, κυρίως όταν έχουμε να κάνουμε με εξωτικές περιοχές, μακριά από μεγάλες πόλεις.
Όπως και να ‘χει, σήμερα στο Gladden, όπως ονόμασαν το νησί, λειτουργεί μία απίθανη βίλα 280 περίπου τετραγωνικών μέτρων με δύο κρεβατοκάμαρες που μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερα ή έξι άτομα, αν πρόκειται για οικογένειες ή παρέα φίλων, υπερσύγχρονη, με όλες τις πολύ υψηλού επιπέδου ανέσεις που μπορεί να προσφέρει ένα πεντάστερο ξενοδοχείο. Στην ουσία, πρόκειται για το πιο «απομονωμένο» resort στον κόσμο, καθώς εκτός από την κατάλευκη αμμουδιά, τα τιρκουάζ νερά και την απίστευτη φυσική ομορφιά στον παράδεισο της Καραϊβικής, η βίλα του Gladden, διαθέτει όλες τις προδιαγραφές για πολυτελείς διακοπές, στις οποίες περιλαμβάνονται από το καθημερινό φαγητό και την υπηρεσία δωματίων μέχρι την περιήγηση με ελικόπτερο στους υφάλους, καταδύσεις με εξειδευμένους δύτες και αλιείς και φυσικά υπηρεσίες σπα. Κι όλα αυτά, με το προσωπικό να βρίσκεται σε απόσταση από τους φιλοξενούμενους, ενώ και η ίδια η βίλα διαθέτει τόσο κουζίνα όσο και BBQ σε περίπτωση που οι καλεσμένοι θα επιθυμούσαν την πλήρη ελευθερία τους.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η μίνιμουμ παραμονή στο Gladden είναι τρεις ή τέσσερις διανυκτερεύσεις ενώ οι τιμές ξεκινούν από τα 3.073 δολάρια τη βραδιά, αναλόγως όμως με τις επιπλέον υπηρεσίες και ανέσεις που θα ζητηθούν από τους ενδιαφερόμενους.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ

No comments:

Post a Comment